Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Arduin is vanaf nu 's Heeren Loo

Arduin is vanaf nu 's Heeren Loo

MIDDELBURG - Arduin gaat verder als de Zeeuwse regio van ‘s Heeren Loo.

Interim-bestuurder Gerton Heyne van Arduin en Kees Erends van de raad van bestuur van zorgorganisatie ‘s Heeren Loo zetten maandag hun handtekening onder het fusiedocument. De ondertekening vond plaats in zorgmanege Paardoes in Vlissingen. Roland Stavorinus en Peter Mooibroek hebben het stokje overgenomen van Heyne.

Maanden

Samen vormen ze de directie. Stavorinus is verantwoordelijk voor de zorgkant, Mooibroek voor de bedrijfsvoering. Ze zijn al enkele maanden actief voor Arduin. “We zijn blij dat we hiermee ook in Zeeland een sterke vertegenwoordiging krijgen van ‘s Heeren Loo. Voor de cliënten, hun verwanten en alle medewerkers komt er een einde aan een periode van onzekerheid”, aldus Erends. “Er is de komende jaren nog veel werk te verrichten, maar we hebben er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen”, zegt Heyne.

Tekorten

Alle betrokken organisaties en overheden zijn eerder akkoord gegaan met de fusie. De instelling kreeg eind vorig jaar een garantie van twintig miljoen euro om de exploitatietekorten voor de komende vier jaar te dichten.

Arduin, waar 950 mensen werken en 700 cliënten worden verzorgd, verkeerde in grote financiële problemen. Een negatief rapport over de situatie in een vestiging in Aagtekerke luidde de onrustige periode in. Gaandeweg bleek ook dat er grote financiële problemen waren.  

Meer uit Beveland

Nieuw videoproject gemeentearchief Goes toont 'geheime plekjes'

GOES - 'Op Goese Grond' is een nieuw videoproject van het gemeentearchief van Goes. De video's nemen kijkers mee op erfgoedontdekking door Goes en haar dorpen. 'Ze onthullen de verhalen van toen en nu achter bijzondere locaties en geven een exclusief kijkje achter de schermen', laat de gemeente Goes weten. 'Plekken die normaal gesproken niet toegankelijk of minder bekend zijn, worden op deze manier zichtbaar voor het publiek.'

4 uur geleden
Betho in Goes wordt vierde leerwerkplaats voor Participatielab Scalda

GOES - Sociaal werkbedrijf De Betho in Goes wordt de vierde leerwerkplaats van het Participatielab in Goes, waar maandag 8 april maximaal vijftien studenten kunnen beginnen. Het Participatielab is een beroepsopleiding op mbo1-niveau.

21 uur geleden
Feyenoorders geven basketbalclinic in Goes

GOES - Vier profs van Feyenoord gaven woensdag bij basketbalvereniging Volharding in Goes een clinic aan de jeugd. De Goese club heeft veel jeugd en het aantal afwezige leden was woensdag op één hand te tellen. Zowel de pro's uit Rotterdam als de Volharding-jeugd kijkt terug op een geslaagde avond.

23 uur geleden
Schoon genoeg van al dat zwerfafval?

BORSELE - Op zaterdag 2 maart van 13.00-15.00 uur stropen in heel Zeeland honderden vrijwilligers weer de mouwen op voor een gezamenlijke opruimactie langs de dijken en strandjes van de Wester- en Oosterschelde. Doe jij mee?

1 dag geleden
Noëlla is klantadviseur: 'Belangrijk dat je je kunt inleven in cliënt'

GOES - Bellen, bellen, bellen. Dat is het hoofdingrediënt van een werkdag van Noëlla (26). Sinds drieënhalf jaar is ze klantadviseur bij UWV in Goes. Zodra ze klaarzit met haar laptop en headset is ze voorbereid op de meest uiteenlopende vragen. Die variatie in haar werk spreekt Noëlla aan. "Het is fijn om cliënten goed te kunnen helpen of te kunnen geruststellen", vertelt Noëlla. "Daardoor ga ik aan het einde van de dag met een voldaan gevoel naar huis."

1 dag geleden
Nachtelijke inzet traumahelikopter in Eisenhowerstraat Goes

GOES - Hulpverleners, onder wie een traumateam, zijn in de nacht van zondag op maandag toegesneld na een melding van een medische noodsituatie in Goes.

1 dag geleden
Kloetinge moet creatief omspringen met beschikbare ruimte

KLOETINGE - V.V. Kloetinge heeft sinds kort een vernieuwingsplan doorgezet om de ruimte die ze heeft te optimaliseren en daarmee de voetbalkwaliteit voor de leden te waarborgen. De vereniging steeg in de afgelopen vijf jaar met ongeveer dertig procent naar ruim elfhonderd leden. Dat vraagt om uitbreiding, maar op een plek waar niet meer uitgebreid kan worden, moet je in andere oplossingen denken. 

1 dag geleden