Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Archeologisch onderzoek Oranjeplein levert geen sporen uit Karolingische periode op

Archeologisch onderzoek Oranjeplein levert geen sporen uit Karolingische periode op

OOST-SOUBURG - Bij het archeologisch onderzoek op het Oranjeplein in Oost-Souburg zijn sporen van 13e en 14e eeuwse bebouwing aangetroffen. Hoewel de Walcherse Archeologische Dienst dat er ook sporen gevonden zouden worden uit de tijd van de Karolingische burg, eind 9e tot 11e eeuw, is uit deze periode niks aangetroffen.

Tijdens de opgraving zijn veel resten van bakstenen gebouwen aangetroffen zoals (water)kelders, muren van funderingen en vloeren. Ook zijn er bakstenen waterputten, waterputten met houten tonnen, beerputten en enkele poeren aangetroffen. Aan de hand van de afmeting van de bakstenen lijkt deze bebouwing vanaf de 14e eeuw gebouwd te zijn.

Houten gebouw
Behalve deze resten zijn er ook (puin)kuilen en paalkuilen opgegraven. Een cluster paalkuilen aan de zuidkant van het onderzochte gebied vormt mogelijk het restant van een houten gebouw. In het midden van het terrein zijn drie smalle gebogen greppels gevonden die afkomstig zijn van hooimijten. De gevonden sporen en vondsten worden nu verder onderzocht en de resultaten worden in een rapport beschreven.

Meer uit Vlissingen

Tweemaal brons voor VTV-Acro

VLISSINGEN - Op de Zuid-Nederlandse kampioenschappen Acroturnen halen de meiden van de Vlissingse Turn Vereniging onder andere tweemaal brons.

22 uur geleden
Vrachtschip komt in de problemen en moet naar haven Vlissingen worden gesleept

VLISSINGEN - Een 90 meter lang vrachtschip is zaterdagmorgen in problemen gekomen bij de monding van de Westerschelde bij Vlissingen.

2 dagen geleden
Waarschuwingsschoten gelost in Oost-Souborg: Verdachte aangehouden [UPDATE]

OOST-SOUBURG - De politie heeft zaterdagochtend waarschuwingsschoten gelost in Oost-Souburg. Er is één persoon aangehouden.

2 dagen geleden
Mogelijke sinkhole in Irislaan

VLISSINGEN -  Door de weersomstandigheden van storm Louis is er een verzakking ontstaan op de Irislaan in Vlissingen. De brandweer heeft een gedeelte van de straat afgezet.

3 dagen geleden
Lion Storage kondigt bouw van Nederlands grootste batterij aan in Vlissingen

VLISSINGEN - De Haagse batterijfabrikant Lion Storage heeft plannen bekend gemaakt om een grootschalig energieopslagproject te realiseren in Vlissingen. Dit project, genaamd 'Mufasa', zal een vermogen hebben van 364 megawatt en een capaciteit van 1.457 megawattuur, waarmee het de grootste batterij van Nederland zal worden. De bouw van dit project moet worden voltooid in 2026.

3 dagen geleden
Forse schade bij ongeval kruising Oost-Souburg

VLISSINGEN - Bij een botsing op de kruising van de A58 en de Sloeweg in Vlissingen zijn twee auto's beschadigd geraakt. Er raakte niemand gewond.

4 dagen geleden
Kunstwerk Kees Keizer is nog net niet verloren

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen is voornemens om de voormalige Markusschool aan de Falckstraat af te breken. Kunstenaar Ko de Jonge maakt zich zorgen over de toekomst van de 'Gevleugelde Leeuw' die aan de gevel van het schoolgebouw uit 1969 hangt. Het kunstwerk is gemaakt door de West-Brabantse beeldhouwer Kees Keizer.

4 dagen geleden