Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Arbeidsmigranten kregen 70 miljoen onbedoeld belastingvoordeel

Arbeidsmigranten kregen 70 miljoen onbedoeld belastingvoordeel

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Hans Vijlbrief (Fiscaliteit) schat dat de afgelopen jaren door een maas in de wet zo'n 70 miljoen euro aan belastingkorting is gegeven aan arbeidsmigranten voor wie dat voordeel niet was bedoeld. Hij ontkomt er naar eigen zeggen niet aan de korting ook dit jaar te geven. Hij komt op Prinsjesdag met een voorstel om de wet te repareren.

De inkomensafhankelijke combinatiekorting (IACK) is bedoeld voor ouders met jonge kinderen die allebei werken. Hij geldt ook voor alleenstaande werkende ouders, maar niet voor ouderparen van wie de een werkt en de ander niet. Maar die laatste groep krijgt de korting toch als het hele gezin ingeschreven staat in bijvoorbeeld Polen. In dat geval wordt de niet-werkende partner namelijk niet aangemerkt als fiscaal partner.

Vijlbrief sprak eerder al van een "onbedoeld effect" dat "niet in lijn met de geest van de wet" is. Hij erkent dat de Belastingdienst zijn ministerie daar tot twee keer toe voor heeft gewaarschuwd, in 2015 en 2018. Destijds is ook gewerkt aan een wetswijziging, maar die heeft toen "helaas niet de juiste prioriteit gekregen". Doel is nu om de herstelde wet volgend jaar in werking te laten treden.

De staatssecretaris ziet geen mogelijkheid om geld terug te halen over de belastingjaren 2015 tot en met 2021. Dat zou waarschijnlijk in strijd zijn met het eigendomsrecht zoals dat vastgelegd is in het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens. Ook zou dat voor de Belastingdienst onuitvoerbaar zijn, omdat precies moet worden uitgezocht voor wie de korting wel was bedoeld en voor wie niet.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Farmer. 2 dagen geleden
Ach, de Nederlandse belastingbetaler is al jaren en jaren een melkkoe voor linkse hobby's met als dieptepunt het immigratiebeleid van de laatste 20 jaar. Dus dit kan er ook nog wel bij.

Meer uit Binnenland

Politie beëindigt weer illegale feesten

DEVENTER (ANP) - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in onder meer Deventer, Tilburg en bij Breda een eind gemaakt aan illegale feesten. Het was er veel te druk en mensen hielden zich niet aan de coronaregels.

3 uur geleden
Nederland duikt mogelijk onder signaalwaarde, na ruim 270 dagen

DEN HAAG (ANP) - Het aantal nieuwe coronagevallen daalt zo snel, dat Nederland zondag of maandag onder een belangrijke grens uit kan komen. Die grens is de zogeheten signaalwaarde van het aantal positieve tests. Nederland blijft onder die limiet als in een etmaal minder dan zo'n 1222 mensen positief testen, en dat zou voor het eerst sinds 13 september zijn, meer dan 270 dagen geleden.

9 uur geleden
Hoekstra vreest geen scheuring binnen CDA

DEN HAAG (ANP) - CDA-leider Wopke Hoekstra is niet bang dat het vertrek van Pieter Omtzigt leidt tot een scheuring van de partij. Dat zegt hij zaterdag tegen RTL Nieuws.

18 uur geleden
Advocate toeslagenaffaire: we staan achter Omtzigt

DEN HAAG (ANP) - Gedupeerde ouders in de toeslagenaffaire staan achter het besluit van Pieter Omtzigt om uit het CDA te stappen. Dat zegt Eva González Pérez, advocate van tientallen ouders, desgevraagd. Omtzigt speelde een grote rol in het blootleggen van de kinderopvangtoeslagaffaire, waarbij duizenden ouders door de overheid onterecht als fraudeur werden bestempeld en zo in de schulden werden gestort.

19 uur geleden
CDA'ers bedroefd over vertrek Omtzigt, blijven wel bij de partij

DEN HAAG (ANP) - Meerdere CDA-Kamerleden reageren verdrietig op het vertrek van Pieter Omtzigt uit de partij. Toch zijn er vooralsnog geen CDA'ers die ook de partij verlaten en zich bij Omtzigt voegen.

20 uur geleden
Echtgenote Omtzigt blijft CDA-fractievoorzitter Enschede

DEN HAAG (ANP) - Ayfer Koç, de echtgenote van Pieter Omtzigt, blijft fractievoorzitter voor het CDA in Enschede. Wel schrijft ze op Twitter "alle begrip en volledige steun" te hebben voor zijn besluit om de partij te verlaten.

21 uur geleden
Mars tegen coronamaatregelen trekt duizenden demonstranten

APELDOORN (ANP) - Naar schatting een paar duizend demonstranten liepen zaterdag in Apeldoorn mee met de mars van Police for Freedom tegen de coronamaatregelen. Vanwege de drukte vroeg de gemeente Apeldoorn aan bezoekers om het centrum te mijden.

22 uur geleden