Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

ArbeidsmarktInZicht Zeeland: een nieuw platform voor de Zeeuwse arbeidsmarkt

ArbeidsmarktInZicht Zeeland: een nieuw platform voor de Zeeuwse arbeidsmarkt

MIDDELBURG -  Zeeland heeft een nieuw arbeidsmarktplatform dat een compleet overzicht geeft van de Zeeuwse arbeidsmarkt en ontwikkelingen binnen de thema’s arbeidsmarkt, onderwijs, economie en skills:ArbeidsmarktInZicht Zeeland. Het platform wordt donderdag 7 juli gelanceerd.

Met de realisatie van ArbeidsmarktInZicht Zeeland zet Zeeland een belangrijke stap naar optimaal cijfermatig inzicht in de Zeeuwse arbeidsmarkt op één centrale plek. Aan de basis hiervan ligt eensamenwerking tussen HZ Kenniscentrum Zeeuwse Samenleving (KCZS) en Etil, een onderzoeksbureau dat ArbeidsmarktInZicht al in meerdere regio’s heeft uitgerold. Het platform ontsluit data uit tien bronnen zoals CBS, UWV, de Zeeuwse gemeenten en Jobfeed en levert artikelen en visualisaties over thema’s uit de Zeeuwse arbeidsmarkt. Hierdoor krijgen beleidsmakers en onderzoekers inzicht in de regionale en lokale arbeidsmarkt. Zij kunnen inzoomen op knelpunten binnen specifieke Zeeuwse sectoren en tot op gemeentelijk niveau inzicht krijgen in het aantal vacatures, aantal werkenden en werkloosheidspercentages.

Aanpakken
De gegevens helpen bij het analyseren en succesvol aanpakken van vraagstukken op de Zeeuws earbeidsmarkt, die een aantal uitdagingen kent. “De markt is al jaren krap, de personeelstekorten in sommige sectoren zijn zorgelijk en aan de andere kant komen bepaalde groepen moeilijk aan het werk”, zegt wethouder André van der Reest namens Arbeidsmarktregio Zeeland. Het platform kan een oplossing bieden, zegt gedeputeerde Jo-Annes de Bat: “Hoe meer grip en inzicht we hebben op de knelpunten in de Zeeuwse arbeidsmarkt, hoe gerichter we acties kunnen inzetten om bedrijven te helpen in hun zoektocht naar personeel.”

ArbeidsmarktInZicht Zeeland is tot stand gekomen in opdracht van de provincie Zeeland en Arbeidsmarktregio Zeeland in nauwe samenwerking met HZ KCZS. Deze monitor is een eerste resultaat van de nauwere samenwerking tussen Zeeuwse overheden en andere partijen op het gebied van data.

Programma
ArbeidsmarktInZicht Zeeland wordt donderdag 7 juli om 11.00 uur officieel gelanceerd in de filmzaal van het provinciehuis aan de Abdij in Middelburg. De betrokken instanties geven uitleg en laten zien wat de mogelijkheden zijn. Gedeputeerde De Bat en wethouder Van der Reest zijn aanwezig.

Meer uit Beveland

Holland House Colijn klaar voor EK

COLIJNSPLAAT - Na heel wat uurtjes zwoegen is het Holland House Colijn klaar voor het Europees Kampioenschap voetbal.

4 uur geleden
Cadeaus voor alle Zeeuwse geslaagde examenkandidaten

GOES - Ook dit jaar krijgen Zeeuwse geslaagden weer examencadeaus van stichting De Zeeuwse Connectie en verschillende Zeeuwse bedrijven.

6 uur geleden
Zeeland Nazomerfestival presenteert 'Steen' bij boerderij Catharina Maria Hof in Kamperland

KAMPERLAND - Theaterproductiehuis Zeeland (TPZ) heeft de programmering voor de nieuwe editie van het Zeeland Nazomerfestival, dat plaatsvindt van 23 tot en met 31 augustus, bekendgemaakt. Dit jaar zijn er diverse bijzondere locaties en voorstellingen te bezoeken, waaronder 'Op hoop van zegen' in de haven van Yerseke en 'Steen' bij boerderij Catharina Maria Hof in Kamperland.

9 uur geleden
Actie zaterdag met menselijke ketting op grens Sloegebied

BORSSELE - Op zaterdag 15 juni vormen betrokkenen van vijf Zeeuwse organisaties een menselijke ketting op de Sloegrens bij Borssele om actie te voeren tegen de mogelijke nieuwe energieprojecten buiten het Sloegebied.

19 uur geleden
Fietsster aangereden door auto in Goes, slachtoffer naar het ziekenhuis

GOES - Bij een aanrijding op de Brailleweg in Goes is donderdag een fietsster gewond geraakt.

1 dag geleden
Wilco Blaak wordt nieuwe directeur-bestuurder Erfgoed Zeeland

MIDDELBURG - Per 1 september aanstaande is Wilco Blaak de nieuwe directeur-bestuurder van Erfgoed Zeeland. De afgelopen tweeënhalf jaar was Blaak directeur bij Stichting Musea De Bevelanden. Daar was hij verantwoordelijk voor de omvorming van het Fruitteeltmuseum tot het ZeeuwsFruitMuseum in Kapelle. Voor Historisch Museum De Bevelanden in Goes was hij betrokken bij de herpositionering van het museum en de plannen voor een mogelijke verhuizing van het museum naar de Grote Kerk van Goes.  Kees-Jan Dosker, voorzitter raad van toezicht, heeft er alle vertrouwen in dat Wilco met zijn gedrevenheid en ervaring van grote waarde zal zijn voor Erfgoed Zeeland: "Met Wilco krijgt Erfgoed Zeeland een energieke, betrokken en gemotiveerde directeur met een groot professioneel netwerk en een gerichte interesse in provinciaal erfgoed."Wilco Blaak heeft veel ervaring binnen de museale en culturele sector. Zo was hij voorheen bijna twaalf jaar directeur van de Oude en Nieuwe Kerk in Delft. Hier was hij onder andere betrokken bij de restauratie en herinrichting van de Nieuwe Kerk. Maar ook bij de uitbreiding van de koninklijke grafkelder in de Nieuwe Kerk. Wilco over zijn nieuwe functie: "Ik kijk ernaar uit om kennis te maken met de organisatie en samen met alle medewerkers verder te bouwen aan een mooie toekomst voor Erfgoed Zeeland."Wilco neemt het stokje over van interim-directeur Ad de Korte die sinds november 2023 voortvarend aan de toekomst van Erfgoed Zeeland bouwt.

1 dag geleden
Bevrijdingsmuseum Nieuwdorp is gezond bezig, kinderen bedenken verantwoorde snack voor museum

NIEUWDORP - Wethouder Marga van de Plasse van de gemeente Borsele heeft donderdag het certificaat 'Gezonde Locatie' uitgereikt aan het Bevrijdingsmuseum in Nieuwdorp. 

1 dag geleden