Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Apple verhoogt prijs voor streamingdienst Apple TV+ flink

Apple verhoogt prijs voor streamingdienst Apple TV+ flink

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Apple gooit de prijs voor streamingdienst Apple TV+ flink omhoog. Daarmee volgt het Amerikaanse techconcern uit Cupertino een rivaal als Netflix die eerder ook al met prijsverhogingen kwam. Consumenten moeten ook beduidend meer gaan betalen voor andere diensten zoals Apple Arcade en Apple News+.

De prijsstijging voor Apple TV+ is pas de tweede in de vierjarige geschiedenis van de streamingdienst. Toen het platform in 2019 werd gelanceerd, moesten Amerikaanse abonnees 4,99 dollar per maand betalen. Later werd de prijs al verhoogd tot 6,99 dollar per maand en nu gaat het maandbedrag naar 9,99 dollar. In verschillende andere landen, waaronder Nederland, gaan de prijzen met min of meer gelijke tred omhoog. Voor nieuwe abonnees gaan de wijzigingen direct in, wie al klant is van Apple hoort nog wanneer zijn tarief omhoog gaat.

Apple haalt ongeveer 20 procent van zijn inkomsten uit de dienstentak, waar alles onder valt van Apples extra garantie tot betalingsdienst Apple Pay en abonnementen op bijvoorbeeld Apple Music. Financieel persbureau Bloomberg meldde eerder al dat het bedrijf momenteel bezig is met het herontwerpen van de tv-app om daarin later dit jaar verschillende vormen van video-aanbod samen te voegen. Sowieso zet Apple de laatste tijd flink in op uitbreiding van zijn filmaanbod op Apple TV+ en assortiment aan games bij Apple Arcade.

Bloomberg meldt op basis van ingewijden nu ook dat Apple werkt aan een revisie van zijn AirPods-aanbod. Volgend jaar zou er een vernieuwde versie van het instapmodel van de draadloze oortjes op de markt moeten komen en het jaar erna een nieuw Pro-model. Apple verkoopt al sinds 2016 AirPods. Inmiddels zijn de oortjes uitgegroeid tot een van de populairste producten van het concern.

Meer uit Financieel

Energie-NL: betaal uitbreiding stroomnet niet via energierekening

AMSTERDAM (ANP) - De gigantische investeringen in het stroomnet die de komende jaren nodig zijn voor de energietransitie moeten niet via de energierekening van consumenten worden betaald. Dat bepleitte de voorvrouw van branchevereniging Energie-Nederland, Cora van Nieuwenhuizen, in het praatprogramma WNL Op Zondag. Ze ziet liever dat het geld voor de uitbreiding en verzwaring van het elektriciteitsnet uit algemene belastingmiddelen komt, omdat daar verschillende tarieven gelden voor armere en rijkere huishoudens.

35 minuten geleden
Managers Boeing vrijuit in kwestie rond crashes met 737 MAX

NEW YORK (ANP/RTR) - Individuele leidinggevenden of voormalige leidinggevenden van Boeing gaan vermoedelijk vrijuit in de zaak rond twee dodelijke crashes met 737 MAX-toestellen in 2018 en 2019. Dat komt doordat de verjaringstermijn waarschijnlijk is verstreken, hebben medewerkers van het Amerikaanse ministerie van Justitie laten weten aan nabestaanden van slachtoffers.

3 uur geleden
Lange rijen op Heathrow Airport Londen door staking grenspolitie

LONDEN (ANP) - Op Heathrow Airport bij Londen staan lange rijen bij de paspoortcontrole, schrijven Britse media. Medewerkers van de grenspolitie staken drie dagen lang, omdat ze niet blij zijn met veranderingen in hun roosters.

18 uur geleden
Problemen Boeing kunnen hele luchtvaart schaden, waarschuwt Airbus

BERLIJN (ANP/DPA) - De problemen die spelen bij vliegtuigfabrikant Boeing kunnen negatieve impact hebben op de gehele luchtvaartindustrie. Daarvoor waarschuwt Christian Scherer, het hoofd van de commerciƫle luchtvaarttak bij Airbus, in het Duitse nieuwsweekblad Wirtschaftswoche. "De problemen bij Boeing zouden ervoor kunnen zorgen dat meer mensen zich afvragen hoe veilig de luchtvaart eigenlijk is", meent hij.

23 uur geleden
Aantal verkochte elektrische auto's in mei flink gedaald

AMSTERDAM (ANP) - Het aantal verkochte elektrische auto's viel in mei flink lager uit dan in dezelfde maand vorig jaar. Dat constateren BOVAG en RAI Vereniging. De brancheorganisaties schrijven de daling toe aan de onzekerheid over het voortzetten van de korting op de motorrijtuigenbelasting na 2025.

1 dag geleden
Ticketmaster-moeder bevestigt datalek, doet onderzoek

BEVERLY HILLS (ANP/AFP/RTR) - Live Nation Entertainment, het moederbedrijf van Ticketmaster, heeft bevestigd dat het een datalek bij de ticketverkoper onderzoekt. In een melding van Live Nation bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC staat dat er "ongeautoriseerde activiteiten" zijn aangetroffen in een database met voornamelijk gegevens van Ticketmaster.

1 dag geleden
Kredietbeoordelaar S&P verlaagt Franse kredietwaardigheid

PARIJS (ANP/AFP) - Kredietbeoordelaar S&P Global verlaagt de kredietwaardigheid van Frankrijk, mede omdat het begrotingstekort van de Franse overheid de komende jaren hoger uitvalt dan verwacht. S&P verlaagt daarom de rating van AA naar AA-.

1 dag geleden