Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Apple verhoogt prijs voor streamingdienst Apple TV+ flink

Apple verhoogt prijs voor streamingdienst Apple TV+ flink

CUPERTINO (ANP/BLOOMBERG) - Apple gooit de prijs voor streamingdienst Apple TV+ flink omhoog. Daarmee volgt het Amerikaanse techconcern uit Cupertino een rivaal als Netflix die eerder ook al met prijsverhogingen kwam. Consumenten moeten ook beduidend meer gaan betalen voor andere diensten zoals Apple Arcade en Apple News+.

De prijsstijging voor Apple TV+ is pas de tweede in de vierjarige geschiedenis van de streamingdienst. Toen het platform in 2019 werd gelanceerd, moesten Amerikaanse abonnees 4,99 dollar per maand betalen. Later werd de prijs al verhoogd tot 6,99 dollar per maand en nu gaat het maandbedrag naar 9,99 dollar. In verschillende andere landen, waaronder Nederland, gaan de prijzen met min of meer gelijke tred omhoog. Voor nieuwe abonnees gaan de wijzigingen direct in, wie al klant is van Apple hoort nog wanneer zijn tarief omhoog gaat.

Apple haalt ongeveer 20 procent van zijn inkomsten uit de dienstentak, waar alles onder valt van Apples extra garantie tot betalingsdienst Apple Pay en abonnementen op bijvoorbeeld Apple Music. Financieel persbureau Bloomberg meldde eerder al dat het bedrijf momenteel bezig is met het herontwerpen van de tv-app om daarin later dit jaar verschillende vormen van video-aanbod samen te voegen. Sowieso zet Apple de laatste tijd flink in op uitbreiding van zijn filmaanbod op Apple TV+ en assortiment aan games bij Apple Arcade.

Bloomberg meldt op basis van ingewijden nu ook dat Apple werkt aan een revisie van zijn AirPods-aanbod. Volgend jaar zou er een vernieuwde versie van het instapmodel van de draadloze oortjes op de markt moeten komen en het jaar erna een nieuw Pro-model. Apple verkoopt al sinds 2016 AirPods. Inmiddels zijn de oortjes uitgegroeid tot een van de populairste producten van het concern.

Meer uit Financieel

Google-moeder Alphabet profiteert van clouddiensten en advertenties

MOUNTAIN VIEW (ANP) - Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft het afgelopen kwartaal opnieuw geprofiteerd van het aanbieden van zijn clouddiensten, maar ook advertenties leverden meer op. De omzet van het Amerikaanse concern steeg op jaarbasis met 14 procent tot ruim 84,7 miljard dollar, omgerekend meer dan 78 miljard euro.

2 uur geleden
Opnieuw minder winst voor Tesla door goedkopere auto's

AUSTIN (ANP) - Tesla heeft in het tweede kwartaal van dit jaar opnieuw flink minder winst geboekt. Dat kwam onder meer doordat de elektrische autofabrikant minder omzet haalde uit de verkoop van Tesla-wagens, waarvan de prijzen zijn gedaald.

2 uur geleden
Spotify maakt flinke koerssprong na kwartaalresultaten

NEW YORK (ANP) - Spotify heeft dinsdag een flinke koerssprong gemaakt op de aandelenbeurzen in New York. Beleggers reageerden enthousiast op de kwartaalresultaten van de muziekstreamingdienst. Zo maakte Spotify bekend dat maandelijks 626 miljoen mensen naar muziek en podcasts luisteren via het platform, 14 procent meer dan een jaar eerder.

3 uur geleden
LVMH ziet winst dalen door terughoudende rijke consument

PARIJS (ANP/RTR) - LVMH, het Franse luxebedrijf achter merken als Louis Vuitton, Christian Dior, Givenchy en Tiffany & Co, heeft minder winst behaald in het afgelopen halfjaar. Door onzekere geopolitieke en economische omstandigheden gaven rijke consumenten minder uit aan onder meer dure handtassen en Hennessy Cognac.

6 uur geleden
Flink meer orders voor chiptoeleverancier ASMI

ALMERE (ANP) - Chiptoeleverancier ASM International (ASMI) heeft het aantal nieuwe orders over de maanden april tot en met juni flink zien toenemen. De orderontvangst kwam uit op ruim 755 miljoen euro, 56 procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. ASMI levert onder meer systemen voor de bewerking van wafers, de dunne schijfjes waarvan halfgeleiders worden gemaakt.

7 uur geleden
The Information: opvouwbare iPhone mogelijk in 2026 op de markt

CUPERTINO (ANP) - Apple werkt aan een opvouwbare iPhone die mogelijk in 2026 op de markt komt. Dat meldt The Information op basis van ingewijden. Zij vertellen de technieuwssite dat Apple de afgelopen maanden contact heeft gezocht met toeleveranciers voor het produceren van de benodigde onderdelen.

7 uur geleden
AkzoNobel grootste daler in AEX na teleurstellend cijferbericht

AMSTERDAM (ANP) - AkzoNobel, fabrikant van verfmerken als Sikkens en Flexa, moest dinsdag een koersverlies op het Damrak incasseren van 3 procent na de publicatie van tegenvallende vooruitzichten. Daarmee eindigde AkzoNobel onderaan de AEX. Het bedrijf denkt dat de winst dit jaar aan de onderkant van de verwachtingen uitkomt, mede door gestegen kosten. Ook had het bedrijf last van het slechte weer, waardoor er minder werd geverfd buiten.

7 uur geleden