Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Appel- en perentelers openen hun deuren tijdens De Fruitigste Hardfruitdagen

Appel- en perentelers openen hun deuren tijdens De Fruitigste Hardfruitdagen

VROUWENPOLDER - Ze zijn er weer, appels en peren van Nederlandse bodem! Hoe leuk is het om deze zelf te plukken en te proeven? Dat kan de komende weken op meerdere fruitbedrijven in ons land. Tijdens ‘De Fruitigste Hardfruitdagen’ - in de weekenden van 10/11, 17/18 en 24/25 september - openen zeven telers in Zeeland hun deuren voor het publiek. En naast zelf plukken, zijn er ook tal van andere activiteiten op de bedrijven. Een perfect uitje voor het hele gezin!

Appels en peren zijn gezond, maar vooral ook lekker. Zeker als ze van Nederlandse bodem komen. De appel- en perentelers in ons land leveren een topproduct af en zijn daar erg trots op. Daarom verwelkomen ze jou graag op hun bedrijf, tijdens De Fruitigste Hardfruitdagen.Zelf appels en peren plukken staat centraal tijdens deze dagen. Je mag zelf de boomgaard in - neem daarvoor wel een stevige tas of shopper mee - en kunt direct plukken en dus ook proeven. Als bezoeker kom je tijdens de Fruitigste Hardfruitdagen alles te weten over de diverse fruitsoorten. Daarnaast kun je met eigen ogen aanschouwen hoe de ondernemers alles in het werk stellen om een gezond, veilig en superlekker product te maken.

Appelsap persen
Maar er zijn ook nog tal van andere activiteiten op de bedrijven. Wat dacht je van een rondrit met de pluktrein, een tractorparcours afleggen, beestjes zoeken in de boomgaard of zelf je appelsap persen? Daarnaast hebben veel fruitbedrijven een eigen winkel en een gezellig terras, waar je onder meer kunt genieten van koffie met - hoe kan het ook anders - een stukje appeltaart. Voor kinderen liggen er kleurplaten en knutselpakketten klaar en zijn er volop speelmogelijkheden. Een ideaal uitje dus, voor jong en oud!

Overzicht deelnemende bedrijven
Op Walcheren en in Beveland doen de volgende telers mee:
- Schorre in Vrouwenpolder
- Fruitteeltbedrijf Weststrate in Middelburg
- Maatschap van Overloop/ boerderijwinkel Puur in Kattendijke

Meer informatie over de telers en de activiteiten op https://defruitigste.nl/de-fruitigste-dagen-hard-fruit/.

Meer uit Beveland

Borselse kinderen boeken Engels succes

HEINKENSZAND/ ‘s-GRAVENPOLDER - Op basisschool De Rank in ‘s-Gravenpolder en De Wegwijzer in Heinkenszand hebben kinderen kennisgemaakt met de leerstof van Anglia Engels.

1 uur geleden
Verdachte beroving Goes drie jaar later opgepakt

GOES - Drie jaar na dato heeft de politie een verdachte aangehouden voor de beroving van een Eindhovenaar in Goes. Het slachtoffer werd zijn portemonnee afhandig gemaakt. De verdachte, een 18-jarige inwoner van de gemeente Veere, is opgepakt in Vlissingen. 

4 uur geleden
Frans Sturm boekt weer succes met zijn dahlia's

HEINKENSZAND - Tijdens wedstrijden in Parc Floral de Paris heeft Frans Sturm uit Heinkenszand een 2de en een 3de prijs weten te winnen.

22 uur geleden
Veel leuke activiteiten in Kinderboekenweek

GOES - De Kinderboekenweek biedt van woensdag 4 oktober tot en met zaterdag 14 oktober allerlei activiteiten in de Oosterschelderegio. Vele daarvan zijn gratis toegankelijk, om het een taalfeest voor alle kinderen te maken.In de verschillende bibliotheekvestigingen zijn er activiteiten van Japans leren schrijven tot een wetenschapsdag en van een voorleesfeest en spelletjesmiddag tot workshops en voorstellingen, zoals Sweet Home. In de bieb in Goes verzorgt Tijl Damen zaterdag 14 oktober een show met aanstekelijke liedjes, acts, humor en interactie. “De middag is al vol, maar voor de ochtend hebben we nog enkele plekjes vrij”, vertelt Marlies van Hoek van Bibliotheek Oosterschelde. Ze kan bijvoorbeeld ook de workshop ‘Maak een portret van je huis’ aanraden. “De Zierikzeese illustrator Cathelijne van Studio Caats heeft deze workshop met toffe templates speciaal voor de bieb ontwikkeld.” Samen met haar tekenen, knippen, plakken en kleuren de kinderen erop los. Passend bij het Kinderboekenweekthema ‘Bij mij thuis’ rijst de vraag ‘wat maakt jouw huis een thuis?’.

1 dag geleden
Zeeuws Weerzien nr 18: en toen werd het stil

MIDDELBURG - Het is precies vijftig jaar geleden dat wij de gevolgen van de oliecrisis ervaarden. Premier Joop den Uyl zei het op 1 december 1973 met zijn somberste stem: de auto moet op zondag blijven staan. Zelfs de benzine ging op de bon. Herinneringskrant Zeeuws Weerzien neemt u mee terug naar die tijd, waarin je zomaar kon rolschaatsen op een lege snelweg.

2 dagen geleden
MAEX Zeeland Impuls: €30.000,- beschikbaar voor initiatieven die bijdragen aan welzijn, verbinding of leefbaarheid in Zeeland

Van 3 oktober tot en met 10 oktober stelt MAEX, samen met Stichting Univé Buurtfonds, €30.000,- beschikbaar. Initiatieven kunnen een aanvraag doen voor een bijdrage tot maximaal € 2.500 om hun organisatie te versterken en te professionaliseren. Dit is een onderdeel dat vaak moeilijk te financieren is.  

2 dagen geleden
Provincie vraagt Zeeuwen naar voorwaarden en kansen kernenergie

GOES - Inwoners van de provincie Zeeland kunnen tot en met 27 oktober reageren op ‘Kernenergie: hoe blijft Zeeland in balans?’ ‘De aanleiding voor deze raadpleging is het plan van de regering om de kerncentrale in Borssele langer open te houden en er twee bij te bouwen’, laat de provincie Zeeland weten. De reacties gebruikt de provincie bij het samenstellen van een pakket voorwaarden en kansen. 

2 dagen geleden