Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Appel- en perentelers openen hun deuren tijdens De Fruitigste Hardfruitdagen

Appel- en perentelers openen hun deuren tijdens De Fruitigste Hardfruitdagen

VROUWENPOLDER - Ze zijn er weer, appels en peren van Nederlandse bodem! Hoe leuk is het om deze zelf te plukken en te proeven? Dat kan de komende weken op meerdere fruitbedrijven in ons land. Tijdens ‘De Fruitigste Hardfruitdagen’ - in de weekenden van 10/11, 17/18 en 24/25 september - openen zeven telers in Zeeland hun deuren voor het publiek. En naast zelf plukken, zijn er ook tal van andere activiteiten op de bedrijven. Een perfect uitje voor het hele gezin!

Appels en peren zijn gezond, maar vooral ook lekker. Zeker als ze van Nederlandse bodem komen. De appel- en perentelers in ons land leveren een topproduct af en zijn daar erg trots op. Daarom verwelkomen ze jou graag op hun bedrijf, tijdens De Fruitigste Hardfruitdagen.Zelf appels en peren plukken staat centraal tijdens deze dagen. Je mag zelf de boomgaard in - neem daarvoor wel een stevige tas of shopper mee - en kunt direct plukken en dus ook proeven. Als bezoeker kom je tijdens de Fruitigste Hardfruitdagen alles te weten over de diverse fruitsoorten. Daarnaast kun je met eigen ogen aanschouwen hoe de ondernemers alles in het werk stellen om een gezond, veilig en superlekker product te maken.

Appelsap persen
Maar er zijn ook nog tal van andere activiteiten op de bedrijven. Wat dacht je van een rondrit met de pluktrein, een tractorparcours afleggen, beestjes zoeken in de boomgaard of zelf je appelsap persen? Daarnaast hebben veel fruitbedrijven een eigen winkel en een gezellig terras, waar je onder meer kunt genieten van koffie met - hoe kan het ook anders - een stukje appeltaart. Voor kinderen liggen er kleurplaten en knutselpakketten klaar en zijn er volop speelmogelijkheden. Een ideaal uitje dus, voor jong en oud!

Overzicht deelnemende bedrijven
Op Walcheren en in Beveland doen de volgende telers mee:
- Schorre in Vrouwenpolder
- Fruitteeltbedrijf Weststrate in Middelburg
- Maatschap van Overloop/ boerderijwinkel Puur in Kattendijke

Meer informatie over de telers en de activiteiten op https://defruitigste.nl/de-fruitigste-dagen-hard-fruit/.

Meer uit Beveland

Traumahelikopter ingezet voor melding Ketelkade Goes

GOES - In Goes is woensdagavond de Rotterdamse traumahelikopter ingezet bij een medische noodsituatie in de Goese Meer. De patiënt is uiteindelijk met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

13 uur geleden
Borsele krijgt positieve reacties op fietsonderhoudstations: 'Als het een succes is, komen er misschien wel meer'

HEINKENSZAND - Een pomp, inbussleutels, bandenlichters, torx-schroeven, zelfs een steun om de fiets in te hangen hebben de drie nieuwe fietsonderhoudstations in de gemeente Borsele. Wie bij het fietsen even de banden wil oppompen of voor een kleine reparatie komt te staan, kan bij het onderhoudstation zelfs een index raadplegen voor de juiste luchtdruk per fietsbandbreedte en via een qr-code op de smartfone instructiefilmpjes bekijken. 

1 dag geleden
Goese Verzetsheldenbuurt vernieuwt: 'Kan niet wachten tot ik terug ben'

GOES - Het liefst morgen trekt Anja in haar nieuwe woning, maar het duurt nog zo'n anderhalf jaar tot de derde en laatste fase van de herstructurering van de Verzetsheldenbuurt in Goes-Oost klaar is. Naar verwachting worden de laatste vijftig huur- en vijf koopwoningen eind volgend jaar opgeleverd. "Dan kan ik eindelijk terug naar mijn plek, mijn buurtje", vertelt Anja, die in afwachting daarvan in Goes-Zuid woont.

2 dagen geleden
Zeeland na jaren weer vertegenwoordigd in VNG-bestuur

GOES - Drie Zeeuwen zijn eind juni benoemd in het bestuur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). 'De afgelopen jaren was Zeeland niet vertegenwoordigd in het bestuur', laat de Vereniging van Zeeuwse Gemeenten weten in een persbericht.

2 dagen geleden
Subsidie voor kennisverspreiding in landbouw

De subsidieregeling 'Kennisverspreiding en informatie' is opengesteld. 'De subsidieregeling richt zich op het verspreiden van kennis binnen de landbouwsector', laat de provincie Zeeland weten. 'Kennisaanbieders kunnen de subsidie aanvragen voor trainingen, workshops, coaching, voorlichtingsacties en demonstratieactiviteiten.'

2 dagen geleden
Wolphaartsdijk viert de oogst

WOLPHAARTSDIJK - Een dag vol traditie, historie en folklore, dat bood het oogstfeest in Wolphaartsdijk zaterdag. Voor jong en ouder was er van alles te doen.

3 dagen geleden
Oogstfeest in Oudelande op zaterdag 17 augustus

OUDELANDE - Eindelijk is het weer zover, op zaterdag 17 augustus organiseren wij weer met veel plezier het Oogstfeest te Oudelande. Het belooft ook dit jaar weer een bijzondere dag te worden, boordevol activiteiten voor jong en oud.

3 dagen geleden