Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Antidopingbureau China staakt controles wegens Wuhan-virus

Antidopingbureau China staakt controles wegens Wuhan-virus

PEKING (ANP/AFP) - Het Chinese antidopingbureau Chinada heeft besloten voorlopig geen dopingcontroles meer uit te voeren bij sporters. Dat besluit is genomen "ter bescherming van de gezondheid" met het oog op het in de Chinese stad Wuhan uitgebroken coronavirus. Dat meldt het overkoepelende bureau ITA, dat wereldwijd verantwoordelijk is voor dopingcontroles.

Met de naderende Olympische Spelen in Tokio zal Chinada "het testen geleidelijk hervatten zodra de situatie verbetert", meldde het ITA. De koepel voegde daar wel aan toe dat het ondertussen op zoek gaat naar alternatieven om de atleten alsnog te kunnen controleren.

"Het is een maatregel om atleten en controleurs niet in gevaar te brengen. Hoewel het belang van antidopingactiviteiten wordt erkend, ligt de prioriteit bij het handhaven van de volksgezondheid voor iedereen", aldus de ITA. Chinese autoriteiten meldden maandag 57 nieuwe sterfgevallen waarmee het totaal sinds het uitbreken van het virus in Wuhan boven de 350 komt. Sportbonden hadden al besloten tal van evenementen uit China weg te halen.

Meer uit Sport

LeBron James eerste NBA-speler die 40.000 punten scoort

LOS ANGELES (ANP) - LeBron James heeft zaterdag (lokale tijd) als eerste NBA-speler ooit 40.000 punten gescoord tijdens zijn basketbalcarrière. De 39-jarige speler van de Los Angeles Lakers deed dat door negen punten te maken tegen titelverdediger Denver Nuggets.

2 uur geleden
Hassan moet in marathon Tokio genoegen nemen met vierde plaats

TOKIO (ANP) - Sifan Hassan heeft haar derde marathon geen glans kunnen geven met een overwinning. De Nederlandse topatlete eindigde in de marathon van Tokio als vierde bij de vrouwen in een tijd van 2.18.05.

2 uur geleden
Klaver vervult 'diepe wens' met 'tastbare zilveren medaille'

GLASGOW (ANP) - Lieke Klaver wist voor de finale van de 400 meter op de WK indoor in Glasgow al dat ze Femke Bol niet zou kunnen verslaan. "Maar ik wilde wel iets tastbaars, iets om vast te kunnen pakken en mee te nemen naar huis. Liefst een zilveren medaille en die heb ik nu", zei de atlete na de race, waarin Bol naar het goud liep in een wereldrecord en Klaver een seconde later over de meet kwam.

4 uur geleden
Bol vijfde Nederlandse atlete met een wereldtitel indoor

GLASGOW (ANP) - Femke Bol is de vijfde Nederlandse atleet met een wereldtitel indoor. Ze won goud op de 400 meter bij WK in Glasgow. Elly van Hulst, Nelli Cooman, Nadine Broersen en Sifan Hassan gingen haar voor.

8 uur geleden
Bol snelt naar WK-goud op 400 meter in weer een wereldrecord

GLASGOW (ANP) - Femke Bol heeft bij de wereldkampioenschappen indooratletiek in Glasgow de wereldtitel veroverd op de 400 meter. De 24-jarige atlete uit Amersfoort deed dat in een wereldrecord van 49,17 seconden.

8 uur geleden
Wereldtitel voor Duitse bobsleesters, Nederlands duo laatste

WINTERBERG (ANP/DPA) - De Duitse bobsleesters Lisa Buckwitz en Vanessa Mark hebben bij de wereldkampioenschappen in Winterberg goud gewonnen in de tweemansbob. Ze bleven hun landgenotes Laura Nolte en Deborah Levi 0,05 seconden voor. Het brons ging ook naar een Duits team. Kim Kalicki en Leonie Fiebig eindigden op 0,28 seconden van de winnaars.

12 uur geleden
Dominante Verstappen begint seizoen met zege in GP Bahrein

SAKHIR (ANP) - Max Verstappen heeft op dominante wijze de eerste race van het Formule 1-seizoen, de Grote Prijs van Bahrein, gewonnen. De drievoudig wereldkampioen was op het Bahrain International Circuit in Sakhir van start tot finish oppermachtig in de Red Bull. Teamgenoot Sergio Pérez uit Mexico eindigde als tweede en de Spanjaard Carlos Sainz als derde.

12 uur geleden