Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Another Round (Druk) beste Europese film 2020

Another Round (Druk) beste Europese film 2020

BERLIJN (ANP) - De film Another Round (Druk), een Nederlandse coproductie met Denemarken en Zweden, is gekozen tot beste Europese film van 2020. Dat werd bekendgemaakt tijdens de 33ste uitreiking van de Europese filmprijzen. De uitreiking was vanuit Berlijn via een livestream te volgen. Regisseur Thomas Vinterberg sleepte ook de prijs voor beste Europese regisseur in de wacht.

Samen met Tobias Lindholm kreeg Vinterberg ook de prijs voor beste Europese scenario. Mads Mikkelsen werd gekozen tot beste Europese acteur vanwege zijn rol in de film. Paula Beer werd uitgeroepen tot beste Europese actrice voor haar rol in Undine.

Berlin Alexanderplatz, een Nederlandse samenwerking met Duitse producenten, was ook genomineerd voor beste Europese film. De productie sleepte wel de award voor beste filmmuziek binnen.

Halina Reijn greep naast de Discovery Award, de prijs voor de beste Europese debuutfilm. Reijn was met haar regiedebuut Instinct genomineerd. Instinct was de eerste lange speelfilm van de Nederlandse actrice. De film, met Carice van Houten in de hoofdrol, gaat over een psychologe die gevoelens ontwikkelt voor een van haar patiënten, een tbs’er. De Discovery Award ging uiteindelijk naar de Italiaanse regisseur Carlo Sironi. Hij maakte zijn debuut met de film Sole.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden