Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Annie Thannhauser-Cense (80) gaat al haar leven lang iedere week naar de markt

Annie Thannhauser-Cense (80) gaat al haar leven lang iedere week naar de markt

Annie Thannhauser-Cense (80 jaar) uit Tholen gaat al haar leven lang iedere week naar de weekmarkt. Eerst als klein kind samen met haar moeder, nu als vitale senior. Ze haalt graag haar boodschappen op de weekmarkt. “De producten zijn erg vers en daarnaast is het er altijd gezellig”, vindt ze. 

“Ik weet eigenlijk niet beter dan dat ik iedere week naar de markt ga. Mijn moeder was net als ik een echt buitenmens en zij deed ook graag haar boodschappen op de Bergse weekmarkt. Als kind ging ik altijd graag met haar mee en toen ik op mezelf ging wonen in Zevenbergen, ging ik toch iedere donderdagmiddag samen met haar naar de markt. Boodschappen doen, winkelen en daarna gingen we vaak ergens een hapje eten”, zegt Annie. Tegenwoordig gaat ze iedere dinsdagochtend naar de weekmarkt in Tholen. “Ik sla geen week over, zelfs als het stormt en ik bijna omver waai, ga ik. Meeestal ben ik er zo’n drie kwartier. Je ziet er veel bekenden, er is tijd voor een praatje en ik heb een leuke band met de marktmensen. Ze weten zo’n beetje wat je hebben wil en en dat is fijn. Daarnaast hebben ze hele lekker spullen en ben ik als dochter van een grossier voorstander van het kopen in je eigen dorp. Ik kom dan ook graag ook in de Thoolse winkeltjes, maar op de weekmarkt haal ik mijn groenten, kaas, kip en regelmatig een stukje vis. Soms doe ik ze in mijn karretje, maar vaak draag ik het gewoon in tassen. Het is zwaar, maar je blijft ervan in conditie zullen we maar zeggen. Bovendien is het gewoon één van mijn favoriete uitjes.” 

Meer uit Tholen

Energietoeslag van 1300 euro voor Thoolse inwoners met een laag inkomen

THOLEN - Met een laag inkomen kan het lastig zijn om de energierekening elke maand te betalen. De gemeente Tholen helpt deze inwoners met een energietoeslag van eenmalig 1300 euro. Inwoners van onze gemeente kunnen vanaf 15 december de energietoeslag aanvragen. Vorig jaar lag dezelfde toeslag nog op 800 euro.

9 uur geleden
Na 3 jaar uitgeschreven worden voor woning: Zeilstra kaart 'knelpunten' aan

THOLEN - Roy Zeilstra van GroenLinks-PvdA Tholen heeft vragen gesteld aan het gemeentebestuur over de lange wachttijden voor huurwoningen. Hij vindt dat er aandacht moet worden besteed aan enkele 'knelpunten' bij Zuidwestwonen.

12 uur geleden
Groen licht voor tweede woningbouw in Stavenisse aan Molendijk West

STAVENISSE - Stavenisse krijgt de komende jaren veel nieuwe woningen bij. Naast een nieuwe woonwijk in Poststraat-Zuid krijgt ook Molendijk West nieuwe huizen. Het plan omvat de bouw van 10 betaalbare (starters)woningen aan de Molendijk West, inclusief de verbreding van een deel van deze weg. 

15 uur geleden
Veertig procent van de Zeeuwen voorstander van meer kernenergie

ZEELAND - De Nederlandse bevolking is in de afgelopen drie jaar positiever gaan denken over het gebruik van kernenergie. 36 procent van de volwassenen vindt dat Nederland meer kernenergie moet gebruiken, tegenover 25 procent in 2020. Inwoners van Zeeland, waar de enige kerncentrale momenteel staat, zijn het meest positief over kernenergie. Dat meldt het CBS op basis van het onderzoek Belevingen 2023.

18 uur geleden
PVV-winst komt niet als een verrassing voor Fase (VVD): 'Zag het al aankomen'

THOLEN - Het besluit van Dilan Yesilgöz om niet samen te werken met de PVV in een nieuwe regering, valt niet goed bij sommige VVD-afdelingen. Op Tholen moet de VVD-fractie nog bijeenkomen om de verkiezingsuitslag te bespreken. Hoewel de winst van de PVV voor VVD-fractievoorzitter Anco Fase geen verrassing is, benadrukt hij dat het te vroeg is om in paniek te raken.

1 dag geleden
Voetbal: WHS lijdt grote nederlaag, Tholen en Smerdiek spelen thriller [SPEELRONDE 9]

THOLEN - Wat gebeurde er zaterdag 25 november allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 9.

1 dag geleden
Welke kandidaten kregen de meeste stemmen op Tholen? [TWEEDE KAMERVERKIEZING]

THOLEN - De definitieve uitslag van de Tweede Kamerverkiezing is bekend en daarmee kunnen we de balans opmaken. Welke kandidaten wonnen de meeste stemmen op Tholen? En hoeveel stemmen heeft Tholenaar Geert Hogendoorn gekregen?

1 dag geleden