Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Annie Neve  doet graag iets voor een ander

Annie Neve doet graag iets voor een ander

KOUDEKERKE - Annie Neve is al 30 jaar vrijwilliger bij de Handwerkclub Koudekerke voor sociaal contact (voorheen de Welfare van het Rode Kruis). Dit doet ze met veel plezier.

Tot afgelopen mei was ze ook vrijwilliger bij de IVN Walcheren. Maar na ruim 25 jaar vrijwilligerswerk bij het IVN, in verschillende functies van het bestuur, van cursusbegeleiding tot coördinator, heeft zij nu het stokje over gegeven aan een ander.

Voor je het weet
Bijna heel haar leven heeft Annie vrijwilligerswerk gedaan. “Het is altijd goed om iets voor een ander te doen en actief binnen de gemeenschap te blijven. Bij de IVN ben ik terecht gekomen, omdat ik toendertijd een gidsencursus ben gaan doen uit interesse voor de natuur. Hoe mooi is het om een ander iets over de natuur mee te geven!” “Als je doet wat je leuk vindt, rol je zo van de ene vrijwilligersfunctie in de andere binnen een organisatie en voor je het weet ben je 25 jaar verder”, aldus Annie.

Uitstapje
Ze geniet ontzettend van de natuur en haar schoonheid, en dit overbrengen op anderen heeft ze dan ook met veel plezier gedaan. De handwerkclub Koudekerke blijft Annie nog wel doen op de dinsdagmiddag: “Het leuke hiervan is dat je de mensen die er komen zo ontzettend ziet genieten en een leuke middag kan bezorgen.”

Bakje koffie
Niet het handwerken staat centraal op deze middag, maar vooral het sociale contact. Het bakje koffie en het praatje met elkaar. Veel van de deelnemers aan deze middag ervaren dit echt als een uitstapje, het breekt hun week. Daar doet Annie het voor!

Corona
Helaas kan niet alles nog doorgaan door Corona nu, maar zodra het kan gaan Annie en de andere vrijwilligers weer van start. “Je merkt gewoon dat de deelnemers het missen, het praatje, het bakje koffie en natuurlijk het samen handwerken”.

Benieuwd naar meer vrijwilligersvacatures? Kijk dan eens op www.welzijnveere.nl of neem contact met ons op via 0118-583687 of [email protected] 

Dit artikel is geschreven door Welzijn Veere.[n]

Meer uit Middelburg

Bounce Valley geopend op ZEP Middelburg

MIDDELBURG - De indoorattractie Bounce Valley, een luchtkussenpark voor zowel kinderen als volwassenen, heeft gisteren de deuren geopend in Middelburg. Vanaf 10.00 uur in de ochtend waren de eerste bezoekers welkom.

20 minuten geleden
Politie neemt tien kilo vuurwerk in beslag in Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft in Middelburg naar aanleiding van een tip tien kilo vuurwerk in beslag genomen.

1 uur geleden
Middelburg weer in winterse sferen

MIDDELBURG - De eerste winterterrassen werden half oktober al opgebouwd, maar vorige week is Middelburg Winterstad 2022-2023 pas écht van start gegaan, toen op woensdag 30 november ook de ijsbaan op de Markt in gebruik werd genomen, onder toeziend oog van stadsomroeper Rinie Vaane.

1 uur geleden
Emiel en Margot werken een jaar lang aan een boot op waterstof in het TU Delft Hydro Motion Team

DELFT - Het TU Delft Hydro Motion Team wil de maritieme sector aansporen om de transitie naar groene energie te versnellen. Dit zullen Emiel Nefs uit Middelburg, Margot Giliam uit Veere en 21 andere studenten van de TU Delft proberen te bereiken door de grenzen van technologie, duurzaamheid en engineering te verleggen. In één jaar tijd zullen Emiel en Margot met het Hydro Motion Team laten zien dat het mogelijk is om een foilende waterstofboot te ontwerpen, te bouwen en mee te racen.

1 uur geleden
Joint Research Center Zeeland moet muurtjes verder afbreken

MIDDELBURG - Het Joint Research Center Zeeland (JRCZ) in Middelburg gaat donderdag 15 december officieel open, een mijlpaal voor de kennis- en infrastructuur in Zeeland. Alle reden om daar bij stil te staan. Vanaf februari volgend jaar werken studenten, docenten en onderzoekers in het onderzoekslaboratorium samen aan oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen in deze regio.

1 dag geleden
Zeeuwse Kunstkring zoekt kunstenaars

MIDDELBURG – De Zeeuwse Kunstkring is een kunstlievende vereniging voor professionele Zeeuwse kunstenaars. Ze presenteren twee keer per jaar recent werk in een expositie, gaan met elkaar in gesprek over kunst en versterken elkaars netwerk. “We zijn vooral opzoek naar jonge kunstenaars die lid willen worden van de kunstkring,” vertelt bestuurslid en kunstenaar Leen van Duivendijk. 

1 dag geleden
Middelburgse Janny Fioole gehuldigd op Sri Lanka

ANURADHAPURA - Op vrijdag 2 december is de Middelburgse Janny Fioole in Anuradhapura (Sri Lanka) gehuldigd voor haar inzet gedurende 20 jaar om kansarme kinderen te ondersteunen om onderwijs te kunnen volgen. Janny verblijft ieder jaar 6 maanden op Sri Lanka.

1 dag geleden