Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Annie Neve  doet graag iets voor een ander

Annie Neve doet graag iets voor een ander

KOUDEKERKE - Annie Neve is al 30 jaar vrijwilliger bij de Handwerkclub Koudekerke voor sociaal contact (voorheen de Welfare van het Rode Kruis). Dit doet ze met veel plezier.

Tot afgelopen mei was ze ook vrijwilliger bij de IVN Walcheren. Maar na ruim 25 jaar vrijwilligerswerk bij het IVN, in verschillende functies van het bestuur, van cursusbegeleiding tot coördinator, heeft zij nu het stokje over gegeven aan een ander.

Voor je het weet
Bijna heel haar leven heeft Annie vrijwilligerswerk gedaan. “Het is altijd goed om iets voor een ander te doen en actief binnen de gemeenschap te blijven. Bij de IVN ben ik terecht gekomen, omdat ik toendertijd een gidsencursus ben gaan doen uit interesse voor de natuur. Hoe mooi is het om een ander iets over de natuur mee te geven!” “Als je doet wat je leuk vindt, rol je zo van de ene vrijwilligersfunctie in de andere binnen een organisatie en voor je het weet ben je 25 jaar verder”, aldus Annie.

Uitstapje
Ze geniet ontzettend van de natuur en haar schoonheid, en dit overbrengen op anderen heeft ze dan ook met veel plezier gedaan. De handwerkclub Koudekerke blijft Annie nog wel doen op de dinsdagmiddag: “Het leuke hiervan is dat je de mensen die er komen zo ontzettend ziet genieten en een leuke middag kan bezorgen.”

Bakje koffie
Niet het handwerken staat centraal op deze middag, maar vooral het sociale contact. Het bakje koffie en het praatje met elkaar. Veel van de deelnemers aan deze middag ervaren dit echt als een uitstapje, het breekt hun week. Daar doet Annie het voor!

Corona
Helaas kan niet alles nog doorgaan door Corona nu, maar zodra het kan gaan Annie en de andere vrijwilligers weer van start. “Je merkt gewoon dat de deelnemers het missen, het praatje, het bakje koffie en natuurlijk het samen handwerken”.

Benieuwd naar meer vrijwilligersvacatures? Kijk dan eens op www.welzijnveere.nl of neem contact met ons op via 0118-583687 of info@welzijnveere.nl. 

Dit artikel is geschreven door Welzijn Veere.[n]

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Gaslek door werkzaamheden in Dauwendaele: Winkelcentrum ontruimd

MIDDELBURG - Door werkzaamheden waarbij per abuis een verkeerde leiding werd doorgezaagd is een groot gaslek ontstaan bij een pand in Winkelcentrum Dauwendaele aan de Vrijlandstraat in Middelburg. Het winkelcentrum is voor de zekerheid geheel ontruimd. Rond 15.30 uur kon publiek weer veilig naar binnen.

17 uur geleden
Boom vermorzelt clubhuis, herstel kan nog wel even duren

MIDDELBURG – Na een stormachtige nacht kregen de leden van Scouting Lutemgroep donderdag van de gemeente het bericht dat er schade was aan hun clubhuis. Het gebouw op het Seisbolwerk is geraakt door een grote es en daardoor is het dak en de bovenverdieping zwaar beschadigd. “Alsof een reus zijn vuist in het dak geplant heeft,” zegt Marielja ten Bruggencate, penningmeester van de scoutinggroep.

18 uur geleden
Ook deze winter ‘Parkconcerten’ van de Zeeuwse Concertzaal

MIDDELBURG - De parkconcerten die de Zeeuwse Concertzaal afgelopen zomer in het Molenwaterpark organiseerde, waren bijzonder succesvol. Alle reden om daar mee door te gaan op de zondagmiddagen in de zomer van 2022. Daar is al een vergunning voor aangevraagd bij de gemeente Middelburg. De parkconcerten staan voor ontmoetingen in een ongedwongen sfeer met een diversiteit aan muzieksoorten, laagdrempelig vanwege een lage entreeprijs en een verrassend programma van een uur zonder pauze. 

20 uur geleden
‘Samen in Zee’ ondersteunt en versterkt cultuur in Zeeland

MIDDELBURG – De culturele sector in Zeeland moet toekomstbestendig worden, vinden de Zeeuwse gemeentes. Door samen te werken, te verbreden en te vernieuwen kunnen de verschillende culturele instellingen in onze provincie een beroep doen op de Samen in Zee regeling, die uitgevoerd wordt door het College van Gedeputeerde Staten. 

23 uur geleden
Middelburg geeft gehoor aan oproep spoedopvang vluchtelingen

MIDDELBURG - In Middelburg worden vanaf vandaag met spoed ongeveer honderd vluchtelingen opgevangen. Het college van burgemeester en wethouders van Middelburg geeft aan het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) de ruimte om noodopvang in te richten. In overleg met Frans Lievens is Studio A58 aangeboden als opvanglocatie.

1 dag geleden
Auto raakt van weg op A58 bij Middelburg en eindigt in sloot: bestuurder gewond

MIDDELBURG - Een auto is afgelopen nacht op de A58 bij Middelburg van de weg geraakt en in de sloot beland. De bestuurder raakte hierbij gewond en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. 

1 dag geleden
Politie zoekt getuigen van mishandeling op de Prinses Beatrixlaan

KOUDEKERKE - De politie doet zoekt getuigen van een mishandeling die plaats vond op maandag 11 oktober tussen 15.00 en 15.30 uur op het fietspad aan de Prinses Beatrixlaan. Een 16-jarige Vlissinger werd daar door een man mishandeld.

2 dagen geleden