Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Annie Neve  doet graag iets voor een ander

Annie Neve doet graag iets voor een ander

KOUDEKERKE - Annie Neve is al 30 jaar vrijwilliger bij de Handwerkclub Koudekerke voor sociaal contact (voorheen de Welfare van het Rode Kruis). Dit doet ze met veel plezier.

Tot afgelopen mei was ze ook vrijwilliger bij de IVN Walcheren. Maar na ruim 25 jaar vrijwilligerswerk bij het IVN, in verschillende functies van het bestuur, van cursusbegeleiding tot coördinator, heeft zij nu het stokje over gegeven aan een ander.

Voor je het weet
Bijna heel haar leven heeft Annie vrijwilligerswerk gedaan. “Het is altijd goed om iets voor een ander te doen en actief binnen de gemeenschap te blijven. Bij de IVN ben ik terecht gekomen, omdat ik toendertijd een gidsencursus ben gaan doen uit interesse voor de natuur. Hoe mooi is het om een ander iets over de natuur mee te geven!” “Als je doet wat je leuk vindt, rol je zo van de ene vrijwilligersfunctie in de andere binnen een organisatie en voor je het weet ben je 25 jaar verder”, aldus Annie.

Uitstapje
Ze geniet ontzettend van de natuur en haar schoonheid, en dit overbrengen op anderen heeft ze dan ook met veel plezier gedaan. De handwerkclub Koudekerke blijft Annie nog wel doen op de dinsdagmiddag: “Het leuke hiervan is dat je de mensen die er komen zo ontzettend ziet genieten en een leuke middag kan bezorgen.”

Bakje koffie
Niet het handwerken staat centraal op deze middag, maar vooral het sociale contact. Het bakje koffie en het praatje met elkaar. Veel van de deelnemers aan deze middag ervaren dit echt als een uitstapje, het breekt hun week. Daar doet Annie het voor!

Corona
Helaas kan niet alles nog doorgaan door Corona nu, maar zodra het kan gaan Annie en de andere vrijwilligers weer van start. “Je merkt gewoon dat de deelnemers het missen, het praatje, het bakje koffie en natuurlijk het samen handwerken”.

Benieuwd naar meer vrijwilligersvacatures? Kijk dan eens op www.welzijnveere.nl of neem contact met ons op via 0118-583687 of [email protected]

Dit artikel is geschreven door Welzijn Veere.[n]

Meer uit Middelburg

Woning Kraanstraatje Middelburg tijdelijk gesloten

MIDDELBURG - Op last van de burgemeester van de gemeente Middelburg is vandaag een woning aan het Kraanstraatje in Middelburg gesloten voor twee maanden. Dit gebeurde omdat er in april in de woning onder andere een handelshoeveelheid harddrugs werd aangetroffen. Ook waren er andere zaken aanwezig die duiden op drugshandel.

32 minuten geleden
'Dat vooroordeel over stugge Zeeuwen klopt helemaal niet'

MIDDELBURG - Dinsdag 7 mei werd bekend dat de Middelburgse gemeenteraad Yvonne van Mastrigt aanbeveelt als de nieuwe burgemeester van de gemeente Middelburg. Van Mastrigt wordt de eerste vrouwelijke burgemeester van de Zeeuwse hoofdstad. 

15 uur geleden
Deze zomer weer concerten in het Molenwaterpark

MIDDELBURG - Voor het vierde achtereen volgende jaar organiseert de Zeeuwse Concertzaal -dit jaar in samenwerking met de Oostkerk-in de zomermaanden de parkconcerten rondom de muziektent aan het Molenwaterpark in Middelburg. Van 7 juli tot en met 1 september kunnen muziekliefhebbers iedere zondagmiddag van15.30 tot 16.45 uur genieten van een grote variëteit aan muziek in het park. 

19 uur geleden
Politici kruisen donderdag 30 mei de degens tijdens verkiezingsdebat in Middelburg

In aanloop naar de Europese Verkiezingen op 6 juni 2024 organiseren PvdA en GroenLinks Zeeland op donderdag 30 mei in Restaurant Cluys in Middelburg een debat, waarbij enkele ervaren politici de degens zullen kruisen.

22 uur geleden
Westkapelle Tweede Pinksterdag in het teken van Klederdracht

WESTKAPELLE - Afgelopen maandag stond Westkapelle weer helemaal in het teken van klederdracht. Mensen werden opgeroepen om zich in Walcherse klederdracht, of andere kleding met een Zeeuws tintje, te kleden en naar het dorp te komen. 

1 dag geleden
Koning Willem-Alexander bij het ringrijden in Nieuw- en Sint Joosland

Nieuw-en Sint Joosland - Koninklijk bezoek bij het traditionele ringrijden in Nieuw- en Sint Joosland. 

1 dag geleden
Gemeente Veere presenteert plannen: grip op de groei van verblijfsrecreatie

DOMBURG - Vanaf vrijdag 17 mei liggen de plannen, die het college van de gemeente Veere heeft als het gaat om verblijfsrecreatie, ter inzage. Het college nodigt iedereen uit om de plannen goed te bekijken, omdat de voorgestelde maatregelen aanzienlijke gevolgen kunnen hebben. Indien gewenst kan een schriftelijke reactie gegeven worden. 

1 dag geleden