Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Anneke droomt van tiny house in Reimerswaal

Anneke droomt van tiny house in Reimerswaal

KRUININGEN - Anneke van Broekhoven (22) zoekt een agrariër, of andere eigenaar van een mooi stukje land, in de gemeente Reimerswaal waar zij in een tiny house mag komen wonen.

Anneke woont nu nog bij haar ouders in Bergen op Zoom, maar wil graag het huis uit. “Ik werk in Bergen op Zoom, vier dagen per week als onderwijsassistente op een basisschool, en studeer parttime aan de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. Ik ben derdejaarsstudente pedagogiek. Daarom zou Reimerswaal een geschikte woonlocatie zijn.”

Behulpzaam

Anneke zou graag klein wonen, in een tiny house. Ook, omdat jonge mensen moeilijk aan reguliere woonruimte komen. “Ik onderzoek al langer of het mogelijk is om mijn eigen tiny house ergens neer te zetten. Een leverancier heb ik al gevonden, maar de plek blijft een zoektocht. Een tiny house is een alternatieve woonvorm en veel gemeenten hebben er nog geen duidelijke regels voor. Plannen die er zijn voor tiny houses zijn vaak nog in de beginfase. Ik heb het bij de gemeente Bergen op Zoom nagevraagd, maar daar kan het nog niet. Daarna heb ik een paar maanden geleden meerdere gemeenten aangeschreven. Alleen van Reimerswaal kreeg ik een positieve reactie. Daar zijn ze heel behulpzaam. Ze hebben aangegeven dat ze open staan voor alternatief wonen en dat ik contact met ze moet opnemen wanneer ik een geschikte locatie heb gevonden. Dus nu is mijn volgende stap om geïnteresseerden, zoals boeren met grond, te vinden, maar ook andere mensen die graag in een tiny house willen wonen. Zo kunnen we misschien een netwerk opbouwen voor wonen in een tiny house. Het zou geweldig zijn als we op deze manier op een geschikte locatie uitkomen.”

Ontspullen

Met haar ouders en broers woont Anneke nu in hartje Bergen op Zoom. In haar eentje op een lapje grond wonen, zal een groot contrast zijn met haar huidige leefsituatie. “Verandering kan ook goed zijn. Ik hou van out of the box denken en doen. Hokjes geven me structuur, maar er is daarbuiten nog zoveel meer mogelijk. Tijdens het onderzoeken ben ik fan geworden van tiny houses. De simpelheid, less is more, dat spreekt me aan. Het voelt knus. Ik ben een verzamelaar, maar denk daar nu bewuster over na. In mijn tiny house wil ik alleen spullen zetten, die ik echt nodig heb. Ik merk dat ik rustig word van ontspullen.”

Veranda

Anneke houdt van gezelligheid en mensen om haar heen, spreekt graag af met vrienden, maar kan ook goed alleen zijn. “Overdag ben ik druk met werken, studie en hobby’s en dan lijkt het me heerlijk om me ‘s avonds terug te trekken op de bank met een boekje.” Als proef vierde Anneke in mei met haar moeder vier dagen vakantie in een tiny house bij Nistelrode. “Ik voelde me meteen thuis en mijn moeder zag me er ook echt in wonen. Het is fijn dat mijn familie en vrienden me supporten. Zeeland is mooi en rustig en het lijkt me heerlijk om op mijn veranda van de natuur en stilte te genieten. Nu zit ik thuis nooit buiten. Het lijkt me zo gaaf om wakker te worden en de lucht te zien in plaats van straatlantaarns.”

Meer informatie

Grondeigenaars en andere potentiële tiny house-bewoners die in contact willen komen met Anneke kunnen mailen naar [email protected].

Meer uit Reimerswaal

Vrijwilligers ontdoen Schelde-oevers weer van afval

KRABBENDIJKE/RILLAND - Honderden vrijwilligers stropen zaterdag 2 maart de mouwen op om zwerfafval op te ruimen langs de Oosterschelde en Westerschelde voor de jaarlijkse actie Schone Schelde.

1 uur geleden
Kapelle verbouwt voor groeiend vrouwenvoetbal

KAPELLE - Voetbalvereniging Kapelle voldoet formeel niet aan de KNVB-norm van het aantal velden ten opzichte van de leden maar desondanks krijgen ze de trainingsschema's rond. De vereniging merkt echter wel dat het opkomende vrouwenvoetbal er voor zorgt dat het aantal kleedkamers niet toereikend is. Daarom worden die binnenkort onder handen genomen. 

23 uur geleden
Bijeenkomst voor lustrum Toujours Kapelle

KAPELLE - In mei vindt voor de tiende keer de Franse week Toujours Kapelle plaats. Het organisatiecomité houdt maandagavond 4 maart een bijeenkomst in het gemeentehuis in Kapelle voor wie ideeën heeft voor activiteiten of als vrijwilliger wil helpen.

1 dag geleden
Drie nieuwe laadpalen voor elektrisch rijden in Kapelle

KAPELLE - De Van der Biltlaan, Heer Wolfertstraat en de Postweg in Kapelle krijgen een nieuwe laadpaal om elektrische auto's op te laden.

2 dagen geleden
Yerseke wil niet ten koste van alles groeien

YERSEKE - Recentelijk heeft de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) laten weten dat ze op landelijk niveau meer politieke druk wil uitvoeren om ervoor te zorgen dat alle Nederlandse amateur-voetbalclubs zowel letterlijk als figuurlijk meer ruimte krijgen. Hoe staat het er voor met Kapelse en Reimerswaalse clubs? 

2 dagen geleden
Meer preventief onderhoud moet vertrouwen in Zeeuws spoor herstellen

KAPELLE/KRUININGEN - Na de langdurige overlast en vertragingen in het Zeeuwse treinverkeer eind vorig jaar belooft spoorwegbeheerder Pro Rail beterschap. In een brief aan onder meer de Zeeuwse spoorgemeenten schrijft directeur Dimitri Kruik van Pro Rail 'samen met NS de communicatie met reizigers en het preventief onderhoud van de Zeeuwse lijn te verbeteren'. Zo komt er een proef met sensoren in het spoor om verzakkingen eerder te kunnen signaleren. 'Zodat er direct preventief onderhoud kan plaatsvinden', aldus Kruik.

3 dagen geleden
Fietsenstalling station Kapelle-Biezelinge uitgebreid

KAPELLE - Prorail breidt de fietsenstalling bij het treinstation in Kapelle uit. Maandag zijn de werkzaamheden begonnen.

5 dagen geleden