Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Annejet van der Zijl bovenaan Bestseller 60

Annejet van der Zijl bovenaan Bestseller 60

DEN HAAG (ANP) - Het boek Fortuna's kinderen van schrijfster Annejet van der Zijl is gestegen naar de eerste plaats van de Bestseller 60. Mark Janssen, vorige week nog de nummer 1 met het kinderboek Dromer, moet het deze week doen met de vijfde plaats. Gouden Griffel-winnaar Pieter Koolwijk stijgt juist een paar plekjes en komt met Gozert op de derde plaats terecht.

De boekenlijst kent deze week tien nieuwkomers, waarvan er twee in de top tien staan. Corina Bomann staat met het tweede deel van haar De kleuren van schoonheid-reeks op de tweede plaats. Ook Nachtvorst van Suzanne Vermeer dringt als nieuwkomer de top tien binnen, op de vierde plaats.

Jonathan Franzen is deze week hard gestegen met Kruispunt, zijn boek ging van de 27e naar de zevende plek. Driftkakker van Youp van 't Hek stijgt maar liefst 27 plaatsen en keert daardoor weer terug in de top tien.

Boeken Top 10

(notering, tussen haakjes notering vorige week, auteur, titel. Bron: CPNB. Zie: www.debestseller60.nl)

1. (3) Annejet van der Zijl - Fortuna's kinderen

2. (-) Corina Bomann - De kleuren van schoonheid 2. Sophia's wens.

3. (6) Pieter Koolwijk - Gozert

4. (-) Suzanne Vermeer - Nachtvorst

5. (1) Mark Janssen - Dromer

6. (4) Charlie Mackesy - De jongen, de mol, de vos en het paard

7. (27) Jonathan Franzen - Kruispunt

8. (2) Lucinda Riley - De liefdesbrief

9. (5) Marc-Uwe Kling & Astrid Henn - De NEEhoorn

10. (37) Youp van 't Hek - Driftkakker

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden