Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Annebelle van Dijk: 'Ik was niet zo'n leermens'

Annebelle van Dijk: 'Ik was niet zo'n leermens'

THOLEN - Deze week in de Thoolse Switch, het verhaal van Annebelle van Dijk. Het lukte haar om zichzelf na een burnout om te laten scholen en een eigen bedrijf te starten.

DOOR JACOLINE DE BOER

Annebelle van Dijk werd 31 jaar geleden geboren in Spijkenisse. Haar vader was werkzaam bij Unilever. Toen er een grote reorganisatie aankwam besloot het gezin bestaande uit haar vader, moeder en een oudere broer en zus te verhuizen. Annebelle haar vader vond een nieuwe baan en het gezin kwam terecht in Bergen op Zoom toen Annebelle negen jaar was.

Huiswerk

Annebelle volgde het basisonderwijs in Spijkenisse en een deel in Bergen op Zoom. Na haar basisschoolperiode ging ze naar de havo. Ze wilde heel graag dierenarts worden deels vanwege haar grote liefde voor paarden. Door het vele huiswerk van de havo had ze weinig tijd meer voor haar paarden, haar grote hobby, iets wat haar duidelijk raakte. Hierdoor was haar motivatie om huiswerk te maken ver te zoeken en deed ze niet zo haar best op school. Ze bleef zitten. Ze zegt over deze periode:" De school was veel te groot voor mij, ik voelde mij er zo niet prettig". Met het overgangsbewijs van het derde naar vierde jaar van de havo op zak is ze daarom ook gestopt en besloot Annebelle een mbo-opleiding te gaan volgen op de Hotelschool in Bergen op Zoom. "Ik was niet zo een leermens, ik wilde gewoon doen. Ik ben totaal geen type om te gaan studeren of om op kamers te wonen in een andere stad", vertelt Annebelle hierover.

Hotelschool

Op de hotelschool leerde ze verschillende aspecten van het runnen van een hotel. Al gauw moest ze stagelopen bij een hotel als receptioniste. Annebelle vond het werk ontzettend leuk alleen de horecatijden vond ze minder. Ze besloot daarom op zoek te gaan naar openstaande vacatures. Al snel vond ze er één bij SABIC in Bergen op Zoom. Dicht bij huis en normale tijden om te werken. Ze kon vrijwel meteen aan de slag, ze moest zelfs een dag vrij vragen om haar diploma op te halen. Maar liefst 8,5 jaar werkte ze daar met veel plezier maar de werkdruk werd steeds hoger. Ze begon er ooit met een contract voor 30 uur maar door een chronische aandoening kon ze dit niet vol blijven houden. Ze besloot vanwege haar gezondheid op zoek te gaan naar een andere baan.

Opluchting

Ze maakt een klein uitstapje naar een uitzendbureau in Goes waar ze aan de slag ging bij de administratie. Maar ze werd daar ontzettend ongelukkig en zat niet op haar plek. Via via kreeg ze toen een vacature onder ogen bij een ander bedrijf in Bergen op Zoom, ook als receptioniste. Ze solliciteerde en werd aangenomen. Ook dit werk werd te druk en Annebelle ging meermaals over haar grenzen heen. Uiteindelijk belandde ze in de ziektewet en toen haar contract niet werd verlengd voelde ze eigenlijk alleen maar opluchting.

Eigen bedrijf

Maar ja en toen. Annebelle zocht rustig werk maar wilde wel graag in contact blijven met mensen. Ze wilde graag met haar handen werken en iets minder met haar hoofd. Ze had in het verleden al eens een cursus gedaan als nagelstyliste en dat idee speelde steeds meer op de voorgrond. Ze werd via het UWV gekoppeld aan een re-integratie coach die ontzettend enthousiast werd van haar plannen. Annebelle volgde nogmaals de basisopleiding voor nagelstyliste en maakte vervolgens de gevorderde opleiding af. Sinds juni staat ze officieel ingeschreven bij de KvK. Annebelle is ontzettend creatief en weet de mooiste nagels te maken. Ze woont samen met haar vriend in Oud-Vossemeer waar zij haar bedrijf aan huis heeft. 

Meer uit Tholen

Thoolse ateliers openen de deuren tijdens negende editie OPEN Atelierroute

THOLEN/SINT PHILIPSLAND - De negende editie van de OPEN Atelierroute gaat aanstaande zaterdag van start. Tijdens de route stellen kunstenaars uit de regio hun ateliers en expositieruimten open voor het publiek. 

5 uur geleden
Aantal honingbijen dat afgelopen winter stierf in Zeeland flink toegenomen

ZEELAND - Het aantal honingbijen dat afgelopen jaar stierf in de winter, is flink toegenomen. Dat blijkt uit onderzoek van de Wageningen Universiteit & Research. In Zeeland stierven er afgelopen winter 27,8 procent meer honingbijen dan normaal. 

8 uur geleden
Overheid verstuurt volgende week maandag een NL-Alert testbericht

THOLEN - De overheid zendt op maandag 5 juni rond 12.00 uur een NL-Alert testbericht uit. Hierdoor ervaren Nederlanders hoe het is om een NL-Alert te ontvangen bij een noodsituatie, zoals een grote brand of overstroming.

1 dag geleden
Risico op natuurbranden in Zeeland verhoogd naar 'extra alert'

ZEELAND - Het risico op natuurbranden in Zeeland is zojuist verhoogd naar de fase ‘extra alert’. Dat laat de Veiligheidsregio Zeeland weten. “Dat betekent dat we mensen vragen extra alert te zijn op het ontstaan van brand in de natuur.”

1 dag geleden
'Groei van werkgelegenheid in Zeeland komt in 2024 tot stilstand'

ZEELAND - De groei van werkgelegenheid in Zeeland komt in 2024 tot stilstand door lagere economische groei en krapte op de arbeidsmarkt. Dat blijkt uit een prognose van het UWV. In de meeste sectoren neemt het groeitempo af. Voor de industrie, financiële diensten en de bouw wordt volgend jaar een lichte banenkrimp verwacht.

1 dag geleden
De Thoolse natuur groeit en bloeit: boswachter Marijke vertelt er alles over

THOLEN - De temperaturen lopen op, bloemen komen weer in bloei en vogels leggen eieren. De lente is in volle gang! Ook op het eiland vinden er weer allerlei veranderingen plaats in de natuur. Iemand die hier alles over kan vertellen is boswachter, Marijke Lieman.

2 dagen geleden
Mogelijk sinkhole aangetroffen op Zeedijk bij Oud-Vossemeer

OUD-VOSSEMEER - Op de Zeedijk bij Oud-Vossemeer is gisteren een mogelijk sinkhole aangetroffen. Dat laat Waterschap Scheldestromen weten. 

2 dagen geleden