Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Anne-Maartje Lemereis eerste stadscomponist Goes

Anne-Maartje Lemereis eerste stadscomponist Goes

GOES - Tijdens de Dag van de Componist is de eerste stadscomponist van Goes bekend gemaakt: Anne-Maartje Lemereis! De bekendmaking door Robert Vroegindeweij, directeur Muziekschool Zeeland, was live te volgen via een livestreamuitzending.

Anne-Maartje Lemereis (1989) schreef haar allereerste liedje toen ze vier jaar was en is er daarna nooit meer mee opgehouden. Op haar 11e debuteerde ze in het Concertgebouw met een eigen compositie tijdens het nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble. Anne-Maartje studeerde piano en compositie aan het Utrechts Conservatorium. Sinds haar afstuderen in 2016 componeert ze in opdracht van diverse festivals en ensembles, waaronder festival November Music, Ragazze Quartet, Holland Opera en Podium Witteman. Daarnaast is Anne-Maartje als docent verbonden aan het Utrechts Conservatorium en geeft vanuit Stichting In de Knop compositielessen en workshops aan kinderen en jongeren tussen de 4 en 18 jaar oud. Komend jaar zal stadscomponist Anne-Maartje werken componeren voor het project ‘Generation Tone’ van Muziekschool Zeeland en de Oosterschelde Bibliotheek. Ook zal de ze kennismaken met muziekverenigingen, koren, muziekgezelschappen en beroepsmusici uit Goes en de omliggende dorpen. Daarnaast zal er aansluiting gezocht worden bij andere kunstenaars om tot mooie ‘op maat gesneden’ producties te komen. De Dag van de Componist is hét feest van de nieuwe muziek met meer dan 100 concerten op 1 dag en muziek van ruim 100 componisten door heel Nederland. Initiatiefnemer Dutch Composers Now stimuleert het aanstellen van stadscomponisten in Nederland en helpt mee aan het zichtbaar maken van hun werk. In Goes is de stadscomponist een gezamenlijk initiatief van de Gemeente Goes en Muziekschool Zeeland en de cantor van de Grote of Maria Magdalenakerk: Rutger Valentijn Mauritz.

Meer uit Beveland

Gemeente Goes betaalt mee aan groen dak voor inwoners

GOES - Inwoners van de gemeente Goes kunnen sinds vorige week subsidie aanvragen voor een groen dak. Hiermee wil de gemeente inwoners helpen bij het klimaatbestendig maken van hun huis en tuin.

2 uur geleden
Een op acht Zeeuwen had een ernstig juridisch geschil

MIDDELBURG - Een op de acht Zeeuwen heeft de afgelopen vier jaar te maken gehad met een ernstig juridisch geschil. Dat blijkt uit het onderzoek ‘Juridische problemen en geschillen in de regio’ van HZ Kenniscentrum Zeeuwse Samenleving. Het kenniscentrum heeft het onderzoek uitgevoerd in opdracht van de stichting Samen Recht Vinden (SRV), die met een bus door de provincie rijdt en mensen daarin juridisch advies geeft. Ze wil hiermee het recht zo toegankelijk maken.  

4 uur geleden
Zonne-energie voor duizend adressen Beveland Wonen

GOES - Woningcorporatie Beveland Wonen gaat de komende maanden 1.000 woningen voorzien van zes zonnepanelen. ‘Huurders besparen hierdoor tot 49 euro per maand op hun energierekening’, aldus de corporatie. 

6 uur geleden
Vijftig kinderopvanglocaties in Zeeland doen mee aan 10e editie ModderDag

MIDDELBURG - Woensdag 29 juni is de tiende editie van ModderDag. In de provincie Zeeland zullen op zo’n vijftig locaties ongeveer 1800 kinderen naar hartenlust met modder spelen en lekker vies worden dus! En dat is hard nodig in een tijd dat kinderen steeds minder buiten spelen en het schermgebruik alleen maar toeneemt. ‘Heerlijk buitenspelen in de natuur is zo belangrijk voor kinderen,’ stelt projectleider Marc Veekamp van IVN Natuureducatie. ‘Het is goed voor de motoriek, tegen overgewicht, maar ook in sociaal-emotioneel opzicht. Kinderen worden er echt gelukkiger van.’

1 dag geleden
Eerste Inge Memorial vindt donderdag plaats in Goes

GOES - Het Inge Sportfonds en de Sportclub Gehandicapten Bevelanden (SGB) houden donderdag (30 juni) in Goes de eerste editie van de Inge Memorial. 

1 dag geleden
Nieuwe kinderburgemeester van Goes is Jens van de Leur

GOES - Jens van de Leur is de nieuwe kinderburgemeester van de gemeente Goes.

1 dag geleden
Appartement Grote Kade Goes gesloten na vondst harddrugs

GOES - Burgemeester Margo Mulder van de gemeente Goes heeft maandagmorgen een appartement in een pand aan de Grote Kade in Goes laten sluiten na de vondst van cocaïne en heroïne. 

1 dag geleden