Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Anna-Maria wil alle struikelstenen van Middelburg schoonmaken

Anna-Maria wil alle struikelstenen van Middelburg schoonmaken

MIDDELBURG - De Middelburgse Anna-Maria Nooy roept haar stadgenoten op zich aan te sluiten bij het landelijke initiatief ‘Make Their Memory Shine’, waarin Joodse studenten mensen vragen zogenoemde struikelstenen door heel Nederland in ere te houden door ze schoon te maken en waar nodig te herstellen. Nooy wil de achtenveertig struikelstenen in Middelburg gezamenlijk poetsen op vrijdag 14 mei.

Struikelstenen (Stolpersteine) zijn kleine keien van 10 x 10 x 10 centimeter, bedekt met een bronskleurig metalen plaatje. Zij zijn bedoeld als herinnering aan de weggevoerde en omgebrachte Joden in de Tweede Wereldoorlog. Sinds 1994 zijn verspreid over verschillende landen in ongeveer duizend Europese steden en dorpen meer dan 70.000 van deze steentjes geplaatst door de initiatiefnemer, de Duitse kunstenaar Gunter Demnig.

Anna-Maria Nooy kwam recent in contact met het initiatief ‘Make Their Memory Shine’ en besloot een duit in het zakje te doen door zelf in Middelburg een aantal stenen op te poetsen. Toen de initiatiefnemers dat hoorden vroegen ze Anna-Maria of ze bereid was álle stenen van de stad schoon te maken. Nooy: “dat wil ik natuurlijk best doen, maar waarom zou ik dan geen oproep plaatsen om samen te werken? Iedereen die mee wil doen is welkom. Belangstellenden kunnen zich op vrijdag 14 mei melden op de Markt in Middelburg. De schoonmaakmiddelen worden geregeld; mensen hoeven alleen een doek en een sponsje mee te nemen. Aanmelden via Facebook mág, maar is zeker niet verplicht.”

Anna-Maria en haar dochter hebben het goede voorbeeld vandaag al gegeven, in Park de Griffioen, door de stenen van Marc Herman Boasson en Bella Boason-Sanders te poetsen. ‘Make Their Memory Shine’ is te volgen via Instagram.

Meer uit Middelburg

Herstructurering siloterrein in Middelburg van start

MIDDELBURG - Op vrijdag 29 september heeft wethouder Rutger Schonis, samen met belanghebbenden en enthousiaste ondernemers, de starthandeling verricht om het voormalige CZAV terrein, bekend als het siloterrein aan de Kleverskerkseweg in Middelburg, te transformeren tot een dynamisch en aantrekkelijk gebied voor ondernemers.

8 uur geleden
Koninklijke Erepenning voor de Domburgse Reddingsbrigade

DOMBURG Op 1 oktober 2023 viert de Domburgse Reddingsbrigade haar 50-jarig jubileum. Tijdens de receptie op zaterdag 30 september 2023, om 17.30 uur, heeft de Commissaris van de Koning, de heer J.M.M. Polman, de Koninklijke Erepenning overhandigd aan de Domburgse Reddingsbrigade. 

22 uur geleden
Middelbrand in woning Hofplein Middelburg

MIDDELBURG - In een woning aan het Hofplein in Middelburg heeft vrijdagmiddag brand gewoed. De brandweer schaalde op naar middelbrand.De brand werd rond 15.30 uur ontdekt waarna gezien de locatie direct al meerdere brandweerwagens werden opgeroepen. Rond 16.05 uur werd formeel opgeschaald naar middelbrand. In de tussentijd had de brandweer het vuur echter al geblust. Bij de brand zijn twee tankautospuiten en een ladderwagen ingezet.

1 dag geleden
Muziekvereniging Eendracht Maakt Macht Serooskerke viert 125-jarig jubileum met feestelijk concert

SEROOSKERKE - Muziekvereniging Eendracht Maakt Macht Serooskerke, opgericht in 1898 ter ere van het kroningsfeest van koningin Wilhelmina, staat op het punt een mijlpaal te bereiken. Met trots kondigt E.M.M. het 125-jarig jubileum aan met een groots en feestelijk concert.

1 dag geleden
Man aangehouden na onenigheid bij asielzoekerscentrum Middelburg

MIDDELBURG - De politie heeft vrijdagavond een 32-jarige man aangehouden na een incident bij het asielzoekerscentrum aan de Laurens Stommesweg. De man zou zich hebben verzet tegen de agenten, hen hebben beledigd en bedreigd.

1 dag geleden
Brommobiel beschadigd bij ongeval Loodholseweg Aagtekerke

AAGTEKERKE – Een microcar is vrijdagmorgen zwaar beschadigd geraakt bij een botsing op de Loodholseweg bij Aagtekerke. Een vrouw raakte lichtgewond. Het ongeval gebeurde omstreeks 09.35 uur ter hoogte van de kruising met de Kelderweg. Door nog onbekende oorzaak kwam de brommobiel met een personenauto in botsing. De microcar raakte fors beschadigd bij het ongeval.

2 dagen geleden
Integrale controle bij bedrijven in Middelburg

Gisteren hebben de gemeente, politie, Belastingdienst, Orionis Walcheren en Waterschap Scheldestromen weer een gezamenlijke controle gehouden bij een aantal bedrijven en locaties in de gemeente Middelburg, waaronder bedrijventerrein Arnestein, Ramsburg en de Mortiere in Middelburg. Ter ondersteuning van de controle is gebruik gemaakt van speurhonden. De controle was gericht op naleving van de geldende wet- en regelgeving en het aanpakken van ondermijnende criminaliteit.

2 dagen geleden