Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Anke Tanihatu: ‘Op Souburg heb ik me altijd thuis gevoeld’

Anke Tanihatu: ‘Op Souburg heb ik me altijd thuis gevoeld’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

Anke Tanihatu (62). Getrouwd, 2 dochters. Geboren in Boxtel. Woont in Souburg vanaf 1978. “Een vakantiemiep die hier is blijven hangen”. Redacteur/verslaggever bij Omroep Zeeland.

“Zeeland kende ik van jongs af aan. Leerde mijn man Harry kennen in Kon-Tiki. Ik kwam in een Zeeuwse cultuur terecht met een Moluks tintje. Met name de gezelligheid en het eten.”

“Bij de omroep ben ik op mijn stem binnengekomen. Daaraan word ik nog steeds het vaakst herkend. Heel gek. Dat blijft langer hangen bij mensen. Heb alles van het vak moeten leren.”

“En ook al is het werk intensiever geworden, na dertig jaar het is nog steeds de leukste baan van de wereld. Je komt in allerlei werelden. Hoog en laag. Voortdurend nieuwe inzichten.”

“Op Souburg heb ik me altijd thuis gevoeld. Een fijn huis midden in het dorp met een tuin van maar liefst 70 x 15 meter. De omroep is een minuut lopen, evenals de kapsalon van Har.”

“Mijn grootste connectie met Vlissingen is, behalve de boulevard, ons kotje op het Nollestrand. Al 38 jaar. Temidden van veel Vlissingers. De meesten ken ik alleen maar in badpak.”

“Werk is niet meer levensbepalend op deze leeftijd. Familie en vrienden wel. En natuurlijk niet te vergeten onze hond Bram. Hij is inmiddels elf jaar en bekender in Souburg dan ik.”

Meer uit Vlissingen

Zeeuwse winnaars Kunstbende naar landelijke finale

Op zaterdag 30 september 2023 vindt het Kunstbende Young Creators Festival (de landelijke finale van Kunstbende) plaats in de Kromhouthal in Amsterdam. Ruim 150 jonge makers van 13 t/m 19 jaar strijden om een prachtig talentontwikkelingstraject en een plek op een mainstage.

1 dag geleden
Dierenasiel Walcheren viert 12,5 jarig bestaan met open dag

VLISSINGEN - Het Dierenasiel Walcheren bestaat 12,5 jaar en viert dat met een open dag op 4 oktober, dierendag. Momenteel wonen er in het dierenasiel zo’n veertig katten en acht honden. “Maar acht honden valt heel erg mee,” weet beroepskracht Simone van Randwijk. “Meestal zijn dat er meer.”

1 dag geleden
Gemeente neemt proef met doneerringen

VLISSINGEN - De gemeente begint met een proef om doneerringen te plaatsen in de binnenstad. De eerste doneerringen worden al geplaatst. In de doneerringen kunnen lege blikjes en flesjes worden geplaatst die door anderen kunnen worden meegenomen om in te leveren voor het statiegeld. De doneerringen komen er op initiatief van de SGP-fractie die daar in juli een motie over heeft ingediend.

2 dagen geleden
Southern rock van Black Bottle Riot in de Piek

VLISSINGEN -  Zaterdag 30 september klinkt er weer eens southern rock in concertzaal de Piek in Vlissingen. HetNijmeegse viertal Black Bottle Riot speelt vurige rootsrock in de traditie van The AllmanBrothers Band, Tom Petty & the Heartbreakers en zelfs een scheutje Thin Lizzy.

2 dagen geleden
Politie onderzoekt overlijden in woning Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - In een woning in Oost-Souburg is woensdagmiddag een stoffelijk overschot gevonden in een rijtjeshuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.

2 dagen geleden
Gemeente biedt plaats aan 75 extra asielzoekers in Marinekazerne

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft 75 extra plaatsen voor asielzoekers in de voormalige Marinekazerne aan de Buitenhaven beschikbaar gesteld. De asielzoekers zijn al geregistreerd en blijven in Vlissingen voor een periode van vier weken. De gemeente voldoet hiermee aan het verzoek van staatssecretaris Van der Burg aan de Nederlandse gemeenten om meer asielzoekers op te vangen.

3 dagen geleden
Voormalige basisschool wordt verbouwd tot opvang Oekraïense vluchtelingen

VLISSINGEN - Voormalige basisschool De Startbaan in Westerzicht wordt de komende maanden verbouwd en geschikt gemaakt voor de opvang van 49 Oekraïense vluchtelingen. De vluchtelingen verblijven nu nog in een appartementencomplex van l’Escaut op de hoek van de Van Dishoeckstraat en de Verkuijl Quakkelaarstraat. 

3 dagen geleden