Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Animo voor winkelen op afspraak, praktisch zaken nog lastig

Animo voor winkelen op afspraak, praktisch zaken nog lastig

DEN HAAG (ANP) - Winkeliers lopen nog tegen praktische zaken aan om woensdag 3 maart klanten weer te kunnen ontvangen. Dan gaat het bijvoorbeeld om het optuigen van reserverings- en afspraaksystemen op de website. Wel merken winkeliers dat er flink wat animo is bij klanten om weer naar de winkel te komen.

Bij HEMA stond de afsprakenteller na een kwartier al op 2000 boekingen, vertelt een woordvoerster. "We kregen van mensen te horen dat we laat waren met ons afsprakensysteem online zetten, maar we wilden het ook goed testen. Het moet niet meteen vastlopen", vertelt ze. Klanten kunnen in 550 HEMA-vestigingen terecht voor winkelen op afspraak. Er mogen twee klanten per tien minuten naar binnen. "Dat zijn er per week ongeveer 300.000. Dat komt in de verste verte niet in de buurt van de normaal gesproken 6 miljoen klanten per week", zegt de woordvoerster.

Klanten willen vooral rookworst halen, maar ook handdoeken, schrijfwaren, wijn en taarten zijn in trek. Het bestaande bestellen en afhalen gaat daarnaast door. HEMA adviseert klanten die wat langer nodig hebben om telefonisch een afspraak te maken. "Gordijnen bestellen doe je niet even in 10 minuten", aldus de woordvoerster.

'Smachtend uitkijken om naar boekhandel te komen'

Bij Blokker merken ze wel een toeloop, al staat dat volgens een zegsvrouw in geen verhouding met wat doorgaans over de vloer komt. "Het loopt redelijk binnen. Winkels en klanten reageren ook positief. Het biedt ook een goede mogelijkheid om met klanten weer in contact te komen", aldus een zegsvrouw. Volgens Blokker is de enige remedie om de omzetpijn te verzachten de winkels weer opengooien. Dat kan volgens Blokker op een veilige manier.

De Haagse boekhandel Paagman, die vier vestigingen heeft, merkt dat klanten "smachtend" uitkijken om weer naar de boekhandel te komen, aldus mede-eigenaar Fabian Paagman. Maar winkelen op afspraak geeft nog best wat problemen, zegt hij. "We hebben best wat tijd nodig gehad om het te regelen. Je ziet ook dat collega-boekhandels en winkeliers pas gisteren doorkwamen met reserveringssystemen. Je wil het goed regelen, het is complex door alle restricties."

Paagman is tot dusverre niet ontevreden over de interesse van klanten. "Maar het loopt al snel storm als je een tijdslot hebt waarin je maar twee mensen mag ontvangen per verdieping", zegt Paagman. De boekwinkel bekijkt de komende dagen of de tijdsloten opgerekt kunnen worden en of dat niet in de knel komt met hoeveel belangstelling er is.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Johan__ 1 maand geleden
Animo, dus ze zijn accoord met de leugen. Dit type kennen we nog van lang geleden.

Meer uit Financieel

BoekenVoordeel vraagt faillissement aan vanwege coronacrisis

ALMERE (ANP) - Boekwinkelketen BoekenVoordeel, goed voor 86 winkels in Nederland, heeft faillissement aangevraagd. Door de gedwongen coronasluiting kwam het bedrijf flink in de problemen. Ondanks de steun van de overheid, een flexibele opstelling van leveranciers en extra investeringen van de eigenaar is het volgens BoekenVoordeel niet meer verantwoord om verder te gaan met het bedrijf.

18 minuten geleden
Stapje terug op Wall Street na records voor Dow en S&P 500

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn maandag wat lager geopend, nadat de toonaangevende Dow-Jonesindex en de brede S&P 500 vrijdag nog nieuwe recordstanden bereikten. Beleggers op Wall Street zijn vooral in afwachting van het Amerikaanse kwartaalcijferseizoen dat deze week gaat beginnen, met resultaten van de grote banken Goldman Sachs, JPMorgan Chase en Wells Fargo op woensdag.

2 uur geleden
Maaltijdbezorgingstak Uber breekt record in maart

SAN FRANCISCO (ANP/BLOOMBERG) - De maaltijdbezorgingstak van Uber heeft wereldwijd nog nooit zoveel maaltijden in een maand bezorgd als in maart. Uber Eats zag de vraag naar maaltijden vorige maand meer dan verdubbelen. Als de opbrengst het hele jaar zo groot zou zijn ,zou Uber voor 52 miljard dollar aan maaltijden bezorgen, een kleine 44 miljard euro. De vraag naar maaltijdbezorging blijft hoger dan de hoeveelheid beschikbare bezorgers aankunnen.

2 uur geleden
Vakbonden waarschuwen voor langere chauffeursstakingen

UTRECHT (ANP) - Honderden chauffeurs hebben maandag op vier locaties in Nederland gestaakt voor een betere cao. Bovendien hebben nog meer chauffeurs het werk neergelegd, al hebben de vakbonden nog geen duidelijk beeld hoeveel dat er zijn. "We hopen dat de werkgevers inzien dat het serieus is", aldus CNV-onderhandelaar Tjitze van Rijssel. Als er geen beweging van de werkgevers komt, komen er meer en langere acties, zegt zijn FNV-collega Willem Dijkhuizen. "Dan gaat Nederland er wel iets van merken."

3 uur geleden
China wil dat Ant Group financiële houdstermaatschappij wordt

PEKING (ANP/BLOOMBERG) - De Chinese overheid heeft de grote betalingsdienstverlener Ant Group opgedragen een financiële houdstermaatschappij (holding) te worden. Daardoor wordt Ant Group meer gereguleerd als een bank, met veel strikter toezicht van de overheid.

4 uur geleden
EU-importheffingen op aluminium uit China tegen dumping

BRUSSEL (ANP/BLOOMBERG) - De Europese Unie legt importheffingen op gewalst aluminium uit China op. Brussel wil zo de dumping van goedkoop Chinees aluminium op de Europese markt tegengaan en Europese aluminiumproducenten beschermen.

4 uur geleden
Kaasleverancier Albert Heijn hoopt snel weer alles te leveren

ZEEWOLDE (ANP) - Leverancier Bakker Logistiek hoopt binnen een paar dagen weer alles te kunnen leveren. Dat bevestigt directeur Toon Verhoeven na eerdere berichtgeving van De Telegraaf. Bakker Logistiek werd vorige week gehackt, wat leidde tot tekorten aan met name kaas bij supermarktketen Albert Heijn.

5 uur geleden