Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Angela en Evy, de nieuwe jongerenwerkers

Angela en Evy, de nieuwe jongerenwerkers

THOLEN - Angela van Oudenaarde (30 jaar) en Evy Janse (25 jaar) zijn de nieuwe jongerenwerkers van de gemeente Tholen. Zij gaan zich inzetten voor de Thoolse jongeren en willen naar eigen zeggen een spin in het web zijn door ook contacten te leggen met ouders en professionals.

Wie zijn jullie?

“Wij zijn Angela en Evy. Angela heeft de opleiding Social Work, maatschappelijk werk en dienstverlening gevolgd. Daarna heeft zij gewerkt binnen de psychiatrie en als cliëntondersteuner/schoolmaatschappelijk werker. Evy heeft de opleiding Pedagogiek afgerond. Zij heeft ervaring in de gehandicaptenzorg in combinatie met thuisbegeleiding.”


Hoe zijn jullie hier terecht gekomen?

“Angela had een tijdelijk contract en verlenging was onzeker vanwege het coronavirus. Zij zag op LinkedIn de vacature van deze functie en heeft direct een filmpje opgenomen om te solliciteren. Evy is recent verhuisd naar West-Brabant en zij was op zoek naar een nieuwe uitdaging dichter bij huis. Ze werd getipt en zij was meteen enthousiast.”


Zijn jullie bekend met het eiland?

“Angela is geboren en getogen in de gemeente Tholen. Ze is geboren in Sint-Annaland, heeft zes jaar in Sint Philipsland gewoond, maar is inmiddels weer terug op haar eigen stek in Sint-Annaland. Evy is opgegroeid op Noord-Beveland. Tholen was vrij nieuw voor haar, maar van Angela, andere collega’s bij de gemeente, de jongeren zelf en van bijvoorbeeld de wijkagenten krijgt Evy rondleidingen om zo de gemeente Tholen te ontdekken en goed te leren kennen.”


Wat lijkt jullie mooi aan deze uitdaging?

“Wij willen er voor alle Thoolse jongeren zijn, op een laagdrempelige manier, zodat wij voor iedereen bereikbaar zijn. Alle jongeren kunnen en mogen meedoen. Alles is mogelijk: van een praatje, wandeling of (samen met jongeren) activiteiten organiseren. Er wordt gekeken naar wat er al goed gaat; wat zijn de talenten en krachten van de jongeren en hoe kunnen we die inzetten op uitbreiden. Ook vinden wij het afwisselende werk heel erg leuk. Wij hebben één op één contacten met jongeren, maar sluiten ook aan bij groepen en activiteiten. Wij zijn een spin in het web, waarbij veel professionals ons al weten te vinden. Wij kijken ernaar uit om jongeren, hun omgeving en professionals te ontmoeten.”


Wat kunnen we van jullie verwachten?

In deze eerste periode willen wij ons voorstellen en kennismaken met de jongeren en hun omgeving door langs te gaan in de kernen, activiteiten (van bijvoorbeeld buurtsportcoaches en jeugdhonken) te bezoeken en nauw samen te werken met onder andere de wijkagenten, buurtpedagogen, jongerenwerkers, scholen, verenigingen en zorgloketten. Daarnaast zijn wij actief op Facebook, Instagram en TikTok.”


Hebben jullie speciale ambities?

“Wij zitten vol met leuke ideeën, maar het gaat niet om ons. Het gaat om de jongeren en hun omgeving. In onze ogen is het belangrijk om de jongeren hierbij betrekken en willen wij aansluiten bij hun wensen. Om inzicht te krijgen in de wensen en ideeën, zullen wij via onze social media ‘polls’ online zetten. Op deze manier kunnen de jongeren laten weten wat zij willen en waar hun interesses liggen.” 

Meer uit Tholen

Ontmoeting en eerbetoon op Zeeuwse Veteranen Dag

ZEELAND - Op zaterdag 10 juni is er weer een Zeeuwse Veteranen Dag. Sinds vorig jaar is gekozen om de activiteiten van deze dag op het Abdijplein van de Zeeuwse Hoofdstad te organiseren. Dit houdt in dat er geen parade door de stad komt en ook geen defilé op de Markt.

1 uur geleden
Weerbericht Tholen: “Tropische dagen met 'plaknachten' op komst"

THOLEN - Tover je zwemkleding en zonnebrand maar vast uit de kast, want dit weekend wordt het tropisch warm. Dat meldt weeronline. Vanaf vrijdag loopt de temperatuur op naar zo’n dertig graden. En lokaal kan het zelfs nog warmer worden.

4 uur geleden
Provincie stelt opnieuw geld beschikbaar voor aanpak verouderde woningen

THOLEN - Er is weer geld beschikbaar voor de aanpak van verouderde woningen. De provincie Zeeland heeft de subsidieregeling Provinciale Impuls Wonen (PIW) opengesteld tot en met 1 november 2023.

7 uur geleden
Scouting Heenetrecht start petitie tegen aanlegsteiger cruiseschepen

THOLEN - Scouting Heenetrecht is een petitie gestart tegen de (mogelijke) komst van een aanlegsteiger voor cruiseschepen in de haven van Tholen. Inmiddels hebben al bijna 1000 mensen deze petitie getekend. De gemeente Tholen heeft plannen om in de haven, aan de buitenzijde van de keersluis, een aanlegsteiger met plaats voor twee cruiseschepen te realiseren. Voor Scouting Heenetrecht betekent dit het einde van het laatste stukje vaarwater in de haven van Tholen voor ruim 100 jeugdleden. Daarom zijn zij onlangs een petitie gestart tegen de komst van de steiger. “De plannen voor de nieuwe aanlegsteiger in de haven van Tholen betekenen het einde van het vaarwater waar Scouting Heenetrecht nu het spel speelt”, aldus de scouting. “Varen naar het Zoommeer op 3,5 kilometer afstand brengt kosten en risico met zich mee. Het huidige vaarwater zal ook worden gebruikt door grote cruiseschepen (met een lengte van 90 tot 135 meter). Het verplaatsen van het Zoommeer brengt ons langs een van de drukst bevaren kanalen van Nederland.”

1 dag geleden
'Geen Kind Achterop': Lever een tweedehands fiets in om kinderen in armoede te helpen

SINT MAARTENSDIJK - Stichting Leergeld organiseert op zaterdag 10 juni in samenwerking met het ANWB Kinderfietsenplan een grote fietsinzamelingsactie in Zeeland met de titel: ‘Geen Kind Achterop’. 

1 dag geleden
A4 tussen knooppunt Markiezaat en Belgische grens nachtje dicht door werkzaamheden

THOLEN - De A4 tussen knooppunt Markiezaat en de Belgische grens is volgende week een nachtje dicht wegens werkzaamheden. Verkeer wordt omgeleid via gele borden.

1 dag geleden
Auto in de sloot na eenzijdig ongeval op Oud Vossemeersedijk: bestuurder spoorloos

THOLEN - Aan de Oud Vossemeersedijk heeft zojuist een eenzijdig ongeval plaatsgevonden. Bij het voertuig werd geen bestuurders aangetroffen. 

2 dagen geleden