Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

André van Duin krijgt Media Oeuvre Award

André van Duin krijgt Media Oeuvre Award

HILVERSUM (ANP) - André van Duin heeft maandag de Media Oeuvre Award uitgereikt gekregen. Ron Brandsteder verraste hem met de prijs in het programma Tijd voor Max. De komiek en programmamaker krijgt de onderscheiding omdat hij in zijn carrière "van grote invloed is op het Nederlandse medialandschap".

Van Duin reageerde verrast. "Wat enig, ik had er nog nooit van gehoord", grapte hij. De jury van de prijs noemt Van Duin een "groots volkskomiek" en "één van Nederlands grootste mediapersoonlijkheden".

De 73-jarige André van Duin maakte vanaf de jaren zestig naam als komiek in het theater en op televisie. Hij presenteerde onder meer Te land ter zee en in de lucht, was vaste gast in de quiz Wie ben ik? en presenteerde op de radio de Dik Voormekaar Show. Ook speelde Van Duin, geboren als Adrianus Marinus Kloot, tijdens zijn carrière in verschillende speelfilms en maakte hij muziek.

De Media Oeuvre Award, een initiatief van Spreekbuis.nl, is een jaarlijkse prijs die wordt uitgereikt aan een invloedrijke mediaprofessional. Vorig jaar werd de award gewonnen door Jan Slagter, baas van omroep MAX.

1 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

ut kruuwigentje 2 weken geleden
Dik en Dik verdiend

Meer uit Entertainment

Londens museum verwerft bijzonder manuscript Gauguin

LONDEN (ANP) - Het Londense kunstmuseum Courtauld Gallery heeft een rijk geïllustreerd manuscript van schilder Paul Gauguin verworven. Het heet Avant et Après (Voor en na) en Gauguin voltooide het twee maanden voor zijn dood in 1903, in een hut op het afgelegen Frans-Polynesische eiland Hiva Ova.

1 dag geleden
Peiling: weinig steun voor niet vervolgen Akwasi

AMSTERDAM (ANP) - De beslissing van het Openbaar Ministerie om rapper Akwasi niet te vervolgen, kan op weinig steun rekenen in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. Van de ondervraagden vindt 16 procent het terecht dat hij niet wordt vervolgd voor zijn uitspraak over Zwarte Piet tijdens de Black Lives Matter-demonstratie op 1 juni op de Dam in Amsterdam.

1 dag geleden
Tentoonstelling in museum Romy 'Sissi' Schneider in Duitsland

KLEIN LOITZ (ANP) - In het toekomstige Romy Schneider Museum in slot Klein Loitz in de Duitse deelstaat Brandenburg is woensdag een eerste tentoonstelling met zwart-witfoto's te zien. De aanleiding is de 82e verjaardag van de actrice, die ooit beroemd werd door de Sissi-films.

1 dag geleden
Emmy Awards in aangepaste vorm uitgereikt

LOS ANGELES (ANP) - De 72e uitreiking van de Primetime Emmy Awards ziet er dit jaar anders uit dan normaal. Vanwege de coronacrisis is er geen publiek en rode loper en zullen de winnaars de prestigieuze televisieprijzen zondag vanuit huis of andere locaties in ontvangst nemen.

1 dag geleden
NPO schrapt geld voor talentontwikkeling film en tv

HILVERSUM (ANP) - De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) schrapt de financiële bijdragen aan een aantal projecten die de afgelopen decennia in het leven waren geroepen om talentontwikkeling bij film- en televisiemakers te stimuleren. KORT!, De Straat en De Oversteek, alle drie bedacht om jonge makers de kans te bieden producties te maken, worden stopgezet. Het is nog niet duidelijk of er nieuwe initiatieven voor in de plaats komen.

2 dagen geleden
Jan Smeets neemt na 50 jaar afscheid van Pinkpop

LANDGRAAF (ANP) - Jan Smeets stopt als festivaldirecteur van Pinkpop. "Na vijftig jaar doet 'Mister Pinkpop' een stapje terug en gaat hij genieten van de vrije tijd en van wat hij met het festival heeft opgebouwd", maakte Pinkpop vrijdagavond bekend.

3 dagen geleden
Regisseur Jochem Myjer-docu werkt aan film over Claudia de Breij

HILVERSUM (ANP) - Suzanne Raes, de regisseur die onlangs een documentaire over cabaretier Jochem Myjer maakte, werkt nu aan een film over Claudia de Breij. Dat heeft ze gezegd in het NPO Radio 5-programma Volgspot.

3 dagen geleden