Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Anderstaligen zoeken een taalcoach

Anderstaligen zoeken een taalcoach

MIDDELBURG - Veel buitenlanders willen graag beter Nederlands spreken. Ze willen vooral hun woordenschat uitbreiden, goede zinnen maken en hun uitspraak verbeteren. En wat is er dan leuker om dit met een Nederlander te doen? Met iemand die er plezier in heeft om 1 à 2 uur per week iemand vooruit te helpen, die geïnteresseerd is in andere culturen en een beetje geduld heeft?

Op Walcheren zijn al meer dan 100 koppels actief. De koppelingen worden gemaakt door de coördinatoren van Gilde SamenSpraak Walcheren. Zij zien het aantal vragers de laatste tijd gestaag toenemen en schrijven dit o.a. toe aan de Oekraïners en statushouders die onze taal willen leren en aan de toenemende vraag naar arbeidskrachten. Hannie Vonk, één van de coördinatoren: “We krijgen veel aanmeldingen van mensen die al les hebben of online Nederlands leren en die graag meer willen oefenen met spreken. Maar ook van mensen die al werken, maar onder hun niveau. Zij kunnen de stap omhoog niet maken, omdat ze onze taal onvoldoende beheersen. Daarom doen ze een beroep op ons. We willen ze natuurlijk graag zo snel mogelijk helpen, maar dit lukt niet altijd omdat wij niet genoeg vrijwilligers hebben”. 

Meer informatie
De vrijwilligers krijgen veel terug voor hun inzet. Niet alleen dankbare gezichten, maar ook nieuwe inzichten en begrip voor de achtergronden van de taalvragers. Hannie: “Ik heb al van een paar coaches gehoord dat dit het leukste vrijwilligerswerk is dat ze ooit hebben gedaan. Zoiets klinkt als muziek in mijn oren. Dan is het contact gelijkwaardig en krijg je iets moois terug voor je inzet”. Voor meer informatie: www.gildewacheren.nl of telefoon: 06 83 59 09 03 (voor Middelburg) of 06 14 81 61 50 (voor Veere en Vlissingen). 

Meer uit Middelburg

Middelburgers over de sluiting van C&A

MIDDELBURG - De Middelburgse vestiging van het kledingconcern C&A wordt op 29 juli 2023 gesloten. Dat heeft het bedrijf vorige week bevestigd. De winkel aan de Lange Delft heeft dan bijna 45 jaar bestaan. De zaak werd in augustus 1978 geopend. Alle medewerkers van C&A Middelburg zijn naar verluidt al eerder geïnformeerd over de sluiting van het filiaal in de zomer, maar niemand heeft toestemming gekregen om te praten met de media. Voor antwoorden op vragen wordt verwezen naar het hoofdkantoor in Amsterdam, maar daar worden ook geen details verstrekt. 

29 minuten geleden
Het verhaal in beeldentaal: Gert de Graaf exposeert in Middelburgse kerken

MIDDELBURG - Kunstenaar Gert de Graaf (1963) exposeert in de Koorkerk en Nieuwe Kerk te Middelburgmet ‘Het verhaal in Beeldentaal’.

39 minuten geleden
Fietser gewond bij ongeval in Middelburg

MIDDELBURG – Bij een ongeval op de Stationsstraat in Middelburg is een persoon gewond geraakt. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Het ongeval gebeurde om 09.05 uur.

47 minuten geleden
Veel belangstelling voor eerste Huizingalezing in Middelburg

MIDDELBURG - Het Huizinga Comité organiseerde gisteren in de Doopsgezinde kerk in Middelburg, met ondersteuning van boekhandel de Drukkery, de gemeente Middelburg en het wijkteam ‘t Zand-Stromenwijk-Rittenburg, de Eerste Huizingalezing Middelburg. De middag werd goed bezocht.

23 uur geleden
Studenten Scalda leveren topprestatie op NK Skills in Amsterdam

AMSTERDAM - Afgelopen week hebben 21 Scalda-studenten vanuit 18 verschillende vakrichtingen meegedaan aan het Nationaal Kampioenschap voor beroepen mbo: Skills The Finals. Twee dagen lang hebben studenten hun skills laten zien tijdens de NK-wedstrijden in de RAI in Amsterdam. Scalda is al jaren succesvol tijdens deze vakwedstrijden, maar de concurrentie wordt steeds heftiger. De studenten wisten gezamenlijk 7 medailles binnen te halen, waarvan 1 gouden, 5 zilveren en 1 bronzen.

1 dag geleden
Zentangle: in vier avonden tot jezelf komen met de tekencursus van Judith Adriaanse

MIDDELBURG - Judith Adriaanse, de eerste docent  Zentangle in Zeeland, start voor de eerste keer een cursus, in een serie van vier woensdagavonden. De cursus gaat op 10 mei 2023 van start in Middelburg.

1 dag geleden
Veerse Waarderingsonderscheiding voor mevrouw H. van Os-Koevoets uit Zoutelande

ZOUTELANDE - Vandaag reikte burgemeester F.J. Schouwenaar een Veerse Waarderingsonderscheiding uit aan mevrouw Henny van Os-Koevoets uit Zoutelande. De Veerse waarderingsonderscheiding is er voor iedereen die zicho p een bijzondere manier langdurig inzet voor de Veerse samenleving. De onderscheiding kan ook worden aangevraagd voor personen die een bijzonder initiatief hebben getoond.

1 dag geleden