Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Anderstaligen zoeken een taalcoach

Anderstaligen zoeken een taalcoach

MIDDELBURG - Veel buitenlanders willen graag beter Nederlands spreken. Ze willen vooral hun woordenschat uitbreiden, goede zinnen maken en hun uitspraak verbeteren. En wat is er dan leuker om dit met een Nederlander te doen? Met iemand die er plezier in heeft om 1 à 2 uur per week iemand vooruit te helpen, die geïnteresseerd is in andere culturen en een beetje geduld heeft?

Op Walcheren zijn al meer dan 100 koppels actief. De koppelingen worden gemaakt door de coördinatoren van Gilde SamenSpraak Walcheren. Zij zien het aantal vragers de laatste tijd gestaag toenemen en schrijven dit o.a. toe aan de Oekraïners en statushouders die onze taal willen leren en aan de toenemende vraag naar arbeidskrachten. Hannie Vonk, één van de coördinatoren: “We krijgen veel aanmeldingen van mensen die al les hebben of online Nederlands leren en die graag meer willen oefenen met spreken. Maar ook van mensen die al werken, maar onder hun niveau. Zij kunnen de stap omhoog niet maken, omdat ze onze taal onvoldoende beheersen. Daarom doen ze een beroep op ons. We willen ze natuurlijk graag zo snel mogelijk helpen, maar dit lukt niet altijd omdat wij niet genoeg vrijwilligers hebben”. 

Meer informatie
De vrijwilligers krijgen veel terug voor hun inzet. Niet alleen dankbare gezichten, maar ook nieuwe inzichten en begrip voor de achtergronden van de taalvragers. Hannie: “Ik heb al van een paar coaches gehoord dat dit het leukste vrijwilligerswerk is dat ze ooit hebben gedaan. Zoiets klinkt als muziek in mijn oren. Dan is het contact gelijkwaardig en krijg je iets moois terug voor je inzet”. Voor meer informatie: www.gildewacheren.nl of telefoon: 06 83 59 09 03 (voor Middelburg) of 06 14 81 61 50 (voor Veere en Vlissingen). 

Meer uit Middelburg

Oplichter doet zich voor als politieagent: Vraagt om bankgegevens 'slachtoffers'

MIDDELBURG - De politie waarschuwt voor een persoon die zich voordoet als een politieagent en vervolgens probeert op te lichten, laat HVZeeland weten.

17 uur geleden
Gemeente Veere stelt nieuwe verordening voor om leegstand woningen aan te pakken

DOMBURG - Gemeente Veere staat voor een groeiende vraag naar woningen en vindt het onwenselijk dat panden zonder geldige reden langdurig leegstaan. Om dit aan te pakken en effectieve maatregelen te kunnen nemen, wordt de invoering van een leegstandsverordening voorgesteld.

1 dag geleden
1000ste inschrijving Middelburg Ontmoet

MIDDELBURG De 1000ste inschrijving op het online community platform Middelburg Ontmoet is een feit. Om dit te vieren kreeg de 1000ste inwoner gistermiddag een taart van wethouder Willemien Treurniet.

1 dag geleden
Gemeente Middelburg stelt grafrechten voor KNIL-militairen vrij tot en met 2050

MIDDELBURG - Het college van gemeente Middelburg heeft besloten de grafrechten voor KNIL-militairen vrij te stellen tot en met 2050. In 2021 was het 70 jaar geleden dat de eerste KNIL-militairen en hun gezinnen aankwamen in Nederland. In het kader hiervan zijn destijds aan de gemeente Middelburg de eerste vragen gesteld vanuit de Molukse wijkraad over hoe de gemeente omgaat met de graven van KNIL-militairen. Er zijn in 2023 en 2024 ambtelijk en bestuurlijk meerdere gesprekken geweest met de Molukse wijkraad over de invulling van een regeling om de grafrechten vrij te stellen. 

1 dag geleden
Westkapelle 800 jaar presenteert een uniek fotoboek van de optocht in 2023

WESTKAPELLE - Op 13 mei 2023 was heel Westkapelle op de been voor de optocht van 800 jaar stadsrechten Westkapelle. Een prachtige dag, waarop het feestjaar op mooie wijze werd geopend. 

1 dag geleden
Wethouder Tuk wordt kernwethouder Meliskerke

DOMBURG - Wethouder Tuk gaat kernwethouder worden van Meliskerke. Hiermee neemt wethouder Tuk het kernwethouderschap voor Meliskerke over van wethouder De Jonge.

2 dagen geleden
40 Jaar Scouting Blauwe Jungle: een feest voor scouts met een beperking in Middelburg

MIDDELBURG - Op 20 april zal er een groot feest plaatsvinden in verband met het 40-jarig bestaan van Scoutinggroep Blauwe Jungle in Middelburg. Van 13:30 tot 16:30 verzamelen alle Zeeuwse scoutinggroepen met een beperking;  de Blauwe Vogels van de Deltagroep uit Goes en de Jitsers van scouting 't Jagertje uit Hulst, in clubhuis aan de Geerseweg 8.

4 dagen geleden