Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amsterdamse Hermitage begint inzamelactie met lawaai

Amsterdamse Hermitage begint inzamelactie met lawaai

AMSTERDAM (ANP) - Met lawaai en zwaailichten is bij museum De Hermitage in Amsterdam op het symbolische tijdstip vijf voor twaalf de actieweek begonnen voor de campagne Houd de Hermitage open. Het museum vraagt de komende dagen extra aandacht voor de geefcampagne, die eind vorige maand begon. Doel hiervan is geld in te zamelen om het museum door de coronacrisis heen te slepen.

Tijdens het officiële openingsmoment van de actieweek zorgden rondvaartboten vanaf de Amstel voor lawaai. Op de gevel ontpopte zich met zwaailichten de boodschap 'Houd ons open'.

Het museum vreest aan het eind van het jaar met een gat van een miljoen euro te zitten als gevolg van het coronavirus. De Hermitage, dat geen vaste collectie heeft en het moet hebben van het houden van exposities, heeft nooit structurele subsidie gekregen. Daarom doet het nu, na een jaar met langdurige lockdowns zonder bezoekers, een beroep op het publiek om het museum financieel te steunen.

Een woordvoerster van het museum kan nog niet zeggen hoeveel geld er tot nu toe is ingezameld. Wel zegt ze: "We krijgen hartverwarmende reacties en ontvangen zowel kleine als grote bedragen. We starten met een goed gevoel en vertrouwen deze actieweek."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Entertainment

538 waarschuwt voor oplichters die kaarten Oranjefeest aanbieden

BREDA (ANP) - Radio 538 waarschuwt voor oplichters die kaarten aanbieden voor het grote Oranjefeest dat op zaterdag 24 april in Breda plaatsvindt. "Onze tickets zijn gepersonaliseerd en daarmee niet overdraagbaar", benadrukt een woordvoerder vrijdag.

12 minuten geleden
Podcast Deventer Mediazaak meer dan 100.000 keer beluisterd

DEVENTER (ANP) - De podcast De Deventer Mediazaak, een zesdelige reeks van Argos, is twee weken na de lancering van de laatste aflevering al meer dan 100.000 keer beluisterd. Dat heeft producent BIND vrijdag gemeld. Ondertussen zijn meer dan 250.000 mensen aan de serie begonnen, maar ze hebben nog niet alle delen beluisterd.

49 minuten geleden
Raad voor Cultuur: bijna 500 miljoen extra nodig voor de sector

'DEN HAAG (ANP) - Een investering in de culturele sector levert een belangrijke bijdrage aan het economische en maatschappelijk herstel na de huidige coronacrisis. Om deze aanjaagfunctie van de culturele sector goed te benutten is jaarlijks 477 miljoen euro extra nodig. Dat concludeert de Raad voor Cultuur in een brief aan informateur Tjeenk Willink.

1 dag geleden
Miss Montreal voegt zich bij The Streamers

DEN HAAG (ANP) - Supergroep The Streamers breidt uit. Het collectief van Nederlandse artiesten verwelkomde woensdag Miss Montreal in de band.

1 dag geleden
Omroepen en zenders slaan handen ineen op zoek naar divers talent

AMSTERDAM (ANP) - De belangrijkste platforms uit de Nederlandse audiovisuele sector hebben de handen ineengeslagen voor een uniek talentontwikkelingstraject: Generation Inclusion. Op de website van dit project, die vanaf woensdagmiddag online staat, kan iedere jonge maker met een goed idee voor een film of een serie zich melden.

1 dag geleden
Madame Tussauds: Testen voor Toegang werkt niet voor ons

AMSTERDAM (ANP) - Madame Tussauds in Amsterdam doet in het vervolg niet meer mee aan pilotdagen van Testen voor Toegang. Dat zei de directeur nadat hij zag dat 20 procent van de kaarten voor de pilot aankomende zaterdag zijn verkocht. Hij denkt dat bezoekers niet naar het wassenbeeldenmuseum willen, omdat de coronatestlocaties in de buurt bijna vol zitten.

1 dag geleden
Nieuwe Nicci French komt binnen op derde plek Bestseller 60 

DEN HAAG (ANP) - Het nieuwe boek Wie niet horen wil van schrijversduo Nicci French is deze week goed ontvangen. Met een derde plaats in de Bestseller 60 is de psychologische thriller de hoogst genoteerde nieuwe titel in de lijst.

1 dag geleden