Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amsterdam Dance Event gaat weer door, maar niet zoals vanouds

Amsterdam Dance Event gaat weer door, maar niet zoals vanouds

AMSTERDAM (ANP) - Het Amsterdam Dance Event (ADE) begint woensdag weer en duurt tot en met 17 oktober. Door de coronamaatregelen ziet het er wel iets anders uit dan andere jaren. Zo is bij binnenevenementen maar 75 procent van het maximale aantal bezoekers welkom, moeten mensen een coronatoegangsbewijs laten zien en zijn de feesten alleen tussen 06.00 uur en 00.00 uur.

Volgens een ADE-woordvoerder was vooral deze laatste beperking een grote uitdaging, omdat vergunningen moesten worden omgezet van de nacht naar de dag. Daarnaast moesten de organisatoren hun planning aanpassen, omdat de wisseling in tijden gevolgen heeft voor de reisplanning van artiesten, de bouw van de evenementen en de inzet van personeel.

In totaal vinden 350 evenementen plaats en treden zo'n 2000 artiesten op, onder wie Oliver Heldens en Dave Clarke. Jaarlijks komen honderdduizenden mensen vanuit de hele wereld naar Amsterdam om het evenement bij te wonen. Vorig jaar was het door de coronamaatregelen helemaal digitaal.

Woensdagavond wordt de jaarlijkse DJ Mag Top 100 bekendgemaakt in de AFAS Live. Normaal wordt de lijst van populairste dj's bekendgemaakt tijdens het Amsterdam Music Festival (AMF) in de Johan Cruijff ArenA. Deze is door organisator ALDA doorgeschoven naar volgend jaar. Vorig jaar werd David Guetta voor de tweede keer nummer één op de lijst.

"Met de geldende coronarestricties is een grootschalig internationaal evenement als het AMF in de originele vorm niet haalbaar", zegt Allan Hardenberg, directeur van ALDA. "Ik ben trots dat we samen met het DJ Mag team in redelijk korte tijd alsnog een alternatieve awardshow kunnen realiseren." Tijdens de alternatieve awardshow zijn sets te horen van onder meer Armin van Buuren, Don Diablo en Afrojack. Een select publiek is welkom, maar de show is ook via een livestream te volgen. Vorig jaar trok deze zo'n 7 miljoen kijkers wereldwijd.

Meer uit Binnenland

Kabinet verleidt derdelanders uit Oekraïne tot vrijwillig vertrek

DEN HAAG (ANP) - Enkele duizenden zogeheten derdelanders uit Oekraïne die vanaf september geen recht meer hebben op opvang in Nederland, krijgen ondersteuning en eventueel een financiële bijdrage als ze op korte termijn vrijwillig terugkeren naar hun moederland. Het bedrag kan oplopen tot 5000 euro per persoon, schrijft asielstaatssecretaris Eric van der Burg in een Kamerbrief. Hoe langer ze wachten met terugkeer, hoe lager het bedrag.

20 minuten geleden
Tonnen boete wegens gesjoemel met duizenden tandartsrekeningen

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft een bv voor tandheelkundige zorg een boete van 227.000 euro opgelegd wegens verkeerde declaraties, een ondeugdelijke administratie en een gebrek aan transparantie.

54 minuten geleden
Kapot onderdeel in bedieningssysteem oorzaak treinstoring

AMSTERDAM (ANP) - Een defect onderdeel in het systeem voor de bediening van seinen en wissels is de oorzaak van de grote treinstoring rond Amsterdam begin deze week, meldt ProRail. Het onderdeel is inmiddels vervangen, aldus het bedrijf.

1 uur geleden
Veel vraag naar hooikoortsmiddelen door veel pollen

DEN HAAG (ANP) - Door de vele pollen in de lucht is er veel vraag naar hooikoortsmiddelen bij drogisterijen. Het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) laat weten dat er "zeer veel" hooikoortsmiddelen worden verkocht. "Er wordt ook opvallend veel advies gevraagd en gegeven, waarschijnlijk omdat verschillende allergieën zich tegelijk voordoen", zegt een woordvoerder.

1 uur geleden
Miljardenbezuinigingen zijn volgens de VVD 'onvermijdelijk'

DEN HAAG (ANP) - Verdere bezuinigingen zijn wat de grootste coalitiepartij VVD betreft "onvermijdelijk" om het huishoudboekje van de overheid weer op orde te krijgen. Het kabinet loopt met de huidige begroting al tegen de grenzen aan, zegt Kamerlid Eelco Heinen. "Als we eerlijk zijn" moet het kabinet 10 tot 20 miljard euro besparen, aldus de liberaal.

1 uur geleden
Zorg Donny M. niet passend voordat hij Gino (9) vermoordde

DEN HAAG (ANP) - De zorg en ondersteuning voor Donny M. (23) is "niet altijd passend geweest" voordat hij de 9-jarige Limburgse Gino ontvoerde en vermoordde. Dit komt naar voren uit onderzoek van het Toezicht Sociaal Domein, een samenwerking van meerdere inspecties. "Hoewel partijen meestal volgens richtlijnen en afspraken hebben gewerkt, is er toch verbetering nodig."

2 uur geleden
Opnieuw explosie in Rotterdamse Eric Kropstraat, geen gewonden

ROTTERDAM (ANP) - In de Eric Kropstraat in Rotterdam-Feijenoord is opnieuw een explosie geweest. Rond 03.15 uur ging een explosief af bij een ander portiek dan in de nacht van maandag op dinsdag, toen het ook al raak was. De politie meldt dat niemand gewond is geraakt.

2 uur geleden