Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amsterdam: 30 bezoekers maximum in theaters en bioscopen

Amsterdam: 30 bezoekers maximum in theaters en bioscopen

AMSTERDAM (ANP) - Culturele instellingen in de regio Amsterdam krijgen vooralsnog geen ontheffing om meer dan dertig bezoekers te mogen ontvangen. Dat heeft de veiligheidsregio dinsdag bepaald. Dat betekent dat voor al deze plekken - zoals theaters en bioscopen - vanaf dinsdagavond 18.00 uur een maximum geldt van dertig personen.

"Dit is heel pijnlijk maar met het besmettingenniveau vindt de voorzitter veiligheidsregio en burgemeester generieke ontheffingen voor theater en bioscopen niet verantwoord", staat in een verklaring. "Samen met de veiligheidsregio’s en het Rijk zijn we druk met een eventuele gezamenlijke lijn voor ontheffingen voor culturele instellingen. Het pakket om het tij te keren, geldt de komende drie weken vanaf 18.00 uur."

Het kabinet maakte maandagavond nieuwe coronamaatregelen bekend, waaronder een beperking van de grootte van groepen. Tijdens de persconferentie werd gemeld dat panden "die van groot belang zijn" zoals culturele instellingen, meer dan dertig mensen mogen blijven ontvangen en dat veiligheidsregio's hiervoor een ontheffing kunnen verlenen. Musea vallen hier overigens niet onder. Daarop deed de cultuursector een oproep alle theaters en concertpodia die een goed coronaprotocol hebben en zich aan de regels houden een vrijstelling te geven voor de nieuwe richtlijnen.

Burgemeester Femke Halsema zegt dat ook in Amsterdam gebouwen van groot belang worden aanwezen, "het zijn er veel in de stad". Ze wil dan ook dat dit zorgvuldig gebeurt. "Het is belangrijk dat het verlenen van eventuele ontheffingen zorgvuldig en transparant gebeurt, vanuit een beginsel van rechtsgelijkheid."

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden