Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaanse leger komt met tientallen tanks en duizenden militairen aan in Vlissingen

Amerikaanse leger komt met tientallen tanks en duizenden militairen aan in Vlissingen

VLISSINGEN - Het Amerikaanse leger verplaatst vanaf donderdag twee grote eenheden dwars door Nederland. Vlissingen is een startpunt.

In totaal 3500 militairen, 85 tanks en honderden andere voertuigen en uitrustingsstukken komen per schip aan in Vlissingen en reizen vanaf de havenplaats door Nederland naar Duitsland.

Het transport gaat over de weg, per trein en via binnenvaartschepen.

Texas

De inkomende brigade komt uit Fort Hood in Texas. De brigade die nu in Duitsland zit gaat via de haven in Rotterdam terug naar Amerika. Tientallen Nederlandse soldaten ondersteunen het transport van Vlissingen naar Duitsland. Zo wordt een deel van het Amerikaanse materieel met Nederlandse legervoertuigen verplaatst en begeleiden Marechaussees de militaire colonnes over de Nederlandse wegen. De verplaatsingen duren tot begin november.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Beveland

Kabels windpark Borssele zijn geïnstalleerd

WESTKAPELLE - Alle 94 elektriciteitskabels van windpark Borssele 1 en 2 zijn geïnstalleerd. Ze verbinden de turbines en het park met het platform op zee van netbeheerder Tennet. Volgende maand verwachten de bedrijven Van Oord en Ørsted ook het begraven van de kabels af te ronden.

2 uur geleden
Zwerfafvalsets in strijd tegen rommel

WAARDE - De gemeente Reimerswaal gaat samen met inwoners zwerfafval te lijf. Ze heeft opruimsets aangeschaft die inwoners kunnen gebruiken. De kinderen van de familie Lubbes uit Waarde krijgen hun eigen set, omdat zij al langer fanatiek de buurt schoonhouden.

3 uur geleden
Man rijdt in Vlissingen in op geparkeerde auto's en een muur

VLISSINGEN - Aan de Gravestraat in Vlissingen is maandagavond een man met zijn auto tegen een aantal geparkeerde auto's en een muur aangereden De bestuurder van de auto was een 22-jarige man uit het Brabantse Roosendaal. De bijrijdster in het voertuig raakte gewond.

3 uur geleden
Burgemeester Dijksterhuis op stage in de bieb

HEINKENSZAND - Bibliotheekmedewerkers Els Vrucht en Rick Bakema hebben burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele maandag in Heinkenszand de fijne kneepjes van het bibliotheekvak bijgebracht.

4 uur geleden
Lintje voor drie brandweermannen

KRABBENDIJKE - Martin Matthijsse uit Oostdijk, Adriaan Huissen en John van der Grond, beiden uit Krabbendijke, hebben zaterdag een koninklijke onderscheiding gekregen.De drie zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor twintig jaar paraat staan voor de Krabbendijkse brandweer.

23 uur geleden
Nieuwe leeftijdscategorie bij Scouting Heenetrecht

THOLEN - De Bevers gaan van start! Elke zaterdagmiddag gaan ze op avontuur. We gaan knutselen, broodjes bakken en we gaan zoveel mogelijk buiten spelen.

1 dag geleden
Stefanie Rijnberg: 'We willen laten zien waar Tholen voor staat'

We halen niet alleen meer streekproducten bij de boer, want veel restaurants hebben ook de meerwaarde ontdekt. Koks stellen hun menu's steeds vaker samen aan de hand van wat er uit de omgeving aan producten voorhanden is. Ook 't Packhuys in Stavenisse hecht waarde aan het gebruik van streekproducten. "We willen laten zien waar Tholen voor staat. Het eiland heeft zoveel te bieden", vertelt brasserie-eigenaresse Stefanie Rijnburg.

1 dag geleden