Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaanse investeerder neemt Roompot over

Amerikaanse investeerder neemt Roompot over

GOES - De Amerikaanse investeerder KKR neemt Roompot Vakanties over van de Franse investeringsmaatschappij PAI.

De partijen maken de financiële voorwaarden van de deal niet bekend. De ondernemingsraad is positief over de overname. 

Roompot Vakanties is in Nederland de grootste aanbieder van vakantiehuizen. Het bedrijf met zijn hoofdkantoor in Goes baat 33 vakantieparken in Nederland, België en Duitsland uit en heeft een exclusieve samenwerking met zo’n honderd andere parken. 

Groei

PAI was sinds 2016 eigenaar van Roompot Vakanties. Onder de Fransen is het bedrijf sterk gegroeid. Het heeft nu per jaar drie miljoen gasten, dertien miljoen overnachtingen en een omzet van bijna vierhonderd miljoen euro. Er werken in totaal 2100 mensen bij Roompot Vakanties. 

Q-Park

KKR, dat ook belangen heeft in onder meer Q-Park en Exact Software, zegt te willen investeren in de verdere ontwikkeling van het bedrijf. “We blijven een groeiende vraag zien van onze gasten en onze zakelijke partners dankzij het toonaangevende platform dat we hebben gebouwd. Het vormt een solide basis voor het opschalen van het bedrijf, ook op internationaal niveau”, zegt Roompot-CEO Jurgen van Cutsem. “We waren al een tijdje op zoek naar een platform in de Europese markt van vakantieparken waarin we konden investeren. Onze steun in Roompot en zijn managementteam past perfect bij onze bredere investering in de recreatiemarkt”, zegt directeur Joerg Metzner van KKR in een verklaring.  

Meer uit Reimerswaal

Traumahelikopter ingezet voor ongeval Hoofdweg Rilland

RILLAND - Een scooterbestuurder is woensdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de Hoofdweg in Rilland. Een traumahelikopter kwam ter plaatse. De politie is een onderzoek gestart naar het ongeval waarbij een auto en de scooter met elkaar in botsing kwamen.

2 dagen geleden
Tent gaat in vlammen op bij Havendijk Yerseke

YERSEKE - Op een bedrijfsterrein aan de Havendijk in Yerseke is in de nacht van dinsdag op woensdag een grote tent in vlammen opgegaan. De brandweer schaalde op naar middelbrand en zette twee blusvoertuigen in.

3 dagen geleden
Wet helpt gemeente Reimerswaal sneller te bouwen

KRUININGEN - Het Reimerswaalse college van burgemeester en wethouders wijst vijf gebieden in de gemeente Reimerswaal aan waarop de Wet voorkeursrecht gemeenten van toepassing is. Dat betekent dat de eigenaars deze gronden niet mogen verkopen aan wie zij willen, maar de grond eerst aan de gemeente moeten aanbieden. ‘Zo verstevigt de gemeente haar positie op de grondmarkt en kunnen we voorzien in de behoefte aan woningen en bedrijventerreinen de komende tien jaar’, verklaart wethouder Maarten Both. 

3 dagen geleden
Kapelse band Grote Geelstaart wint Spectra

OVEZANDE - De Kapelse muziekformatie de Grote Geelstaart heeft op festival Klomppop in Ovezande de bandcompetitie Spectra gewonnen.

4 dagen geleden
Dronken man steelt auto en rijdt zich vast

KRUININGEN - Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats wordt ervan verdacht in een dronken bui een auto te hebben gestolen vanaf een camping in Yerseke. De politie hield hem niet veel later aan.

1 week geleden
Politie deelt 135 boetes uit tijdens verkeerscontrole

KRUININGEN - De politie heeft donderdag een verkeerscontrole gehouden met inzet van onder meer een touringcar op de snelweg A58 in Zeeland. Ze heeft 135 bekeuringen uitgeschreven voor verschillende overtredingen, maar vooral het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het besturen van de auto.

1 week geleden
Yersekenaar zwaait met 'vuurwapen' bij verkeersruzie in Kruiningen

KRUININGEN - De politie heeft vrijdag een 23-jarige man uit Yerseke aangehouden, omdat hij een vuurwapen tevoorschijn zou hebben gehaald bij een verkeersconflict in Kruiningen. Na onderzoek blijkt het te gaan om een nepwapen dat op het oog niet van een echt vuurwapen te onderscheiden is, aldus de politie.

1 week geleden