Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaanse investeerder neemt Roompot over

Amerikaanse investeerder neemt Roompot over

GOES - De Amerikaanse investeerder KKR neemt Roompot Vakanties over van de Franse investeringsmaatschappij PAI.

De partijen maken de financiële voorwaarden van de deal niet bekend. De ondernemingsraad is positief over de overname. 

Roompot Vakanties is in Nederland de grootste aanbieder van vakantiehuizen. Het bedrijf met zijn hoofdkantoor in Goes baat 33 vakantieparken in Nederland, België en Duitsland uit en heeft een exclusieve samenwerking met zo’n honderd andere parken. 

Groei

PAI was sinds 2016 eigenaar van Roompot Vakanties. Onder de Fransen is het bedrijf sterk gegroeid. Het heeft nu per jaar drie miljoen gasten, dertien miljoen overnachtingen en een omzet van bijna vierhonderd miljoen euro. Er werken in totaal 2100 mensen bij Roompot Vakanties. 

Q-Park

KKR, dat ook belangen heeft in onder meer Q-Park en Exact Software, zegt te willen investeren in de verdere ontwikkeling van het bedrijf. “We blijven een groeiende vraag zien van onze gasten en onze zakelijke partners dankzij het toonaangevende platform dat we hebben gebouwd. Het vormt een solide basis voor het opschalen van het bedrijf, ook op internationaal niveau”, zegt Roompot-CEO Jurgen van Cutsem. “We waren al een tijdje op zoek naar een platform in de Europese markt van vakantieparken waarin we konden investeren. Onze steun in Roompot en zijn managementteam past perfect bij onze bredere investering in de recreatiemarkt”, zegt directeur Joerg Metzner van KKR in een verklaring.  

Meer uit Reimerswaal

Gevarieerde open dag zaterdag in Groene Kamers van Rilland

BATH - De gemeente Reimerswaal organiseert zaterdag, samen met verschillende partners, een open dag in het gebied van de Groene Kamers van Rilland. Tussen 10.00 en 16.00 uur kunnen verschillende interessante projecten worden bezocht. Neem bijvoorbeeld een kijkje in een zonnepark, ga mee met de rondleidingen over historisch Bath en de gebiedsontwikkeling in het oostelijk deelgebied of breng een bezoekje aan een notenboomgaard. 

1 dag geleden
Kapelle neemt afscheid van gemeentesecretaris Arnold van den Berge

KAPELLE - Op vrijdag 28 juni neemt de gemeente Kapelle afscheid van gemeentesecretaris en directeur Arnold van den Berge. 'Arnold heeft 42 jaar gewerkt bij de gemeente Kapelle en gaat genieten van zijn welverdiende pensioen', laat de gemeente Kapelle weten. Frank Leijnse wordt zijn opvolger.

2 dagen geleden
Miljoeneninvestering voor vernieuwing in Wemeldinge

WEMELDINGE - Maandag vond de derde informatieavond plaats over de bouw van een nieuwe gymzaal en Integraal Kind Centrum (IKC) in Wemeldinge. De avond werd bezocht door allerlei betrokkenen uit het dorp, van ouders van leerlingen tot directe omwonenden van de huidige school. Met een prijskaartje van ruim tien miljoen euro is dit volgens wethouder Jon Herselman van de gemeente Kapelle het meest omvangrijke project ooit voor Wemeldinge. Hij noemt het een investering die het dorp toekomstbestendiger maakt. 

2 dagen geleden
Freek de Jonge zaterdag te gast in Kapelle: 'In Zeeland groeide het diepe verlangen om op het toneel te staan'

KAPELLE - Halsoverkop - het gezin had nog niet eens een woning gevonden - moest Freek de Jonge in 1962 naar Vrouwenpolder verhuizen. Zijn vader had een nieuwe baan. "Ik was achttien en begon in Zaandam, waar we woonden, net een beetje het gevoel te krijgen hoe ik kon komen waar ik wilde zijn. In Zeeland kende ik niemand. Ik moest helemaal opnieuw beginnen", vertelt de gevierd cabaretier. Toch schreef De Jonge een boek over deze tijd. En het is nog mooi ook, belooft hij. Zaterdag bezoekt De Jonge Kapelle en Goes voor de presentatie van 'De Zeeuwse Jaren'.

3 dagen geleden
Leefbaarheidsonderzoek toont aan: Goed wonen in Kapelle

KAPELLE - De leefbaarheid in grotere woonplaatsen in Zeeland is iets minder gunstig dan in kleinere woonplaatsen, stelt Regiobank na een leefbaarheidsonderzoek dat zij liet uitvoeren. Een belangrijke uitkomst van het onderzoek is dat Kapelle, Zierikzee en Hulst de leefbaarste kleinere woonplaatsen in Zeeland zijn, laat de bank weten.

3 dagen geleden
Lezersfoto van de week: Donkere wolken boven de moer

YERSEKE - De rubriek 'Lezersfoto van de week' in de Reimerswaalse & Kapelse Bode toont deze keer een foto van Marian Willeboer-Goeree. 'Donkere wolken boven de Yerseke Moer', schrijft ze erbij.

5 dagen geleden
Skeelerronde door Krabbendijke

KRABBENDIJKE - IJs- en skeelervereniging Krabbendijke houdt op woensdag 19 juni de 27e skeelerronde door Krabbendijke.

6 dagen geleden