Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaanse investeerder neemt Roompot over

Amerikaanse investeerder neemt Roompot over

GOES - De Amerikaanse investeerder KKR neemt Roompot Vakanties over van de Franse investeringsmaatschappij PAI.

De partijen maken de financiële voorwaarden van de deal niet bekend. De ondernemingsraad is positief over de overname. 

Roompot Vakanties is in Nederland de grootste aanbieder van vakantiehuizen. Het bedrijf met zijn hoofdkantoor in Goes baat 33 vakantieparken in Nederland, België en Duitsland uit en heeft een exclusieve samenwerking met zo’n honderd andere parken. 

Groei

PAI was sinds 2016 eigenaar van Roompot Vakanties. Onder de Fransen is het bedrijf sterk gegroeid. Het heeft nu per jaar drie miljoen gasten, dertien miljoen overnachtingen en een omzet van bijna vierhonderd miljoen euro. Er werken in totaal 2100 mensen bij Roompot Vakanties. 

Q-Park

KKR, dat ook belangen heeft in onder meer Q-Park en Exact Software, zegt te willen investeren in de verdere ontwikkeling van het bedrijf. “We blijven een groeiende vraag zien van onze gasten en onze zakelijke partners dankzij het toonaangevende platform dat we hebben gebouwd. Het vormt een solide basis voor het opschalen van het bedrijf, ook op internationaal niveau”, zegt Roompot-CEO Jurgen van Cutsem. “We waren al een tijdje op zoek naar een platform in de Europese markt van vakantieparken waarin we konden investeren. Onze steun in Roompot en zijn managementteam past perfect bij onze bredere investering in de recreatiemarkt”, zegt directeur Joerg Metzner van KKR in een verklaring.  

Meer uit Beveland

Een lesje ganzenverzorging: 'Ik kan een gans maar één keer vangen met een net'

GOES - De ene Goesenaar zou er graag meer zien, de andere juist minder, maar de gans hoort bij Goes, vindt Ruben van Maaren. Hij verzorgt de ongeveer 23 exemplaren die in drie groepen bij de Westwal, Oostwal en het hertenkamp leven.

2 uur geleden
Goes voorziet zwarte cijfers voor 2024, maar rode voor jaren daarna

GOES – De Goese wethouder van financiën, Stan Meulblok, is blij dat de gemeente voor 2024 een sluitende begroting kan presenteren. “We hebben al jaren een stabiel financieel beleid en voorzien voor 2024 een positief saldo van 1,7 miljoen euro.” De jaren daarna ziet hij minder rooskleurig in.

3 uur geleden
Studenten van Scalda presenteren 'Zeeuwse ICT-contexten van de toekomst' in Amsterdam

In een tijdperk van razendsnelle technologische vooruitgang worden de mogelijkheden van de digitale wereld steeds breder en gevarieerder. Afgelopen dinsdag presenteerden de studenten van Scalda, samen met docent Steef van de Gruiter, tijdens de Katapultdag in Amsterdam hun project: ‘Zeeuwse ICTcontexten van de toekomst’. In dit project hebben ze samengewerkt met bedrijven om innovatieve woningen te creëren, voorzien van technologieën zoals glasvezelinternet, thuiszorgsensoren en verlichting. Het biedt studenten een unieke leerervaring in een contextrijke omgeving om hun vaardigheden te ontwikkelen.

7 uur geleden
Plan om komende vijf jaar maximaal 450 asielzoekers in Hotel Goes onder te brengen

GOES - Als de gemeenteraad van Goes ermee instemt, wordt Hotel Goes aan de Anthony Fokkerstraat ingericht voor de opvang van maximaal 450 asielzoekers voor vijf jaar. “Dan kan de noodopvang in de Zeelandhallen, die toch een droevige voorziening is, sluiten”, aldus waarnemend burgemeester Marcel Fränzel van de gemeente Goes. Daarnaast trekken er twintig alleenreizende minderjarige vluchtelingen die in Nederland mogen blijven in de oude, leegstaande autismekliniek van Emergis in Kloetinge. 

1 dag geleden
Noord-Beveland lanceert project Eindeloos Gezond

KAMPERLAND - Op Nationale Kraanwaterdag woensdag is het Noord-Bevelandse project Eindeloos Gezond officieel geopend op basisschool De Kamperschouw in Kamperland.

1 dag geleden
Koninklijke Visio houdt zaterdag open dag in Goes

GOES - Koninklijke Visio in Goes heeft een speciale open dag op zaterdag 30 september van 10.00 tot 16.00 uur. Tijdens de open dag krijgt jong en oud de kans om te ervaren hoe het is om blind of slechtziend te zijn en om te ontdekken welke mogelijkheden Visio biedt om hiermee om te gaan.

1 dag geleden
Brandweer blust brand in oude gymzaal Goese Lyceum

GOES - De brandweer heeft woensdagavond brand geblust in de oude gymzaal van het Goese Lyceum aan de Van Dusseldorpstraat in Goes.

1 dag geleden