Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaanse beleggers maken zich opnieuw zorgen over inflatie

Amerikaanse beleggers maken zich opnieuw zorgen over inflatie

NEW YORK (ANP) - Inflatiezorgen doken maandag weer op bij Amerikaanse beleggers, die verder weinig ander richtinggevend beursnieuws hadden om te verwerken. Ook drukten de oplopende coronabesmettingscijfers in sommige delen van de wereld op het sentiment. Wall Street ging daardoor met kleine verliezen de handel uit.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,2 procent lager op 34.327,79 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,3 procent tot 4163,29 punten en techbeurs Nasdaq verloor 0,4 procent tot 13.379,05 punten.

Eerder leefden er ook al veel zorgen over de inflatie. Als die hard gaat oplopen, kan dat de Federal Reserve, de Amerikaanse koepel van centrale banken, mogelijk bewegen om sneller de rente te gaan verhogen. Dat is waarschijnlijk ongunstig voor de aandelenkoersen. In de loop van vorige week leken de zorgen hierover wat weggenomen. Maar inmiddels loopt de spanning weer op. Beleggers wachten onder meer op de publicatie van de Fed-notulen later deze week. Daaruit kan iets meer duidelijk worden over hoe de beleidsmakers van de Fed denken over de inflatie en een eventuele renteverhoging.

AT&T

Telecom- en mediaconcern AT&T en mediabedrijf Discovery trokken verder de aandacht op de beurzen in New York. AT&T splits de mediatak, het voormalige TimeWarner, af en die fuseert direct met Discovery. Daardoor komen zenders als CNN, Discovery, TLC, HBO en Eurosport onder een bedrijf terecht, net als filmstudio Warner Bros. De financiële markten leken aanvankelijk enthousiast over de deal. Beide bedrijven gingen aan het begin van de handelsdag flink omhoog. Maar AT&T sloot toch bijna 3 procent lager. Discovery zakte ruim 5 procent.

Apple (min 0,9 procent) kondigde daarnaast aan dat gebruikers van zijn muziekstreamingdienst Apple Music vanaf volgende maand muziek met een hogere kwaliteit kunnen luisteren zonder daarvoor extra te hoeven betalen. Ook Amazon (plus 1,5 procent) roerde zich in die markt door zijn duurste streamingabonnement goedkoper te maken.

Carnival

Cruisemaatschappij Carnival kwam ook met nieuws. Het concern wil deze zomer weer cruises gaan aanbieden vanuit havens in Europa en het Caribisch gebied. Het aandeel won ruim 1 procent.

De euro stond op 1,2156 dollar, tegen 1,2150 dollar bij het slot van de Europese beurzen eer de op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 1,5 procent duurder op 66,36 dollar. Brentolie kostte 1,2 procent meer op 69,56 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Vattenfall voert winst op, ondanks moeilijke situatie warmtenetten

SOLNA (ANP) - Energieleverancier Vattenfall is er in de eerste helft van dit jaar in geslaagd de winst op te voeren. De energieprijzen zijn weliswaar flink gedaald, maar het bedrijf heeft zijn tarieven met name in Scandinavische landen voor langere tijd vastgezet. "Dit compenseerde een moeilijkere situatie voor het Nederlandse warmtebedrijf", zegt topvrouw Anna Borg.

1 uur geleden
CrowdStrike onderuit op Wall Street na wereldwijde computerstoring

NEW YORK (ANP) - CrowdStrike ging vrijdag ruim 12 procent onderuit op de aandelenbeurzen in New York. Luchthavens, luchtvaartmaatschappijen, banken en televisiezenders kampten wereldwijd met computerstoringen, die werden veroorzaakt door problemen bij het Amerikaanse cyberbeveiligingsbedrijf. Een cyberbeveiligingsupdate leidde tot storingen in verschillende apps en clouddiensten van Microsoft. CrowdStrike liet daarop weten de update terug te draaien.

1 uur geleden
Computerstoring ontregelt internationaal handelsverkeer

NEW YORK (ANP) - De wereldwijde computerstoring heeft het internationale handelsverkeer ernstig ontregeld. Financiële instellingen in grote delen van de wereld ondervonden problemen met hun computersystemen, waardoor transacties moesten worden uitgesteld, blijkt uit een rondgang van persbureau Bloomberg.

2 uur geleden
ACM stelt maatregelen tegen overbelasting stroomnet vast

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een besluit genomen over een drietal maatregelen die ervoor zorgen dat grootverbruikers goedkoper uit zijn als zij het stroomnet niet of minder gebruiken tijdens piekmomenten. Hierdoor maken zij ruimte voor andere verbruikers en producenten van duurzame elektriciteit. De toezichthouder kondigde in april al een breed pakket maatregelen aan om de problemen rond netcongestie, de overbelasting van het elektriciteitsnet, tegen te gaan.

5 uur geleden
Euronext-beurzen hebben geen last van computerstoring

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De handel op de aandelenbeurzen van Euronext wordt niet beïnvloed door de wereldwijde computerstoring, meldt de eigenaar van de beurzen in Amsterdam, Brussel, Parijs, Lissabon en Milaan. "We zijn op de hoogte van de huidige Microsoft-storing. Het heeft echter geen impact op de handel op onze markten en we houden de situatie nauwlettend in de gaten", stelt de beursexploitant in een verklaring.

6 uur geleden
Gasunie investeert 8 miljard in opslag waterstof, CO2 en groen gas

GRONINGEN (ANP) - Gasunie investeert tot 2030 bijna 8 miljard euro in transport en opslag van waterstof, CO2, warmte en groen gas. Dat meldt het bedrijf bij de publicatie van de halfjaarcijfers.

6 uur geleden
Crowdstrike bevestigt crashes op Windows-besturingssystemen

SYDNEY (ANP/RTR) - IT-beveiligingsbedrijf Crowdstrike laat via een tefefonisch bericht aan klanten weten "op de hoogte te zijn van meldingen van crashes op Microsofts Windows-besturingssystemen".

7 uur geleden