Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaanse beleggers beginnen terughoudend aan drukke beursweek

Amerikaanse beleggers beginnen terughoudend aan drukke beursweek

NEW YORK (ANP) - Amerikaanse beleggers zijn maandag terughoudend aan de nieuwe handelsweek begonnen. Ze moeten komende dagen weer veel bedrijfsresultaten en een rentebesluit verwerken, en dat zal in de rest van de week waarschijnlijk het koersverloop bepalen. Daarbij lijkt China weer aan te sturen op een wat meer gespannen verhouding met de Verenigde Staten, en dat is ook iets dat op Wall Street scherp in de gaten wordt gehouden.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,1 procent lager op 35.028 punten. De brede S&P 500 zakte 0,1 procent tot 4408 punten en de technologiebeurs Nasdaq daalde 0,3 procent tot 14.796 punten.

Peking heeft er bij de VS op aangedrongen te stoppen met het "demoniseren" van China. Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken meent dat er geen beweging meer zit in de relatie tussen beide landen en dat de relatie tegen grote problemen aanloopt. China werd er vorige week nog door onder meer de VS van beschuldigd verantwoordelijk te zijn voor een groot aantal cyberaanvallen, nadat duizenden overheidsinstanties en bedrijven via een lek in de e-mailsoftware van Microsoft werden gehackt. China ontkende de aanvallen en stelde dat juist de VS de "grootste bron van cyberaanvallen ter wereld" zijn.

Alibaba

De Chinese e-commercebedrijven Alibaba en Baidu, met noteringen in New York, zakten tot 7 procent vanwege strenger optreden van Chinese autoriteiten tegen de techsector. De Chinese taxi-app Didi Global, die onlangs al sterk aan beurswaarde inleverde, verloor ruim 4 procent.

Speelgoedmaker Hasbro profiteerde afgelopen kwartaal van een toenemende vraag naar het bordspel Dungeons & Dragons, terwijl ook de verkoop van speelgoed op basis van films herstel liet zien. Dat werd door beleggers beloond met een plus van 6 procent. Defensieconcern Lockheed Martin is ook met cijfers gekomen. Die waren niet zo goed als analisten in doorsnee hadden verwacht. Wel heeft bedrijf zijn verwachtingen voor het hele jaar wat opgeschroefd. Het aandeel ging in de eerste handelsminuten meer dan 2 procent omlaag.

Beleggers staan sowieso voor een drukke week nu de cijferperiode zijn hoogtepunt bereikt. Maandag nabeurs geeft maker van elektrische auto's Tesla een kijkje in de boeken. Komende dagen volgen onder meer Apple, Amazon, Facebook, Microsoft en Google-moeder Alphabet. Verder gaat de aandacht uit naar het rentebesluit van de Federal Reserve. De beleidsmakers van de Amerikaanse koepel van centrale banken komen dinsdag en woensdag bijeen.

Meer uit Financieel

ABP verhoogt pensioenen met 3 procent, premie gaat iets omlaag

AMSTERDAM (ANP) - Gepensioneerden die zijn aangesloten bij ambtenarenpensioenfonds ABP zien hun pensioen volgend jaar met 3 procent stijgen. Daarnaast gaat de premie iets omlaag. "Hopelijk geeft de verhoging onze gepensioneerden wat extra armslag. Want bij een pensioen van 1000 euro netto betekent dat toch zo'n 30 euro in de maand erbij", laat bestuursvoorzitter Harmen van Wijnen van het grootste pensioenfonds van Nederland weten.

33 minuten geleden
Drie Nederlandse start-ups mogen innovaties voor NAVO ontwikkelen

DEN HAAG (ANP) - Drie Nederlandse start-ups zijn geselecteerd om nieuwe innovaties voor de NAVO te ontwikkelen. Zij krijgen daarvoor elk een subsidie van 100.000 euro. Volgens het ministerie van Defensie gaat het om een bedrijf uit Amsterdam en twee bedrijven uit Delft, namelijk Ore Energy, Lobster Robotics en Enevate.

43 minuten geleden
ASR eindigt als dagwinnaar op Damrak na woekerpolisdeal

AMSTERDAM (ANP) - Verzekeraar ASR is donderdag bovenaan de AEX-index geƫindigd. Beleggers reageerden verheugd op de schikking die is getroffen in het langslepende woekerpolisdossier. ASR trekt nu zo'n 250 miljoen euro uit voor een nieuwe vergoeding voor klanten met een woekerpolis of mensen die ooit zo'n beleggingsverzekering hebben gehad. Het aandeel steeg 13 procent.

57 minuten geleden
Grootaandeelhouder overtuigd dat Philips problemen te boven komt

TURIJN (ANP/BLOOMBERG) - Exor, de grootaandeelhouder van Philips, is ervan overtuigd dat het Nederlandse zorgtechnologiebedrijf in staat is om alle kwesties rond de veiligheid van zijn apparaten achter zich te laten. Het Italiaanse investeringsbedrijf van de zakenfamilie Agnelli heeft er ook vertrouwen in dat de problemen bij Philips kunnen worden opgelost, liet topman John Elkann donderdag weten op een persconferentie in Turijn.

1 uur geleden
Huishoudens gaan per maand 7 euro meer betalen voor energietransport

DEN HAAG (ANP) - Huishoudens gaan volgend jaar circa 7 euro per maand meer betalen voor het transporteren van energie naar hun huis. Dat zegt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in hun definitieve vaststelling van de tarieven voor netbeheerders voor 2024. De prijsstijging komt door grote investeringen die netbeheerders moeten doen om de netten gereed te maken voor de energietransitie en door hoge energieprijzen.

1 uur geleden
Bende stal voor miljoenen aan metalen van koperproducent Aurubis

HAMBURG (ANP/DPA) - Een bende dieven heeft voor miljoenen aan kostbare metalen gestolen van de Duitse koperproducent Aurubis. Dat hebben aanklagers donderdag bekendgemaakt in het kader van een rechtszaak tegen de vijf verdachten.

2 uur geleden
Bloomberg: olielanden OPEC zijn het eens over productieverlaging

WENEN (ANP) - De leden van oliekartel OPEC en bondgenoten zoals Rusland zijn het eens geworden om de olieproductie met 1 miljoen vaten per dag extra te beperken, meldt persbureau Bloomberg op basis van bij de onderhandelingen betrokken afgevaardigden. Op deze manier hopen de olielanden de olieprijzen te kunnen stutten, iets wat ook weer gevolgen kan hebben voor de prijzen aan de pomp in Nederland.

2 uur geleden