Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amerikaans wapentuig via Vlissingen naar Oost-Europa

Amerikaans wapentuig via Vlissingen naar Oost-Europa

VLISSINGEN - Van half maart tot eind april wordt via de haven van Vlissingen een Amerikaanse landbrigade inclusief materieel verplaatst naar Oost-Europa. De Koninklijke Landmacht ondersteunt met 75 man in en rond de haven van Vlissingen.

Volgens defensie worden materieel en manschappen verscheept voor een oefening die al voor het uitbreken van de oorlog in Oekraïne gepland stond. Het Amerikaanse 3rd Armored Brigade Combat Team van de 4th Infantery Division uit Fort Carson, Colorada. Het legeronderdeel gaat dit voorjaar deelnemen aan de oefening Defender 22 in Oost-Europa. Eerder dit jaar werden er ook al Amerikaanse troepen aan land gebracht in de haven van Vlissingen.

Meer uit Vlissingen

Amerikaanse garagerock en soul in De Piek

VLISSINGEN - Zaterdag 15 juni staat de jonge Amerikaan Zac Person in De Piek in Vlissingen, met een unieke mix van harde garagerock en soul. Het voorprogramma wordt verzorgd door de Zeeuwse bands Grainbait en Two Timer.

19 minuten geleden
FNV verbolgen over draai gemeente Vlissingen rond hulp voor minima: 'Kwetsbaarste inwoners aan hun lot overgelaten'

VLISSINGEN - Vakbond FNV is onaangenaam verrast dat de gemeente Vlissingen de inkomensgrens voor armoedebeleid ondanks een eerder besluit van de gemeenteraad, tóch niet verhoogt van 110 naar 120 procent van het sociaal minimum. Dit besluit is volgens de vakbond een klap in het gezicht van de kwetsbare burgers omdat armere inwoners van Vlissingen nu verstoken blijven van noodzakelijke steun. Vicevoorzitter Kitty Jong van de FNV: "Dit is een ongekende teleurstelling voor de inwoners van Vlissingen. Ze worden nu aan hun lot overgelaten. De gemeente heeft keer op keer beloften gedaan om de situatie van armere inwoners te verbeteren, maar draait deze nu zonder pardon terug. Dat is wreed en niet uit te leggen." 

18 uur geleden
Film by the Sea maakt namen vakjury bekend

VLISSINGEN - Dinsdag is tijdens de Amuse, de traditionele kick-off van Film by the Sea, de vakjury voor de Film & Literatuur Competitie van het 26e Vlissingse filmfestival onthuld. De jury, die de prijs voor de beste boekverfilming zal toekennen uit acht genomineerde films, bestaat uit gerenommeerde namen uit de film- en literatuurwereld.

20 uur geleden
Kunstwerk Gazaanse kunstenaar is stukgewaaid

VLISSINGEN - Het kunstwerk 'I'm still alive' van de Gazaanse kunstenaar Maisara Baroud, dat sinds vorige week donderdag aan de gevel van kunstwerkplaats Kipvis hangt, is gistermiddag kapot gewaaid door de harde wind. Het kunstwerk wordt voor aanstaande zaterdag vervangen door een nieuw doek.

1 dag geleden
Kunstenaar uit Gaza exposeert in Vlissingen: 'I'm still alive'

VLISSINGEN - Sinds vorige week prijkt het kunstwerk 'I'm still alive' van kunstenaar Maisara Baroud uit Gaza aan de gevel van kunstwerkplaats Kipvis aan de Dreesstraat. Het kunstwerk is er komen te hangen op initiatief van de in Middelburg woonachtige kunstenaar Hans Overvliet. "Het werk gaat over vrede en de dood," vertelt Overvliet. "Heel in de verte heeft het ook iets weg van Guernica van Picasso."

1 dag geleden
Zo stemde de Vlissingers voor het Europees Parlement

VLISSINGEN - In de gemeente Vlissingen hebben 13.187 van de 34.376 stemgerechtigden vorige week donderdag een geldige stem uitgebracht voor de verkiezingen van het Europees Parlement. Het opkomstpercentage van 38,50 procent ligt iets hoger dan in 2019, toen was het opkomstpercentage 34,82 procent.

2 dagen geleden
Medaillerijke afsluiting turnseizoen voor VTV

VLISSINGEN - De afsluiting van het turnseizoen bracht meerdere medailles voor de turnsters van de Vlissingse Turn Vereniging op de toestelfinale, afgelopen zaterdag 8 juni in Vlissingen.

2 dagen geleden