Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

American Airlines gokt op sterk herstel in zomer

American Airlines gokt op sterk herstel in zomer

FORT WORTH (ANP/BLOOMBERG) - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines rekent al komende zomer op een sterk herstel in de vraag naar vliegreizen. De onderneming put onder meer vertrouwen uit de uitrol van vaccins tegen het coronavirus.

Het bedrijf ontvouwde plannen om de capaciteit van zijn binnenlands vluchten op te voeren tot 90 procent van het niveau van voor de crisis. Daarbij wil het 80 procent van zijn internationale vluchten vliegen. Net als rivalen wil de maatschappij vaker vliegen naar strand- en bergachtige bestemmingen. Daarbij zal het nieuwe routes uitvoeren naar Orlando in Florida vanuit acht andere steden in de Verenigde Staten. Ook worden meer vluchten naar het Caribisch gebied gepland.

Met het uitbreiden van zijn vluchtschema gokt American Airlines erop dat reizen deze zomer weer zo goed als normaal kan. De luchtvaartmaatschappij is in het lopende kwartaal al bezig met het terug in gebruik nemen van het grootste deel van haar vloot. Eerder moest het veel van zijn vliegtuigen noodgedwongen aan de grond houden vanwege de impact van de crisis.

De maatschappij is zich er wel bewust van dat er nog steeds veel onzekerheid is, vooral door de veranderende infectiecijfers en geldende reisbeperkingen. Zo zal de maatschappij deze zomer niet non-stop vliegen van de VS naar het Verenigd Koninkrijk, Ierland of Hong Kong.

Meer uit Financieel

Eerste vlucht C919 van Chinese rivaal Boeing geslaagd

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - Luchtvaartmaatschappij China Eastern Airlines heeft zondag de eerste commerciële vlucht uitgevoerd met een C919 van de Chinese vliegtuigbouwer Comac. Het toestel vloog zondagmorgen van Shanghai naar Peking.

1 uur geleden
BBC: lange rijen op Britse luchthavens door storing e-gates

LONDEN (ANP/DPA/RTR/BLOOMBERG) - Passagiers die zaterdag arriveerden op luchthavens in het Verenigd Koninkrijk hadden te maken met lange wachtrijen vanwege een storing bij de elektronische paspoortcontrole, meldt de BBC. De problemen met de e-gates op onder meer de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick en het vliegveld van Manchester begonnen vrijdagavond. Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet zaterdagavond weten dat het probleem is opgelost en bedankte de getroffen reizigers voor hun geduld.

18 uur geleden
Irak lanceert miljardenproject voor verbinding zuiden met Turkije

BAGDAD (ANP/RTR/AFP) - De Iraakse overheid heeft zaterdag een project gelanceerd ter waarde van 17 miljard dollar voor de verbinding van een ​​belangrijke goederenhaven aan de zuidkust via spoor en wegen met de grens met Turkije. Het miljardenproject moet helpen bij het transformeren van de Iraakse economie na decennia van oorlog en conflict in het land.

19 uur geleden
Onderzoek ECB: klimaatverandering kan inflatie aanjagen

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Klimaatverandering kan de komende tien jaar de wereldwijde inflatie aan gaan jagen, bijvoorbeeld omdat voedselprijzen harder stijgen. Dat stelt de Europese Centrale Bank (ECB) op basis van nieuw onderzoek. Volgens de studie kan het jaarlijks om een stijging met meer dan 1 procentpunt gaan.

20 uur geleden
VDL dreigt met intrekking bonus bij doorgaan stakingen Nedcar

BORN (ANP) - VDL dreigt met het intrekken van een bonus van 7500 euro als de medewerkers van Nedcar doorgaan met staken. Dat blijkt uit een interne mededeling van Nedcar-directeur John van Soerland aan de medewerkers van de autofabriek in Born.

22 uur geleden
Peiling: meeste Duitsers sceptisch over digitale euro

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een meerderheid van de Duitsers staat sceptisch tegen de eventuele komst van een digitale euro, waaraan wordt gewerkt door de Europese Centrale Bank (ECB). Dat blijkt uit een peiling die de Duitse branchevereniging voor banken heeft laten uitvoeren. Uit de enquête kwam naar voren dat driekwart van de ondervraagden het er in meer of mindere mate mee eens is dat die digitale euro overbodig is omdat bestaande betalingsmogelijkheden toereikend zijn.

22 uur geleden
Frankrijk krijgt nieuwe waarschuwing over kredietwaardigheid

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Frankrijk heeft een nieuwe waarschuwing gekregen van een kredietbeoordelaar over zijn financiële status. Het kleinere Europese kredietbeoordelingsbureau Scope heeft de zogeheten outlook voor de Franse kredietwaardigheid verlaagd van stabiel naar negatief. Dat betekent dat Scope zijn oordeel over de Franse rating kan gaan verlagen, vooral vanwege zorgen over de hoge overheidsschuld.

1 dag geleden