Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

 AMC Natural Drinks versterkt Europees leiderschap

AMC Natural Drinks versterkt Europees leiderschap

De Europese leider en wereldwijde referentie in de ontwikkeling, productie en verkoop van natuurlijke fruitsappen en plantaardige melk onder private label, heeft met succes twee van zijn belangrijkste strategische pijlers afgerond om zijn leiderschap in Europa verder te versterken. AMC Natural Drinks Group versnelt strategisch plan met nieuwe bottelfabriek voor plantaardige melk in vestiging in Vlissingen.

AMC Natural Drinks Group (AMC ND), Europees leider en wereldwijde referentie voor innovatie, onderzoek, ontwikkeling en productie van natuurlijke groente- en fruitsappen en plantaardige dranken, boekt een aanzienlijke vooruitgang in de uitvoering van zijn strategisch plan met het behalen van twee belangrijke mijlpalen in februari 2023. AMC ND is aanwezig in de belangrijkste Europese distributieketens en heeft een gezamenlijke capaciteit die 1.000 miljoen liter nadert. Conform het aanzienlijke jaarlijkse investeringsplan van AMC Natural Drinks Group heeft de fabriek van AMC ND Vlissingen in North Sea Port zijn vulcapaciteit voor plantaardige dranken uitgebreid en megatanks voor opslag van sappen geïnstalleerd.

AMC Natural Drinks Group nam in 2013 de strategische beslissing om in Vlissingen één van de meest moderne, duurzame en efficiënte verpakkingsfabrieken voor natuurlijke dranken in Europa te bouwen. De afgelopen tien jaar bleef het bedrijf jaar-op-jaar double digit groeicijfers rapporteren. Verschillende uitbreidingsfasen zijn daarom doorgevoerd om aan de eisen en behoeften van klanten en consumenten te voldoen. AMC ND's fabriek in Vlissingen telt momenteel meer dan 500 werknemers van verschillende nationaliteiten. Het is de verpakkingsfabriek met de grootste capaciteit van het bedrijf, dat zijn positie als Europees leider in de categorie gezonde dranken verder versterkt. Met vijf internationale fabrieken en te midden van een expansieproces, slaagde de Spaanse holding erin om in 2023 een record van bijna 1.000 miljoen liter van zijn innovatieve sappen en plantaardige melk te produceren. De producten worden verkocht op de vijf continenten; in Europa vooral via het distributiemerk van zeventig Europese supermarkten en prestigieuze foodservice ketens, co-packing voor toonaangevende merken, en verkoop van speciale producten in andere continenten via strategische allianties met lokale partners.

Ingebruikname van de nieuwe fase in de AMC-fabriek in Nederland
Dankzij de overname van het bedrijf White & Green, gespecialiseerd in plantaardige dranken, culinaire room en yoghurts in 2019, kon AMC Natural Drinks Group een snelle start maken in deze categorie en een strategische ontwikkeling doorvoeren om zijn kern van hoogwaardige, innovatieve dranken te diversifiëren. In 2021 besloot AMC de productiecapaciteit van de plantaardige melk te verhogen in de AMC Vlissingen-faciliteit om de groei in deze categorie te stimuleren en vanuit de North Sea Port al zijn klanten in Midden- en Noord-Europa, waaronder Nederland, België, Engeland, Duitsland en Polen, optimaal te bevoorraden.

Met deze investering heeft de divisie, die onlangs gestart is met de levering van haver-, amandel-, rijst- en sojadranken (zowel in de meer traditionele als barista versies) aan de belangrijkste Europese retailers, één van de belangrijkste bedrijfsinvesteringen van dit jaar gedaan. De vestiging in Vlissingen telt inmiddels een totale oppervlakte van 95.000 m2, investeert in geavanceerde technologie en is, zoals alle AMC ND-fabrieken, gecertificeerd volgens de internationale normen inzake voedselveiligheid. AMC Natural Drinks Group beschikt over strategische concurrentievoordelen om gekoelde dranken te leveren aan de belangrijkste Europese retailers en zo te voldoen aan de hoge eisen van consumenten, die zich steeds meer inzetten voor het milieu en een gezonde en flexitarische levensstijl zoeken.

"De ingebruikname van deze nieuwe investering is een zeer belangrijke mijlpaal in de uitvoering van het strategisch plan van AMC Natural Drinks Group voor de periode 2022-2025. Ons doel is onze klanten te helpen zich verder te ontwikkelen en te groeien in de plantaardige categorie. Dit alles met de bedoeling om onze leidende positie in Europa te versterken door consumenten altijd meerwaarde te bieden door middel van kwaliteit, innovatie en duurzaamheid", aldus Antonio Muñoz Beraza, oprichter en CEO van AMC Natural Drinks Group.

Nieuw duurzaam gekoeld opslagsysteem
In samenwerking met strategische supply chain leveranciers heeft AMC Vlissingen onlangs een nieuw opslagsysteem in gekoelde megatanks in gebruik genomen. Hierdoor boekt het bedrijf aanzienlijke vooruitgang op het gebied van optimalisatie en duurzaamheid in hun supply chain. In deze unieke faciliteit in Europa worden sappen in bulk vanaf schepen aangevoerd en vervolgens via een directe pijplijn rechtstreeks geleverd aan AMC Vlissingen. Hierdoor wordt de CO2-uitstoot met 500 ton verminderd. Dit maakt deel uit van het voornemen van de Group om zijn activiteiten koolstofarm te maken, in overeenstemming met de Science Based Targets.

AMC Natural Drinks Group was de eerste Europese speler in zijn categorie die 100% gerecycled en recyclebaar PET gebruikt en elektriciteit gebruikt die volledig afkomstig is van renewable bronnen. AMC ND’s fabrieken zijn daarom geclassificeerd als Scope 2 Carbon Neutral. AMC Vlissingen boekt voortdurend vooruitgang in zijn streven om zijn totale CO2-uitstoot tegen eind 2023 te halveren en tegen 2050 Net Zero te worden. Dankzij de strategische ligging naast de energietransitie- en innovatiehub in het Nederlandse Zeeland, waar onder meer projecten zoals groene waterstof en offshore windenergieproductie worden ontwikkeld, weet AMC steeds stappen te zetten hierin.

Daan Schalck, CEO North Sea Port: "North Sea Port zet zich steeds meer op de kaart als een echte Europese food port, vanwege de enorme opslagcapaciteit, de diversiteit aan producten en de uitstekende achterlandverbindingen met Europa en Engeland. De investering van AMC Natural Drinks Group in een nieuwe verpakkingsafdeling voor plantaardige melk en extra opslagtanks past in deze ontwikkeling. Bovendien getuigt de investering van deze wereldspeler, tien jaar na de start van het AMC-bedrijf in Vlissingen, van een verdere verankering in de North Sea Port."

Over AMC Natural Drinks Group
AMC Natural Drinks Group is de Europese leider en internationale benchmark voor onderzoek, ontwikkeling, verwerking, verpakking, verkoop en marketing van hoge kwaliteits gekoelde vruchtensappen, smoothies, bioactieve shots en plantaardige melk, yoghurt en room. Sinds zijn oprichting heeft het bedrijf sterk geïnvesteerd in innovatie, gedreven door de divisie AMC Innova, die zich richt op markt- en consumententrends, fundamenteel wetenschappelijk onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe producten en technologieën, terwijl het de circulaire economie en voedselduurzaamheid leidt. AMC heeft het grootste marktaandeel in termen van innovatie in zijn categorie in Europa en lanceert elk jaar meer dan 400 nieuwe dranken voor consumenten over de hele wereld.

AMC Natural Drinks Group werd bekroond met de Spaanse National Innovation Award, evenals met vele prestigieuze internationale prijzen voor kwaliteit en duurzaamheid. De producten van het bedrijf zijn te vinden bij de beste retailers op de vijf continenten.

Meer uit Zeeland

Ontmoet jouw potentiële werkgever op de Banenmarkt 'Werken in Zeeland'

Aanstaande donderdag 20 juni is het weer tijd voor de Banenmarkt 'Werken in Zeeland'. Deze editie vindt plaats in het Scheldetheater van Terneuzen. Dit is dé kans om in gesprek te gaan met verschillende bedrijven uit verschillende sectoren. Op de Banenmarkt zijn 65 bedrijven die zich graag aan jou willen voorstellen. Bekijk hier welke bedrijven aanwezig zijn op de Banenmarkt.

3 dagen geleden
Ook dit jaar Examencadeaus voor alle Zeeuwse examenkandidaten

Heeft school gebeld met goed nieuws? Geslaagd? Net examen gedaan voor middelbare school of voortgezet onderwijs? Gefeliciteerd! Ook dit jaar krijgen alle Zeeuwse jongeren die net zijn geslaagd, of binnenkort hun diploma zullen behalen, gratis examencadeaus van stichting De Zeeuwse Connectie. Samen met diverse Zeeuwse bedrijven geeft het Zeeuwse netwerk weer cadeaus en kortingen aan deze Zeeuwse jongeren. Daarnaast worden er onder de deelnemers ook nog eens prijzen verloot, zoals de nieuwste iPhone, laptop, cadeaubonnen, zonnebrillen, festival-tickets en meer. De cadeaus en prijzen worden beschikbaar gesteld door de deelnemende Zeeuwse bedrijven Bomont, Mariener Eyewear, YourSurprise, Alternate.nl, Dek Rijopleidingen, Festive Events, ZeeuwseVacaturebank.nl, DaVinci Bioscoop Goes, Ritel en Vestrock. Naast de cadeaus en extra prijzen, krijgen alle aanmelders ook gratis een lidmaatschap van De Zeeuwse Connectie en zullen ze worden uitgenodigd voor de verschillende gratis activiteiten van dit Zeeuwse netwerk. Hierdoor zullen zeker de jongeren die voor een vervolgstudie de provincie gaan verlaten makkelijker een verbinding met Zeeland behouden, is de achterliggende gedachte. Ook de Zeeuwse Vacaturebank werkt aan de campagne mee en ziet het als een goede kans om Zeeuwse jongeren te wijzen op de vele vacatures, vakantiebanen en stageplaatsen die Zeeland te bieden heeft.

3 dagen geleden
Coppens Energie & Klimaat groeit door!

Coppens Energie & Klimaat groeit door! Coppens Energie & Klimaat kondigen met trots aan dat zij per 1 oktober gaan uitbreiden naar Goes. Deze strategische zet markeert een belangrijk moment in de missie van het bedrijf om Nederland steeds iets groener te maken. Met deze uitbreiding worden duurzame energie en klimaatoplossingen toegankelijker voor meer mensen uit de regio.

2 weken geleden
Maak je klaar voor dé Haringparty Goes

Maak je klaar voor dé Haringparty Goes op woensdag 19 juni vanaf 17:00 uur bij Slot Oostende in Goes! Deze gezellige Nederlandse traditie draait helemaal om de nieuwe haring, oftewel 'Hollandse Nieuwe'. Dit wil je echt niet missen! Op de Haringparty Goes, bij het prachtige Slot Oostende, staat je een supergezellige avond te wachten. Voor maar € 37,50 per persoon krijg je:

2 weken geleden
Moore DRV groeit flink in Zuid-Holland door aansluiting Ruitenburg  

Moore DRV groeit flink in Zuid-Holland door aansluiting Ruitenburg   Moore DRV maakt bekend dat Ruitenburg  adviseurs & accountants zich bij haar aansluit. Daarmee versterkt Moore DRV haar positie in de provincie Zuid-Holland. Ruitenburg (300 medewerkers) is gevestigd in Delft, Den Haag, Maasdijk en Maassluis. Begin dit jaar werd met de aansluiting van Rijkse de positie in Zeeland verstevigd.  

2 weken geleden
VAN KEULEN TRANSPORT: ONS BEN ZUUNIG, OOK OP ONZE MENSEN!

VAN KEULEN TRANSPORT: ONS BEN ZUUNIG, OOK OP ONZE MENSEN! Al meer dan 80 jaar is Van Keulen Transport actief in en rond Middelburg en Vlissingen. Hun trucks leggen jaarlijks gemiddeld zo’n 100 tot 120 duizend km af. We spreken met Erik Breure, die van uitzendkracht chauffeur is opgeklommen naar directeur-eigenaar, over het belang van bewust onderweg gaan.

2 weken geleden
Meer dan 8.000 vacatures door heel Zeeland

De allereerste Zeeuwse Carrièrekrant is uit! Met meer dan 8.000 vacatures door heel Zeeland, biedt deze krant een uitgebreid overzicht van kansen en mogelijkheden in de regio.  Van technische tot creatieve functies, van startersposities tot leidinggevende functies, de diversiteit aan vacatures weerspiegelt de dynamiek van de Zeeuwse arbeidsmarkt. Heb je de krant nog niet gelezen? Blader dan hier door de digitale pagina's en ontdek jouw volgende professionele avontuur in het prachtige Zeeland.

1 maand geleden