Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ambtenaren van gemeente Tholen werken in ieder geval tot 1 januari 2021 nog zoveel mogelijk thuis

Ambtenaren van gemeente Tholen werken in ieder geval tot 1 januari 2021 nog zoveel mogelijk thuis

Jan Fraanje is sinds 1 september de nieuwe gemeentesecretaris van Tholen. In ieder geval tot 1 januari 2021 werken de medewerkers van de gemeente nog zoveel mogelijk thuis. "Wij streven ernaar niet meer dan 50% van ons personeel gelijktijdig in het gemeentehuis aanwezig te laten zijn. Tot u toe lukt dat prima."

"Het aantal besmettingen loopt weer op en met het griepseizoen voor de deur, vinden wij het niet verantwoord om onze medewerkers weer ongelimiteerd op het gemeentehuis te laten werken", begint Fraanje. "Het is niet zo dat alle ambtenaren thuis werken onder andere vanwege het gebruik van bepaalde apparatuur. Ook de balies en telefooncentrale zijn bemenst." De thuiswerkers krijgen alle medewerking voor een optimale thuiswerkplek. Fraanje ziet duidelijk voordelen: "Eigenlijk heeft het werk geen dag stilgelegen. Sterker nog: Er is méér werk verricht", zegt hij. 

Fraanje weet echter dat iedere medewerker de situatie anders ervaart: "Waar de een het heerlijk vindt om ongestoord te werken in de huiskamer, mist de ander de sociale contacten. Digitale vergaderingen verlopen heel strak en efficiënt, maar uit een grap of social talk op kantoor komen de beste ideeën voort. Dat missen we nu." Toch adviseert Fraanje bedrijven thuiswerken erin te houden. "Wij zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de corona-verspreiding. Op het moment dat corona geen rol meer speelt moet iedere werkgever de voor- en nadelen voor zichzelf afwegen. Wijzelf gaan op zoek naar een goede balans tussen thuis werken en op kantoor aanwezig zijn."

Meer uit Tholen

Nog geen spoor van verdachten explosie bij woning aan Slachtveld

THOLEN - De politie heeft nog geen daders op het oog van de explosie woensdagnacht bij een woning aan het Slachtveld. Door zwaar vuurwerk zijn een woning en auto beschadigd geraakt. De politie zoekt naar getuigen en beeldmateriaal om de verdachten te achterhalen. De bewoner van het pand heeft aangifte gedaan.

6 uur geleden
Tholen biedt financiële steun voor restauratie en onderhoud van erfgoed

THOLEN - Eigenaren van gemeentelijke monumenten op Tholen kunnen binnenkort een subsidie aanvragen bij de gemeente voor het behoud van hun erfgoed. Deze nieuwe regeling biedt deze mensen de kans om financiële ondersteuning te ontvangen voor noodzakelijke restauratie- en onderhoudswerkzaamheden. 

10 uur geleden
Explosie veroorzaakt schade bij woning aan het Slachtveld in Tholen

THOLEN - Bij een woning aan het Slachtveld in Tholen is in de nacht van dinsdag op woensdag een explosie ontstaan. Als gevolg van de ontploffing heeft de woning schade opgelopen. De politie doet momenteel onderzoek naar het incident.

15 uur geleden
Plan voor voedselbos in boomgaard bij Molenvliet: 50.000 euro nodig

THOLEN - Jacques Dekkers van PvdA/GroenLinks Tholen pleit voor de aanleg van een voedselbos in de perenboomgaard aan de Luchtenburgseweg. Volgens het raadslid verdient de nieuwbouwlocatie van Molenvliet een groene buffer aan de westkant. De Thoolse fractie van Dekkers vraagt de gemeente om een subsidie van 50.000 euro voor de opstartkosten van het project.

16 uur geleden
Rechter: Burgemeester Sijbers mag woning op Tholen sluiten na drugsvondst

THOLEN - Burgemeester Marleen Sijbers mag een woning en schuur op Tholen voor drie maanden sluiten vanwege de vondst van soft- en harddrugs. Dat heeft de rechtbank in Breda gisteren bekendgemaakt na bezwaar van de bewoner. De politie trof de verdachte thuis aan met een witte supermarkttas vol drugs.

1 dag geleden
'Oud-Vossemeer en Flupland zijn ongeschikt voor aanlegsteiger cruiseboten'

THOLEN - De havens van Oud-Vossemeer en Sint Philipsland zijn geen geschikte plekken om alsnog een aanlegsteiger voor riviercruiseschepen op het eiland te realiseren. Dat zegt wethouder Frank Hommel. Tijdens de evaluatie van het verworpen voorstel om een aanlegsteiger in de haven van Tholen te bouwen, komt dit naar voren. Wat er gebeurt met de twee miljoen euro die gereserveerd was voor het steigerproject, is nog niet bekend.

1 dag geleden
Stichting Westerlicht brengt kankerpatiënten digitaal bij elkaar

THOLEN - Stichting Westerlicht Tholen, een inloopcentrum voor mensen met (ex-)kankerpatiënten en hun naasten en nabestaanden, opent op woensdag 27 september een digitale huiskamer. Dit initiatief is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie en zal de vier locaties van de stichting in Zeeland digitaal met elkaar verbinden. De feestelijke opening vindt plaats in atelier Art&Co in Tholen.

1 dag geleden