Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Ambtenaren van gemeente Tholen werken in ieder geval tot 1 januari 2021 nog zoveel mogelijk thuis

Ambtenaren van gemeente Tholen werken in ieder geval tot 1 januari 2021 nog zoveel mogelijk thuis

Jan Fraanje is sinds 1 september de nieuwe gemeentesecretaris van Tholen. In ieder geval tot 1 januari 2021 werken de medewerkers van de gemeente nog zoveel mogelijk thuis. "Wij streven ernaar niet meer dan 50% van ons personeel gelijktijdig in het gemeentehuis aanwezig te laten zijn. Tot u toe lukt dat prima."

"Het aantal besmettingen loopt weer op en met het griepseizoen voor de deur, vinden wij het niet verantwoord om onze medewerkers weer ongelimiteerd op het gemeentehuis te laten werken", begint Fraanje. "Het is niet zo dat alle ambtenaren thuis werken onder andere vanwege het gebruik van bepaalde apparatuur. Ook de balies en telefooncentrale zijn bemenst." De thuiswerkers krijgen alle medewerking voor een optimale thuiswerkplek. Fraanje ziet duidelijk voordelen: "Eigenlijk heeft het werk geen dag stilgelegen. Sterker nog: Er is méér werk verricht", zegt hij.

Fraanje weet echter dat iedere medewerker de situatie anders ervaart: "Waar de een het heerlijk vindt om ongestoord te werken in de huiskamer, mist de ander de sociale contacten. Digitale vergaderingen verlopen heel strak en efficiënt, maar uit een grap of social talk op kantoor komen de beste ideeën voort. Dat missen we nu." Toch adviseert Fraanje bedrijven thuiswerken erin te houden. "Wij zijn ervan overtuigd dat dit bijdraagt aan de corona-verspreiding. Op het moment dat corona geen rol meer speelt moet iedere werkgever de voor- en nadelen voor zichzelf afwegen. Wijzelf gaan op zoek naar een goede balans tussen thuis werken en op kantoor aanwezig zijn."

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Tholen

Veel activiteiten tijdens Kinderboekenweek

GOES - In de vestigingen van Bibliotheek Oosterschelde is veel aandacht voor de Kinderboekenweek, die plaatsvindt van 30 september tot en met 11 oktober. Het thema is dit jaar ‘En toen?’

7 uur geleden
Goes koopt zeven extra AED's om hartveilig te zijn

GOES - De gemeente Goes hangt nog zeven automatische defibrillatoren op om honderd procent hartveilig te zijn.

7 uur geleden
Zeeuwse aquacultuurbedrijven blijven zichzelf vernieuwen

KAMPERLAND - Er is vrijdag ruim 290.000 euro uitgedeeld aan bedrijven die samenwerken in innovatieve projecten. Dit keer ging het geld vooral naar ondernemingen die zich bezighouden met aquacultuur.

7 uur geleden
Erik van der Heijden: “Het allermooiste is van bijna niets iets groots creëren”

BERGEN OP ZOOM - Ondernemers zijn vaak dag en nacht bezig met hun onderneming. Maar wat drijft hen? Wat is hun motivatie? En waar liggen zij ‘s nachts van wakker? In ‘Aan de keukentafel met...’ gaan we met hen in gesprek en gaan we op zoek naar het bijzondere verhaal dat zij te vertellen hebben. Deze week: Erik van der Heijden.

9 uur geleden
Luisterlijn start campagne 'de kunst van het luisteren'

VLISSINGEN - Vier op de vijf Nederlanders geeft aan niet altijd goed te luisteren tijdens een gesprek. Om de samenleving weer aan het luisteren te krijgen, start de Luisterlijn in de Week tegen Eenzaamheid, een campagne over ‘de kunst van het luisteren’.

12 uur geleden
Nieuwe lotgenotengroep voor nabestaanden van mensen die overlijden door zelfdoding

GOES - Emergis Preventie begint donderdag 29 oktober met een nieuwe lotgenotengroep voor nabestaanden van mensen die overlijden door zelfdoding.

14 uur geleden
Man gewond bij ongeval in Yerseke; veroorzaker gaat er vandoor

YERSEKE - Bij een ongeval op het verkeersplein aan de Molendijk/Welleweg in Yerseke is zondag omstreeks 17.30 uur een 68-jarige fietsende man gewond geraakt na een aanrijding met een automobilist.

14 uur geleden