Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amazon wil 10.000 extra mensen aannemen in Verenigd Koninkrijk

Amazon wil 10.000 extra mensen aannemen in Verenigd Koninkrijk

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Webwinkelconcern Amazon wil 10.000 extra mensen aannemen in het Verenigd Koninkrijk. Door de coronapandemie heeft het Amerikaanse bedrijf het de laatste tijd veel drukker dan normaal. Deze aankondiging lijkt erop te wijzen dat Amazon ervan uitgaat dat consumenten ook na de pandemie massaal zullen doorgaan met online shoppen.

Onder meer op de kantoren in Londen, Manchester, Edinburgh en Cambridge denkt Amazon meer personeel nodig te hebben. Ook zouden er werknemers aan de slag kunnen bij Amazon Web Services en de operationele organisatie. Door de aankondiging zal het Britse personeelsbestand van Amazon tegen het einde van 2021 op 55.000 uitkomen.

Het concern breidt de laatste tijd snel uit. Amazon nam wereldwijd vorig jaar zo'n 500.000 mensen in dienst, waardoor het totale personeelsbestand eind maart op 1,3 miljoen kwam. En daar blijft het niet bij. Donderdag zei Amazon al nog 75.000 nieuwe bezorgers en distributiecentrummedewerkers nodig te hebben in Noord-Amerika. Ook werd daar toen bekendgemaakt dat personeelsleden van Amazon die gevaccineerd zijn en daar een bewijs van overleggen, een extraatje van 100 dollar krijgen.

Amazon is niet het enige Amerikaanse bedrijf dat een vaccinatiebonus geeft. Onder meer winkelketens als Dollar General, Kroger en Target hebben in de Verenigde Staten al extraatjes in het vooruitzicht gesteld voor personeel dat zich laat vaccineren. Daarmee hopen de bedrijven zich interessanter te maken voor personeel nu veel Amerikaanse bedrijven op zoek zijn naar nieuwe werknemers. Amazon biedt ook een bonus van maximaal 1000 dollar voor iedereen die bij het bedrijf komt werken. Het techbedrijf verhoogde bovendien de lonen voor nieuwe werknemers.

Meer uit Financieel

CBS: omzetontwikkeling in auto- en motorbranche blijft positief

DEN HAAG (ANP) - De omzetontwikkeling in de auto- en motorbranche was ook in het eerste kwartaal van dit jaar positief. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) steeg de omzet met ruim 22 procent in vergelijking met een jaar eerder. Daarmee was in elk kwartaal sinds de eerste drie maanden van 2021 sprake van omzetgroei voor de branche, geholpen door stijgende verkopen en prijsstijgingen.

29 minuten geleden
Nederland halverwege doel hernieuwbare energie: 15 procent

DEN HAAG (ANP) - Het gebruik van hernieuwbare energie in Nederland is inmiddels over de helft richting het afgesproken doel voor 2030. In 2022 kwam van alle energie die werd verbruikt (elektriciteit én warmte) 15 procent uit hernieuwbare bronnen. Dat was een jaar eerder nog 13 procent, becijfert het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In EU-verband heeft Nederland vastgelegd dat in 2030 minimaal 27 procent van ons totale energieverbruik uit hernieuwbare bronnen moet komen.

30 minuten geleden
Dell stijgt op Wall Street ondanks omzetdaling

NEW YORK (ANP) - Computerbedrijf Dell is donderdag 1,5 procent gestegen op Wall Street. De onderneming zou na het slot van de beurzen met kwartaalcijfers komen, maar vervroegde dat omdat ze uit waren gelekt. In het eerste kwartaal daalde de omzet haast een vijfde. Door de hoge inflatie stellen mensen grote aankopen als computers uit. Bovendien verkochten computers in de coronajaren sterk en is de markt daardoor verzadigd geraakt. Maar beleggers hadden op een nog grotere omzetdaling gerekend en zetten Dell dus toch hoger.

1 uur geleden
Deutsche Bahn en vakbond gaan toch weer onderhandelen

BERLIJN (ANP/DPA) - De Duitse spoorvervoerder Deutsche Bahn gaat toch weer om de tafel met vakbond EVG in het conflict over een nieuwe cao. Dinsdag leken nieuwe stakingen op het spoor in Duitsland onafwendbaar nadat EVG een nieuw cao-bod van Deutsche Bahn had afgewezen en het staatsspoorbedrijf vervolgens een uitnodiging om verder te praten afsloeg. Maar nu is Deutsche Bahn daar dus op teruggekomen.

2 uur geleden
Meta kondigt nieuwe vr-bril aan, kort voor presentatie Apple

MENLO PARK (ANP) - Facebook-moeder Meta Platforms heeft donderdag een nieuwe virtualrealitybril (VR) aangekondigd. De Meta Quest 3 kan ook de echte wereld om de gebruiker heen meenemen in de VR-beleving, stelt Meta in een blogpost. Het apparaat komt evenwel pas in het najaar op de markt.

4 uur geleden
Curaçao wil hulp Nederland bij schrappen sancties tegen Venezuela

WILLEMSTAD/DEN HAAG (ANP) - De Curaçaose politicus Amerigo Thodé, leider van de grootste fractie in het Curaçaose parlement, heeft donderdag een oproep gedaan aan Nederland om te helpen bij het versoepelen en uiteindelijk schrappen van de economische sancties tegen Venezuela.

5 uur geleden
Rusland beboet WhatsApp voor niet wissen verboden bericht

MOSKOU (ANP/AFP) - Berichtendienst WhatsApp heeft in Rusland een boete gekregen omdat het verboden informatie niet verwijderde. Voor de dienst is het de eerste keer dat hij zo'n boete krijgt, maar andere internetdiensten als Google, Twitter, TikTok en Telegram kregen al eerder boetes opgelegd.

5 uur geleden