Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amazon wil 10.000 extra mensen aannemen in Verenigd Koninkrijk

Amazon wil 10.000 extra mensen aannemen in Verenigd Koninkrijk

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Webwinkelconcern Amazon wil 10.000 extra mensen aannemen in het Verenigd Koninkrijk. Door de coronapandemie heeft het Amerikaanse bedrijf het de laatste tijd veel drukker dan normaal. Deze aankondiging lijkt erop te wijzen dat Amazon ervan uitgaat dat consumenten ook na de pandemie massaal zullen doorgaan met online shoppen.

Onder meer op de kantoren in Londen, Manchester, Edinburgh en Cambridge denkt Amazon meer personeel nodig te hebben. Ook zouden er werknemers aan de slag kunnen bij Amazon Web Services en de operationele organisatie. Door de aankondiging zal het Britse personeelsbestand van Amazon tegen het einde van 2021 op 55.000 uitkomen.

Het concern breidt de laatste tijd snel uit. Amazon nam wereldwijd vorig jaar zo'n 500.000 mensen in dienst, waardoor het totale personeelsbestand eind maart op 1,3 miljoen kwam. En daar blijft het niet bij. Donderdag zei Amazon al nog 75.000 nieuwe bezorgers en distributiecentrummedewerkers nodig te hebben in Noord-Amerika. Ook werd daar toen bekendgemaakt dat personeelsleden van Amazon die gevaccineerd zijn en daar een bewijs van overleggen, een extraatje van 100 dollar krijgen.

Amazon is niet het enige Amerikaanse bedrijf dat een vaccinatiebonus geeft. Onder meer winkelketens als Dollar General, Kroger en Target hebben in de Verenigde Staten al extraatjes in het vooruitzicht gesteld voor personeel dat zich laat vaccineren. Daarmee hopen de bedrijven zich interessanter te maken voor personeel nu veel Amerikaanse bedrijven op zoek zijn naar nieuwe werknemers. Amazon biedt ook een bonus van maximaal 1000 dollar voor iedereen die bij het bedrijf komt werken. Het techbedrijf verhoogde bovendien de lonen voor nieuwe werknemers.

Meer uit Financieel

Kleine uitslagen op beurzen New York, Gilead verder omhoog

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn vrijdag met kleine koersuitslagen de handelsweek uitgegaan. Farmaceut Gilead Sciences stond opnieuw bij de winnaars op Wall Street, na de stevige plus een dag eerder. Vuurwapenmaker Smith & Wesson Brands had juist een slechte dag door een sombere voorspelling voor de omzet in het lopende kwartaal.

3 uur geleden
Apple stelt lancering AI-producten in Europa voorlopig uit

BRUSSEL (ANP/AFP/BLOOMBERG) - Apple stelt de lancering van bepaalde producten rond kunstmatige intelligentie (AI) in Europa voorlopig uit in verband met onzekerheden over regelgeving van de Europese Unie om de macht van grote techbedrijven binnen de perken te houden. Het gaat daarbij volgens het bedrijf om Apple Intelligence, iPhone Mirroring en SharePlay Screen Sharing die dit jaar nog niet beschikbaar worden voor gebruikers in de EU.

5 uur geleden
Grote staking op komst bij Britse staalfabrieken Tata Steel

PORT TALBOT (ANP/AFP/RTR/BLOOMBERG) - Werknemers van staalbedrijf Tata Steel in het Verenigd Koninkrijk gaan staken uit protest tegen het schrappen van wel 2800 banen en de sluiting van twee hoogovens in de staalfabriek in Port Talbot in Wales. Ongeveer 1500 werknemers zijn volgens vakbond Unite van plan om vanaf 8 juli het werk voor onbepaalde tijd neer te leggen. Volgens Unite is het voor het eerst in meer dan veertig jaar dat er gestaakt wordt door staalarbeiders in het Verenigd Koninkrijk.

6 uur geleden
Chipbedrijven bij grootste dalers in lagere AEX-index

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op de aandelenbeurs in Amsterdam is vrijdag met verlies gesloten, nadat de hoofdgraadmeter een dag eerder nog op een nieuw slotrecord was geëindigd. De chipbedrijven ASMI, ASML en Besi stonden bij de grootste dalers. Techinvesteerder Prosus voerde de schaarse stijgers in de AEX aan.

8 uur geleden
Minister: Duitsland heeft 'update' van strategie rond China nodig

BEIJING (ANP/AFP) - De strategie van Duitsland rond China heeft een "update" nodig, waarbij meer naar de langere termijn en meer naar de Europese belangen wordt gekeken. Dat heeft de Duitse minister van Economische Zaken Robert Habeck gezegd op de eerste dag van zijn bezoek aan China. Habeck was daar op een receptie van de Duitse ambassade in de Chinese hoofdstad Beijing.

9 uur geleden
Farmaceut Gilead zet opmars voort op voorzichtig Wall Street

NEW YORK (ANP) - Gilead Sciences behoorde vrijdag opnieuw tot de winnaars op de aandelenbeurzen in New York. De Amerikaanse farmaceut won een dag eerder al 8,5 procent en kreeg er nu 3 procent bij. Beleggers reageerden positief op de goede resultaten van de eerste grote proef van Gilead met zijn hiv-medicijn Lenacapavir. Volgens het bedrijf kan het middel 100 procent van de hiv-besmettingen bij vrouwen en tienermeisjes in Afrika voorkomen. Ook hoeft het middel slechts twee keer per jaar ingespoten te worden, waarmee het makkelijker te gebruiken is dan andere hiv-medicijnen.

10 uur geleden
Van Rij aan nieuw kabinet: neem zorgen Booking.com serieus

DEN HAAG (ANP) - Demissionair staatssecretaris Marnix van Rij (Fiscaliteit) wil dat het signaal dat de baas van Booking.com afgeeft over het Nederlandse investeringsklimaat serieus wordt genomen. Hij wijst naar het nieuwe kabinet, waarvan hij de plannen niet wil recenseren. Wel ziet hij in het coalitieakkoord "een aantal goede teksten over ondernemen en het belang van ondernemen en het vestigingsklimaat".

11 uur geleden