Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Amac verkocht meer iPhones, Macs en iPads leverden minder op

Amac verkocht meer iPhones, Macs en iPads leverden minder op

UTRECHT (ANP) - De verkoper van Apple-producten Amac heeft het afgelopen gebroken boekjaar geprofiteerd van de verkoop van iPhones. Daarvan werden bijna 15 procent meer verkocht dan een jaar eerder. De Mac-computers en iPad-tablets van Apple vonden daarentegen minder aftrek bij klanten.

Amac behaalde het afgelopen boekjaar een omzet van 233 miljoen euro, 5 procent meer dan een jaar eerder. Door de sterke verkopen van de iPhones, stegen de opbrengsten uit deze productgroep met ruim een kwart. Ook de Apple Watch liet een omzetstijging zien. De inkomsten uit de verkoop van iPads en Macs daalden juist, met respectievelijk 11 en 7 procent. Onder de streep bleef een winst over van 2,3 miljoen euro.

Verder meldt Amac dat klanten hun vijftig vestigingen in de Nederlandse winkelstraten weer weten te vinden, na de coronapandemie. Zo gaven klanten 17 miljoen euro meer uit in de fysieke winkel ten opzichte van vorig jaar. In de webshop daalden de uitgaven juist met 8 miljoen.

Apple meldde zelf vorige week nog dat de omzet voor het derde kwartaal op rij was gedaald. Vooral de verkoop van iPhones viel tegen, waarvan de omzet met dik 2 procent was gedaald. Het Amerikaanse techconcern heeft duidelijk veel last van een zwakkere vraag naar zijn producten nu het leven voor consumenten over de gehele linie flink duurder is geworden en er veel onzekerheid over de economie is. De winst liet dan wel weer een stijging zien.

Meer uit Financieel

Baas CrowdStrike belooft 'volledige transparantie' over storing

AUSTIN (ANP) - George Kurtz, topman van cyberbeveiligingsbedrijf CrowdStrike, belooft "volledige transparantie" over de toedracht van de wereldwijde computerstoringen die vrijdag voor problemen zorgden. Die waren het gevolg van een software-update van CrowdStrike. Kurtz zal daarbij ook duidelijk maken welke stappen het bedrijf zet om herhaling te voorkomen.

6 uur geleden
CrowdStrike verliest ruim tiende van beurswaarde na grote storing

NEW YORK (ANP) - Cyberbeveiliger CrowdStrike is vrijdag 11 procent minder waard geworden op de aandelenbeurs in New York. Een fout in een automatische update van de beveiliger zorgde wereldwijd voor storingen van het besturingssysteem van Microsoft. Banken, winkels, vliegvelden en ziekenhuizen kwamen in de problemen doordat computers niet meer werkten.

6 uur geleden
EU en Servië werken samen aan lithium- en accu-industrie

BELGRADO (ANP/AFP) - De Europese Unie en Servië hebben een overeenkomst gesloten waarin ze afspreken samen te werken rond de winning van lithium en de productie van accu's voor elektrische auto's. In de bodem van het Balkanland zit veel lithium, een belangrijke grondstof voor batterijen en de energietransitie.

7 uur geleden
Bloomberg: Unilever is verkoopgesprekken ijsjestak begonnen

LONDEN (ANP) - Unilever is aan eerste gesprekken begonnen met bedrijven die mogelijk de ijsjestak van het verzorgings- en levensmiddelenconcern willen kopen. De divisie, met onder andere de merken Magnum en Ben & Jerry's, kan tot 15 miljard pond (meer dan 17,8 miljard euro) waard zijn. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.

9 uur geleden
Ryanair claimt overwinning op Booking in Amerikaanse rechtszaak

DUBLIN (ANP) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair zegt in de Verenigde Staten een rechtszaak te hebben gewonnen van het moederbedrijf van Booking.com. Een jury in de staat Delaware oordeelde dat het internetbedrijf regels tegen onlinefraude heeft overtreden, meldt Ryanair.

10 uur geleden
Luchtvaartbedrijven verliezen op Europese beurzen na storing

AMSTERDAM (ANP) - Aandelen van luchtvaartbedrijven hebben vrijdag aan waarde verloren nadat een wereldwijde IT-storing vluchtschema's in de war had geschopt. Op de Amsterdamse aandelenbeurs zakte Air France-KLM. Bij beleggers nam verder de nervositeit toe en de belangrijkste graadmeters in Europa sloten in de min.

11 uur geleden
Advies: huurverhoging van 3 procent bovenop inflatie mag

DEN HAAG (ANP) - Verhuurders in de vrije sector mogen in principe huurverhogingen doorvoeren van maximaal 3 procent bovenop de inflatie. Dat staat althans in een belangrijk advies aan de Hoge Raad rond twee rechtszaken over huurachterstanden. Een lagere rechtbank had daarbij vragen gesteld aan de Hoge Raad om duidelijk te krijgen hoe bepaalde rechtsregels rond huuropslag moeten worden uitgelegd.

11 uur geleden