Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Altijd plek voor jong talent bij Podium Reimerswaal

Altijd plek voor jong talent bij Podium Reimerswaal

RILLAND - Dorpshuis Luctor et Emergo in Rilland, de thuisbasis van Podium Reimerswaal, moet nog wel om 24.00 uur sluiten, maar de zalen kunnen eindelijk weer gevuld worden. Daarmee hebben Jacques Boonman en de andere werkgroepleden van Podium Reimerswaal zin in het nieuwe theaterseizoen. “Vorige week hadden we een volle zaal bij Stef Bos. Dat was best een gek gevoel, omdat dat zó lang geleden was.”

Na een moeilijke tijd is Boonman blij dat hij 28 voorstellingen kan presenteren. Eentje in het dorpshuis in Waarde - La Nique op vrijdag 22 april - drie in het dorpshuis in Hansweert en de rest in Rilland. “We hebben een mooie mix van gevestigde namen en jong talent.” Zo heeft hij Youp van ‘t Hek en Guido Weijers (weer) weten te strikken, maar ook nieuwe namen. In de bijna veertig jaar dat Boonman shows organiseert, heeft hij het altijd belangrijk gevonden om beginnelingen vlieguren te laten maken. In die categorie speelt bijvoorbeeld Grof Geschud hun nieuwe programma ‘Broeden’ op zaterdag 27 november. Met dit cabaretduo is een leuke avond gegarandeerd, belooft Boonman. “Ze hebben mij verrast. Met hun spontane manier van spelen, pakken ze je meteen.” Ook ‘Sexperiment’ van het jonge cabarettalent Kirsten van Teijn vindt Boonman een aanrader. “Dat wordt een spraakmakende voorstelling. Zij heeft een relatie met een man en een vrouw en gaat het onder meer hebben over de liefde. En ze kan ook hartstikke mooi zingen.” 

Kijk voor het hele programma op www.podiumreimerswaal.nl.

Meer uit Reimerswaal

Nieuwbouw kerk Yerseke geopend tijdens Dag van de Bouw

YERSEKE - Tijdens de Dag van de Bouw, zaterdag 17 juni, kan in Yerseke de nieuwbouw van de kerk van de Gereformeerde Gemeente aan de Steeweg worden bekeken. Van 10 tot 16 uur zet Bouwbedrijf Boogert de poorten open en kunnen bezoekers de voortgang van de nieuwbouw zien.

1 dag geleden
Zaterdag is het Zeeuwse Veteranen Dag in Middelburg

MIDDELBURG - Op zaterdag 10 juni is er weer een Zeeuwse Veteranen Dag. Sinds vorig jaar is gekozen om de activiteiten van deze dag op het Abdijplein van de Zeeuwse Hoofdstad te organiseren. Dit houdt in dat er geen parade door de stad komt en ook geen defilé op de Markt.  

2 dagen geleden
Neergestort vliegtuig bij Rilland blijkt loos alarm

RILLAND - In de omgeving van Rilland hebben hulpverleners gezocht naar een mogelijk neergestort sportvliegtuigje. Er kwam omstreeks 14.50 uur een melding binnen bij de meldkamer van de politie.

2 dagen geleden
Final League bij v.v. Kapelle om voetbal voor meiden te promoten

KAPELLE - Iedereen is zaterdag welkom op het complex van v.v. Kapelle voor de Final League. Deze dag promoot voetbal onder meiden. Er zijn wedstrijden en allerlei andere activiteiten. Danique Tolhoek, oud-speelster van Kapelle en vanaf volgend seizoen uitkomend in Ajax 1, verzorgt de prijsuitreiking.

2 dagen geleden
Truckrit van Davogé weer terug

OOSTDIJK - Afgelopen zaterdag vond de negentiende editie van de jaarlijkse truckrit van stichting Davogé na lange tijd weer plaats. Een hartverwarmend evenement dat speciaal is georganiseerd voor mensen met een beperking. Er was niet alleen de bekende truckrit, maar ook een spelletjesprogramma, verschillende demonstraties van onder ander de brandweer en nog veel meer.

3 dagen geleden
Urker Mans Formatie treedt op in Yerseke

YERSEKE - Op zaterdag 10 juni hoopt de Urker Mans Formatie een concert te verzorgen in de Herv. kerk van Yerseke. De UMF is een unieke groep van 13 schitterende zangstemmen onder leiding van de ervaren dirigent Martin Mans. Zij zullen een mix van psalmen en geestelijke liederen zingen. Hugo van der Meij (piano) en Jolanda van de Wege (panfluit) zullen de Formatie muzikaal begeleiden en muzikale intermezzo’s laten horen.

3 dagen geleden
Brandweer haalt schaap uit slootkant bij Yerseke

YERSEKE - De brandweer is maandagavond rond 19:30 uur opgeroepen om een schaap uit de slootkant te halen in de Yerseke Moer. Het schaap is op nog onbekende manier buiten de omheining gekomen en stond de spuitgasten uit Yerseke schaapachtig aan te kijken bij hun aankomst.

3 dagen geleden