Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

 Altijd een persoonlijke ontvangst voor je verblijf of vergadering

Altijd een persoonlijke ontvangst voor je verblijf of vergadering

Hof Olmenstein in Abbekinderen. De naam klinkt al zo idyllisch dat je er alleen daarom al graag eens een kijkje neemt. En terecht. Op de boerderij waar Arianne de Voogd opgroeide, heeft zij een fantastische B&B gecreëerd. Een unieke slaap- en vergaderlocatie waar je je direct thuis voelt. Hoe kan het ook anders, met een gastvrouw die je altijd persoonlijk en gastvrij ontvangt. “Ook nu zijn we volop actief”, vertelt Arianne. “We verhuren kamers aan thuiswerkers en studenten, bezorgen lunches, taarten en borrelboxen en faciliteren (crisis)vergaderingen op anderhalve meter afstand.” Misschien stond het al in de sterren geschreven. Feit is dat de pacht van de boerderij waar Arianne samen met haar man Jan-Willem en haar gezin woont, over gaat van vrouw op vrouw. Generaties van ondernemende vrouwen dus, die nooit bang waren de handen uit de mouwen te steken. Zelfs de gastvrijheid zit er in het DNA. Zo was de boerderij tijdens de Eerste Wereldoorlog een toevluchtsoord voor Belgische vluchtelingen. Vier eeuwen oudDeze hofstede, dichtbij Kloetinge, bestaat al ruim vier eeuwen en is door Arianne en Jan-Willem volledig gerenoveerd. Arianne startte haar B&B bescheiden, met de verhuur van de bakkeet, direct naast hun woning. In vroegere tijden werd daar brood gebakken, de was gedaan of diende deze als zomerwoning voor de arbeidskrachten. Uit de authentieke gevelsteen blijkt dat deze bakkeet uit 1588 stamt. Het is daarmee in cultuurhistorisch opzicht een waardevol gebouw. Natuurlijk heeft de gemiddelde vakantieganger daar minder boodschap aan. Die geniet vooral van de met zorg aangeklede woning en de geweldige omgeving.

Ambitieus
Ambitieus als Arianne is, besloot ze haar B&B verder uit te breiden. Inmiddels heeft ze elf fantastische B&B kamers en mooie, ruime vergaderruimtes. “Rustzoekers, fietsers en wandelaars genieten hier volop. Maar ook families, vriendengroepen en bedrijven weten ons te vinden. Op een boerderij als deze krijgt iedereen alle de ruimte om te doen en laten waarin hij of zij zin heeft. We staan open voor alles: van teambuildingsactiviteiten en stoere barbecues tot intieme bruiloften, uitvaarten en jubilea.”

Coronaproof ‘to go’
Natuurlijk hebben de verplichte horecasluiting en de hygiënemaatregelen van het RIVM hun impact. Maar Arianne is flexibel en creatief en al helemaal niet voor één gat te vangen. Ze denkt in kansen en oplossingen, altijd. Meer dan ooit wordt er dus gelucht en schoongemaakt op Hof Olmenstein. De B&B kamers worden verhuurd met de mogelijkheid van een ‘to go’ ontbijt, lunch (of lunchpakket) en zelfs een soep of warme maaltijd. “Het is erg leuk om te zien dat ook thuiswerkers en studenten naar de boerderij komen om hier in alle rust te werken. Welkom! Alle faciliteiten zijn er om ongestoord te werken. Zelfs vergaderen kan hier op anderhalve meter afstand; in de ruime vergaderzalen of de mooie, exclusieve kassen. Verder maken veel bedrijven gebruik van de mogelijkheid om lunches te laten bezorgen of ze pakken een keer uit met lekkere, versgebakken taarten of borrelboxen uit onze eigen keuken. Die taarten worden ook enorm gewaardeerd in de theetuin. Zodra het maar even kan, gaat die open voor een koffie of thee to go.”

Altijd maar plannen
Wie Arianne en Jan-Willem een beetje kent, weet dat stilstaan voor hen geen optie is. Ze kijken vooruit. Zo zijn ze inmiddels druk met plannen om hun accommodaties verder te optimaliseren, met slimme uitbreidingsplannen en kleine verbouwingen. “Verblijven, vergaderen en ontspannen; dat is wat we steeds zo goed mogelijk willen bieden. Dat doen we gemoedelijk, persoonlijk en gastvrij.”

 

 

Meer uit Zeeland

Impuls Zeeland organiseert eerste editie Week van de Export

Internationaal zakendoen is de sleutel tot groei en continuïteit voor het bedrijfsleven. Het opent deuren naar nieuwe markten, vergroot de concurrentiekracht en biedt mogelijkheden voor innovatie en samenwerking op wereldwijde schaal. Juist in economisch onzekere tijden is het van groot belang dat bedrijven kansen spreiden over diverse afzetmarkten. Om ondernemers hierbij te helpen en ondersteunen, organiseren wij dit jaar voor het eerst de Week van de Export. Van maandag 9 t/m vrijdag 13 oktober wordt een gevarieerd programma aangeboden. Ondernemers kunnen deelnemen aan masterclasses, interactieve workshops, waardevolle netwerkbijeenkomsten en meer. Zakenpartners in het buitenland, hoe vind je die eigenlijk? Wat als ze niet zo betrouwbaar blijken te zijn als je dacht? Welke landen bieden de grootste kans op exportsucces? Hoe zit het met de per land verschillende wet- en regelgeving? Al deze vragen worden beantwoord tijdens de Week van de Export.

2 dagen geleden
Zeker Zeeuws streekproducenten in de spotlights

Op de leukste, meest duurzame, vriendelijkste of gewoonweg je favoriete Zeeuwse streekproducent kan 27 september tot 10 oktober 2023 een online stem worden uitgebracht. Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct organiseert voor het 4e jaar op rij de onlinepublieksverkiezing ‘Streekproducent van het Jaar’. Meer dan 120 streekproducenten bestaande uit vissers, kwekers, boeren, tuinders, maar ook slagers, bakkers en bierbrouwers, wijnmakers, de zoutzieder en alle anderen met een Zeker Zeeuws gecertificeerd streekproduct dingen dit jaar opnieuw mee voor de eervolle titel ‘Streekproducent van het Jaar 2023’.

2 dagen geleden
Houd in het verkeer een beetje rekening met elkaar

Wie zaait… moet oogsten. Onder deze noemer voert het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) een oogstcampagne uit om zowel agrariërs, loonwerkers als alle andere weggebruikers bewust te maken van een veilige verkeersdeelname. Dat dat nodig is, merkt ook Jeroen Boonman. Hij heeft samen met zijn ouders een agrarisch bedrijf in Heinkenszand. “Ik zie regelmatig verkeersituaties waarvan ik denk: dat is niet veilig.”Op het bedrijf van Jeroen worden hoofdzakelijk pootaardappelen, uien, suikerbieten en tarwe geteeld. Daarnaast telen ze snijbloemen. Naast het agrarisch bedrijf is Jeroen actief in de jongerenraad van Cosun en bestuurslid bij ZLTO, afdeling Borsele. “ROVZ benaderde onze ZLTO-afdeling met de vraag of we iemand kenden, die zou willen meewerken aan de campagne. Daardoor sta ik, als één van de deelnemende agrariërs, op de posters die bij deze campagne horen.”

2 weken geleden
Inloopmiddagen Leven Lang Ontwikkelen

Voor iedereen die toe is aan een volgende carrièrestap of van baan wil veranderen maar nog niet weet wat, zijn er vanaf maandag 18 september inloopmiddagen door heel Zeeland. Daar zitten specialisten klaar van het Zeeuwse team Leven Lang Ontwikkelen (LLO). Zij helpen belangstellenden met antwoorden op loopbaanvragen. Het team LLO is dit jaar gestart vanuit de samenwerking ‘Aan de slag in Zeeland’ en heeft als doel mensen te stimuleren zich blijvend te ontwikkelen.

2 weken geleden
Dormio opent luxe resort in Nieuwvliet-Bad

Het nieuwste Dormio Resort Nieuwvliet-Bad in Zeeuws-Vlaanderen heeft recent haar eerste gasten verwelkomd. Het luxe resort, gelegen aan de Zeeuwse kust, is ontwikkeld door het Arnhemse Dormio Group en bestaat uit 124 vakantiewoningen en diverse faciliteiten. Met woningen speciaal ontworpen voor vakantiegangers die op zoek zijn naar luxe en voor bezoekers met huisdieren, kinderen en grote groepen, speelt Dormio met de opening van het resort in op de groeiende vraag vanuit de vakantiemarkt.   CEO van Dormio Group, Don van Schaik, is trots dat Dormio de hoge ambities op het gebied van innovatie, variatie en duurzaamheid waarmaakt: “We creëren resorts die inspelen op de hedendaagse behoeften van vakantiegangers, waarbij het belang van duurzaamheid groter wordt en de vraag naar luxe groeit. Voor Dormio Resort Nieuwvliet-Bad geldt dat de woningen gasvrij zijn en voorzien zijn van zonnepanelen en laadpalen voor elektrische auto’s. Zo sluit het resort met zijn milieuvriendelijke aard feilloos aan bij de huidige tijd.”   De lokale beleving De architectuur van de accommodaties op het resort is geïnspireerd op traditionele Zeeuwse boerderijen en visserswoningen. In deze lijn werkte Dormio samen met een interieurontwerper voor de inrichting van de woningen. De bouw van de vakantiewoningen is in handen van ADS Groep en het bedrijf Sagro is verantwoordelijk voor de weg-, groen- en civiele werkzaamheden. “Bij Dormio hechten we veel waarde aan de verbinding van elk resort of hotel met de omgeving”, stelt Van Schaik. “De mooie kustlijn van Zeeuws-Vlaanderen, natuurpark het Zwin en de sfeervolle, Belgische steden bevinden zich in de nabije omgeving van het resort. Ook het fijne zandstrand van Nieuwvliet-Bad is op loopafstand. Het resort heeft de sfeer van een traditioneel duindorp, waarbij de gemoedelijke sfeer en de natuurrijke uitstraling van Zeeuws-Vlaanderen wordt gecombineerd met een luxueus verblijf.”   Innovatieve verblijven Behalve het duurzame karakter van Dormio Resort Nieuwvliet-Bad, beschikt het resort over een selectie unieke accommodaties voor twee tot twintig personen, waaronder wellnesswoningen met privé wellnessfaciliteiten, poolwoningen met een verwarmd binnenzwembad en woningen direct aan water. Geschikt voor families, biedt het resort speciale kindvriendelijke vakantiewoningen, omringd met een speelveld en huisdiervriendelijke accommodaties met een omheinde tuin, voerbak en hondendouche. Op het resort zijn faciliteiten zoals een minimarkt, een binnen- en buitenzwembad, een kids club, diverse speelplekken, een hondenspeeltuin en een speelstrand. Bij restaurant Zeeuws Proeven kunnen gasten terecht voor hapjes, drankjes en uitgebreide gerechten. De keuken maakt zoveel mogelijk gebruik van streekproducten afkomstig van de plaatselijke wijnhandel, visboer en groenteboer. Van Schaik: “We hebben speciale aandacht besteed aan het creëren van een ontspannen en kindvriendelijke omgeving, waar onze gasten zich thuis kunnen voelen. We streven naar een zorgeloos verblijf voor iedereen die samen met hun dierbaren wil genieten van de natuur in de omgeving.”   Dormio Resort Nieuwvliet-Bad is nu te boeken via deze link   Over Dormio Group Dormio Group ontwikkelt sinds 2001 luxe vakantieresorts en hotels op toeristische toplocaties. Dormio Group is als projectontwikkelaar en bemiddelaar verantwoordelijk voor de verkoop, verhuur en het beheer van de vakantiewoningen, appartementen en/of hotelkamers op deze resorts en hotels. Alle drie de faseringen worden in-house opgepakt: ontwikkeling (Dormio Leisure Development), sales/makelaardij (Dormio Investments) en management, exploitatie en verhuur (Dormio Resorts & Hotels, Summio). Door Dormio’s marktkennis, betrokkenheid en liefde voor het leisure-vak, die je terugziet in de resorts en hotels, worden zowel de klanten als gasten volledig ontzorgd. Bij Dormio Group werken dagelijks zo’n 600 medewerkers in de verschillende landen, waarvan 115 op het hoofdkantoor in het centrum van Arnhem. Het portfolio bestaat momenteel uit 42 locaties in Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje. Voor meer informatie, bekijk de website: www.dormiogroup.com

2 maanden geleden
Zeeuws bedrijfsleven bezorgd over stroomstop

Eric de Ruijsscher, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW Zeeland, spreekt zijn zorg uit over de aangekondigde stop op nieuwe of zwaardere zakelijke aansluitingen op het Zeeuwse elektriciteitsnet. De stop vormt een grote belemmering voor de doorontwikkeling van het Zeeuwse bedrijfsleven, zeker voor de industrie en voor middelgrote maakbedrijven. Verduurzaming, groei en vernieuwing van het Zeeuwse bedrijfsleven komen hierdoor in veel gevallen in de knel en vertroebelen zo de toekomstplannen. Deze ontwikkeling zet het vestigingsklimaat van Zeeland onder druk. 

2 maanden geleden
Onderbetaalde IT-branche

Een onmisbare tool voor groeiende IT-bedrijven In een arbeidsmarkt die schreeuwt om IT-professionals, lanceert Mettom, een vooraanstaande payrolldienstverlener uit Eindhoven, een unieke, gratis werkgeverswijzer. Deze wijzer biedt kleine en middelgrote IT-bedrijven een cruciaal concurrentievoordeel door inzicht te bieden in marktconforme arbeidsvoorwaarden, een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien.

2 maanden geleden