Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alternatief voor Songfestival wordt uitgezonden in 45 landen

Alternatief voor Songfestival wordt uitgezonden in 45 landen

HILVERSUM (ANP) - Alle 41 landen die eigenlijk met het Eurovisiesongfestival mee zouden doen, zenden over een maand het eenmalige alternatief Eurovision: Europe Shine A Light uit. Ook de niet-deelnemers Montenegro, Kosovo, Bosnië & Herzegovina en Kazachstan doen mee, zo heeft de European Broadcasting Union (EBU) bekendgemaakt. In België wordt daarnaast zowel een Franstalige als een Nederlandstalige versie uitgezonden waarmee het totaal aantal omroepen op 46 komt.

Uitvoerend producent Sietse Bakker is blij verrast dat er vanuit alle omroepen zo enthousiast is gereageerd op het alternatieve programma dat nu wordt geproduceerd. "Dit laat zien dat ondanks alle verdrietige omstandigheden als gevolg van het coronavirus, er enorme behoefte is om gezamenlijk een Eurovisie-moment te beleven. Die avond zal muziek het publiek in Europa verbinden. Eigenlijk net als 65 jaar geleden, toen om die reden het Eurovisiesongfestival werd opgericht."

Europe Shine A Light wordt vanuit Hilversum gemaakt en, in het Engels, gepresenteerd door Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit. Tijdens de show worden de 41 deelnemers van het geannuleerde songfestival in de spotlight gezet. Vanuit heel Europa brengen zij een persoonlijke boodschap en natuurlijk is hun lied ook te horen. Ook kunnen kijkers "nog veel meer verrassende muzikale elementen" verwachten. Zo zullen de presentatoren live gaan schakelen met Eurovisie-prominenten in heel Europa. Verschillende oud-deelnemers hebben al toegezegd en zullen ook optreden.

Fans kunnen zich opgeven om mee te zingen met een speciale versie van Johnny Logan's What's Another Year.

Meer uit Entertainment

Britse schrijver van The Horse Whisperer overleden

LONDEN (ANP) - De Britse schrijver Nicholas Evans, beroemd door zijn werk The Horse Whisperer, is op 72-jarige leeftijd aan een hartaanval overleden. De in 1995 gepubliceerde roman werd wereldwijd een enorm succes. Er werden vijftien miljoen exemplaren verkocht van het boek, dat in Nederland werd uitgebracht onder de titel De paardenfluisteraar. Het is in tientallen talen vertaald.

1 jaar geleden
BNN 25 jaar: van tv-programma tot spraakmakende publieke omroep

HILVERSUM (ANP) - BNN, dat staat voor Bart's Neverending Network, is maandag 25 jaar geleden opgericht. De publieke omroep werd op 15 augustus 1997 in het leven geroepen door Bart de Graaff, Gerard Timmer, Willem de Bois en Frank Timmer. Na de fusie van BNN en VARA staat de omroep inmiddels al een aantal jaar bekend als BNNVARA.

1 jaar geleden
Conservatieve Iraanse media prijzen aanvaller Rushdie

TEHERAN (ANP/RTR/AFP) - Conservatieve media in Iran prijzen de man die vrijdag de schrijver Salman Rushdie heeft neergestoken. Rushdie kampt sinds 1988 met bedreigingen vanwege zijn boek De duivelsverzen, dat door sommige moslims als godslasterlijk wordt beschouwd.

1 jaar geleden
Minister gaat FM-radiofrequenties veilen na uitspraak rechter

DEN HAAG (ANP) - Minister Micky Adriaansens (Economische Zaken) komt dit najaar met een voorstel voor een herverdeling van de landelijke FM-frequenties door middel van een veiling. De rechter zette onlangs een streep door het besluit van haar ambtsvoorganger Mona Keijzer om de bestaande vergunningen met drie jaar te verlengen.

1 jaar geleden
Grease-actrice Olivia Newton-John (73) overleden

LOS ANGELES (ANP) - Olivia Newton-John is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. De actrice, met name bekend van haar rol als Sandy in de musical Grease, sliep in het bijzijn van vrienden en familie vredig in op haar ranch in Californië, meldt haar echtgenoot John Easterling op Facebook.

1 jaar geleden
Actrice Anne Heche in kritieke toestand na auto-ongeluk

LOS ANGELES (ANP) - De Amerikaanse actrice Anne Heche is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto een woning in reed in Los Angeles. De auto en het huis vlogen in brand en de bestuurder liep ernstige brandwonden op, melden Amerikaanse media. Een anonieme bron bevestigde aan CNN dat het om Heche ging en de LA Times meldt dat de auto op haar naam geregistreerd stond.

1 jaar geleden
1,9 miljoen kijkers zien Engelse voetbalsters EK winnen

HILVERSUM (ANP) - Bijna 1,9 miljoen mensen hebben zondag gekeken naar de finale van het EK tussen de voetbalsters van Engeland en Duitsland. Via NPO 1 zagen zij hoe de Engelsen, gecoacht door de Nederlandse Sarina Wiegman, er met de winst vandoor gingen.

1 jaar geleden