Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alsnog streep door atletiekgala Diamond League in Gateshead

Alsnog streep door atletiekgala Diamond League in Gateshead

LONDON (ANP) - De Diamond League heeft opnieuw een streep moeten zetten door een gepland atletiekevenement. De Müller Grand Prix in het Britse Gateshead is geschrapt. De wedstrijd stond op de aangepaste kalender op 12 september. De organisatie kan de veiligheid van de atleten niet garanderen, meldde de organisatie.

"De regeringsmaatregelen vanwege de coronapandemie hebben ervoor gezorgd dat we niet de vereiste voorzieningen kunnen aanbrengen in het stadion. We hebben nu niet meer de tijd een veilige en optimale topsportomgeving te creëren", aldus een verklaring.

De Diamond League is een reeks toonaangevende atletiekwedstrijden waar de wereldtop aan meedoet. Er zijn door de coronacrisis nog maar zeven meetings over dit jaar. De eerste is gepland op 14 augustus in Monaco.

Daar komt Sifan Hassan, wereldkampioene op 1500 en 10.000 meter, aan de start op de 5000 meter. Ook Mike Foppen is toegelaten in Monaco. De Nijmeegse atleet verbeterde afgelopen zondag het Nederlands record 5 kilometer op de weg (13.31) en wil op de baan van Monaco een aanval doen op het Nederlands record op de 5000 meter. Dat staat sinds 2002 met 13.13,06 op naam van Kamiel Maase.

Meer uit Sport

Geblesseerde Djokovic weet niet of hij woensdag kan spelen

PARIJS (ANP/AFP) - Novak Djokovic weet nog niet of hij woensdag in actie kan komen in de kwartfinales van Roland Garros. De Servische nummer 1 van de wereld blesseerde zich in zijn partij tegen de Argentijn Francisco Cerundolo aan zijn rechterknie, maar won toch.

2 uur geleden
Noorse tennisser Ruud na zege op Fritz weer tegenover Djokovic

PARIJS (ANP) - De als zevende geplaatste Casper Ruud kan zich na een zege op Taylor Fritz gaan opmaken voor een kwartfinaleduel met Novak Djokovic op Roland Garros. De Noor versloeg de Amerikaan in vier sets: 7-6 (6) 3-6 6-4 6-2.

3 uur geleden
Djokovic knokt zich terug en bereikt kwartfinales Roland Garros

PARIJS (ANP) - Novak Djokovic heeft na een wederopstanding de kwartfinales van Roland Garros bereikt. De Servische nummer 1 van de wereld won in Parijs in vijf sets van Francisco Cerundolo uit Argentinië: 6-1 5-7 3-6 7-5 6-3.

4 uur geleden
Voetballers NAC na promotie gehuldigd op Grote Markt in Breda

BREDA (ANP) - De spelers van NAC zijn op de Grote Markt in Breda gehuldigd voor het bereiken van de Eredivisie. De club uit Breda won de finale van de play-offs van Excelsior ondanks de 4-1-nederlaag afgelopen zondag. De ploeg van coach Jean-Paul van Gastel had de eerste wedstrijd met 6-2 gewonnen. NAC keert na vijf seizoenen in de eerste divisie terug naar het hoogste niveau.

8 uur geleden
Atlete Koster krijgt na negen jaar zilveren plak van EK indoor

ARNHEM (ANP) - Atlete Maureen Koster is bij de ploegpresentatie voor de EK atletiek in Rome verrast met een zilveren medaille van de EK indooratletiek van 2015 in Praag. Koster eindigde negen jaar geleden als derde in de finale van de 3000 meter, maar de Russische winnares Jelena Korobkina bleek doping te hebben gebruikt. Dat kwam pas in september 2023 aan het licht. Behalve een dopingschorsing schrapte de Europese atletiekfederatie de Russin ook uit de uitslag. Koster schoof daardoor op naar de tweede plaats.

8 uur geleden
Nederlandse atletiekploeg wil 'van de nul af' in Stadio Olimpico

ARNHEM (ANP) - Technisch directeur Vincent Kortbeek van de Atletiekunie verwacht veel van de 59 Nederlandse atleten die vanaf vrijdag in actie komen op de EK in Rome. "We moeten wel een aantal medailles pakken, in ieder geval de huidige nul wegstrepen", zei hij bij de perspresentatie op sportcentrum Papendal.

9 uur geleden
De Minaur naar laatste acht Roland Garros na zege op Medvedev

PARIJS (ANP) - Tennisser Alex de Minaur heeft de als vijfde geplaatste Daniil Medvedev uitgeschakeld in de vierde ronde van Roland Garros. De Australische nummer 11 van de plaatsingslijst won in Parijs in vier sets: 4-6 6-2 6-1 6-3.

9 uur geleden