Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Als vrijwilliger kan ik wat terugdoen’

‘Als vrijwilliger kan ik wat terugdoen’

KAPELLE - Tijdens de lintjesregen in april kregen vijf inwoners van de gemeente Kapelle en vijf inwoners uit de gemeente Reimerswaal een koninklijke onderscheiding voor hun belangeloze inzet voor de samenleving. In deze rubriek laten wij hen aan het woord over het vrijwilligerswerk dat ze doen en waarom. In deel vier is Ellen van Os-Timmerman aan het woord.

Burgemeester Fons Naterop van de gemeente Kapelle heeft tijdens de jaarlijkse lintjesregen in april vijf inwoners verblijd met een koninklijke onderscheiding. Door de coronamaatregelen gebeurde dit tijdens vijf bijeenkomsten in de Nederlands Hervormde Kerk in Kapelle. Ellen van Os-Timmerman werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar jarenlange inzet voor Stichting Welzijn Kapelle. Daarnaast is zij burgeradviseur bij Steunpunt de Wegwiezer en zet zij zich in voor de vrijwilligersvacaturebank en Dementievriendelijk Kapelle.

Ellen wist tot op de laatste minuut niet wat haar overkwam. “Ik was gevraagd naar het gemeentehuis te komen om te brainstormen over het fysiek maken van een raadsvergadering, maar toen ik daar aankwam was alles donker. Ik werd meegenomen naar de kerk en daar stond opeens mijn man. Er ging toen nog geen lichtje branden. Fons zei dat ik een plekje moest zoeken. Pas toen ik naar voren moest komen en mij verteld werd waarom ik daar echt was, viel het kwartje. Ze hebben zich rot gelachen dat ik zo onnozel keek”.

Ellen was voorgedragen door Petra Slingenberg van Stichting Welzijn Kapelle. Na 32 jaar werkzaam geweest te zijn in de zorg werd Ellen afgekeurd. Zij besloot echter niet bij de pakken neer te gaan zitten. “Ik heb jarenlang raadsvergaderingen bijgewoond en ik doe nu al dertien jaar vrijwilligerswerk. Ik heb hierdoor het gevoel dat ik wat kan terugdoen. Ik krijg een uitkering, maar ik wil niet alleen mijn hand ophouden”. De contacten die zij door haar vrijwilligerswerk opdoet zijn heel belangrijk voor Ellen. “Ik doe huisbezoeken bij 75-plussers en geef mensen de kans om iets over hun leven te vertellen. Ik ben zelf door ziekte aan huis gekluisterd geweest, dus ik weet hoe het is om eenzaam en afhankelijk te zijn”.

Ellen wil geen leven achter de geraniums. “Ik heb interesse in mensen. Dat sla je er niet uit. Als ik kan helpen eenzaamheid onder ouderen te verminderen, zal ik dat doen. Voor mij is het feit dat de onderscheiding door Petra is aangevraagd de kers op de taart. Door haar ben ik vrijwilligerswerk gaan doen. Ik ervaar het niet als een schouderklopje, maar als een schouderdreun! Ook de hoeveelheid reacties daarna vind ik heel bijzonder. Ik heb wel tien bossen bloemen gekregen. Af en toe kijk ik in het koffertje om te kijken of het lintje er nog in zit. Ik kan het soms nog steeds niet geloven en ben er ontzettend blij mee!”

Meer uit Reimerswaal

Leerlingen ds. G.H. Kerstenschool Yerseke krijgen als eerste kinderboek 'De zee hield het lang geheim'

YERSEKE - Groep 7 van de ds. G.H. Kerstenschool in Yerseke heeft een boeiende ochtend beleefd. Bij het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onderzoek der Zee (NIOZ) in Yerseke presenteerde Wouter Klootwijk donderdag zijn nieuwe kinderboek 'De zee hield het lang geheim', over een ontdekking in de mosselkweek. Hij vertelde de kinderen over zijn boek, burgemeester José van Egmond van de gemeente Reimerswaal las eruit voor en de klas mocht, na een mossel-masterclass van NIOZ-onderzoeker Johan van de Koppel, een experiment doen in de getijdebakken bij de Oosterschelde. Ook kregen de leerlingen allemaal een exemplaar van het boek cadeau.

4 uur geleden
Koningsdag in Yerseke en Hansweert: dit is er te doen

YERSEKE - Hansweert en Yerseke pakken groots en oranje uit op Koningsdag zaterdag.

10 uur geleden
Vrijdag tweede Oranjeloop in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Na het succes van vorig jaar wordt vrijdag de tweede Oranjeloop Krabbendijke georganiseerd.

1 dag geleden
Jongeren in Krabbendijke bekogelen politie met vuurwerk en eieren

KRABBENDIJKE - Leerlingen in Krabbendijke hebben zich dinsdagmorgen, net voor de meivakantie, misdragen door met vuurwerk en eieren te gooien. 'Er werd een Cobra 6 richting de politie gegooid', laat de politie weten, 'ook besmeurden ze een dienstauto.' 

2 dagen geleden
Drukte bij muziekavond leerlingen Wim Steenbakker in Wemeldinge

WEMELDINGE - Ondanks het slechte weer was het vrijdag volop lente in het Dorpshuis De Wemel in Wemeldinge. Daar kwamen meer dan tweehonderd muziekliefhebbers bijeen om te genieten van diverse optredens van de leerlingen van Wim Steenbakker.

2 dagen geleden
Jan Eversdijk uit Kruiningen verrast met lintje

KRUININGEN - Zaterdagavond is Jan Eversdijk uit Kruiningen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

3 dagen geleden
Motorrijdster komt ten val in Yerseke en moet naar ziekenhuis

YERSEKE - Op de Burenpolderweg in Yerseke is zondagavond een motorrijdster gewond geraakt bij een val. Ze is naar het ziekenhuis gebracht.

3 dagen geleden