Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Als opa het niet kan maken, kan niemand het’

‘Als opa het niet kan maken, kan niemand het’

YERSEKE – Kees de Koeijer uit Yerseke heeft dit jaar een koninklijke onderscheiding gekregen voor zijn jarenlange inzet voor de Hervormde kerk in zijn dorp. Ook is hij al vijftig jaar lid van de vogelvereniging, waarvan 37 jaar als penningmeester.

Naast de bestuursfuncties die De Koeijer bekleedde is hij nog steeds een waardevol lid voor de kerk, vogelvereniging, houtsnijclub en Kunstkring Reimerswaal. Voor hem kwam de onderscheiding als een totale verrassing. De neef van Kees, Adri de Koeijer, die voorzitter was van de stichting Familie de Koeijer, had hem voorgedragen.

“Niemand van mijn kinderen en kleinkinderen wist ervan”, blikt Kees de Koeijer terug. “Mijn neef belde mij om te zeggen dat ik vrijdag thuis moest blijven, omdat er iemand zou komen namens de stichting om mij een beeldje te overhandigen. Dit vond ik wel raar, want ik had vorig jaar ook al een familiepluim gekregen en die krijg je nooit allebei. Toen de burgemeester belde, was ik blij verrast.”

Houtsnijclub

Kees de Koeijer heeft altijd gewerkt als monteur van tuinbouwmachines en helpt mensen als ze problemen hebben met hun tuinapparatuur. Ook rijdt hij elke zondag een paar dames naar de kerk en ouderen brengt hij naar het ziekenhuis. Voor De Koeijer zijn dit dingen die je 'gewoon' voor een ander doet. “Ik help graag anderen en ben graag lid van een vereniging of club. Veel verenigingen gaan kapot, omdat er geen bestuur is, dus iemand moet het doen. Ik vind het belangrijk om het verenigingsleven mogelijk te maken. Ik ben een sociaal persoon, maak graag een praatje en ik word ook gedreven door mijn vrouw. Ik ben twintig jaar lid van de houtsnijclub in Kapelle en daar ben ik nu ook voorzitter van. We hebben zo'n 28 leden en dat geeft wel aan dat het best leeft.”

Familiewapen

Voor De Koeijer is het lintje erkenning voor al zijn vrijwilligerswerk. “Ik vind het heel leuk om na al die jaren op deze manier waardering te krijgen voor wat ik doe. Ik ben van plan er zo lang mogelijk mee door te gaan, want ik doe het graag. Net als het houtsnijwerk. Mijn vader deed dat ook. Ik vind het prettig om wat te doen te hebben en wat te maken. Ik neem geen boeken mee op vakantie, maar mijn koffertje met gereedschap. Ik heb het familiewapen gemaakt en voor mijn zes kleinkinderen heb ik mesheften gemaakt. Dat geef ik ze als aandenken aan opa. Ze zeggen altijd: ‘Als opa het niet kan maken, kan niemand het’.”

Met de leden van de Kunstkring Reimerswaal heeft De Koeijer zijn werk tentoongesteld in de dependance van het Oosterscheldemuseum. In het kader van de Mosselboulevard geeft hij elke woensdag een houtsnijwerkdemonstratie op de Paardenmarkt in Yerseke.

BIJDRAGE JESSICA ROVERS

Meer uit Reimerswaal

Deelcafé De Buurvrouw in Kapelle gaat weer open

KAPELLE - Alweer 5 jaar geleden zag Deelcafé De Buurvrouw het levenslicht in Kapelle. Sinds 12 september 2018 werd er volop ‘gedronken, gedeeld en gedaan’, en hebben de vrijwilligers van De Buurvrouw al gigantisch veel werk verricht om de missie om ‘een goede buur voor de ander’ te zijn te laten uitkomen.

1 uur geleden
Openhuisweken bij Anne-Lique Mode in Yerseke

YERSEKE - Kom tijdens de openhuisweken van woensdag 27 september tot en met zaterdag 14 oktober de najaars- en wintercollectie ontdekken en passen bij Anne-Lique Mode in Yerseke.

4 uur geleden
Tweederde deelnemers valt af, maar Daan Visser uit Schore finisht wel in Dragon's Back Race

SCHORE - In zes dagen 380 kilometer over de bergen van Wales klauteren. Daan Visser (38) uit Schore speelde dit klaar en heeft zo als eerste Nederlander de finish van de Dragon’s Back Race gehaald. De organisatie noemt het de zwaarste bergrace ter wereld. Tweederde van de atleten valt voor de eindstreep af. “Ik hou van een uitdaging”, lacht de militair.

13 uur geleden
Wemeldings paar De Bourgraaf-Van den Bos viert diamanten huwelijksfeest

WEMELDINGE - Burgemeester Constantijn Jansen op de Haar van de gemeente Kapelle is maandag op bezoek geweest bij echtpaar De Bourgraaf-van den Bos ter ere van hun 60-jarig huwelijksjubileum.

2 dagen geleden
21e Answester Dweilbandfestival is mooi feestje

HANSWEERT - Zondag was het in Hansweert weer tijd voor het Answester Dweilband Festival, dit jaar de 21e editie alweer. Talloze bezoekers uit het dorp en de regio trokken naar Hansweert voor een middag vol muziek, lekker eten en zelfs een loterij.

3 dagen geleden
Geniet zondag van 'dweilen' en food in Hansweert

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 24 september staat de 21e editie in de startblokken. 

6 dagen geleden
Verkeer voorlopig verboden op instabiele dam Julianahaven Yerseke

YERSEKE - Omdat de damwand van de Julianahaven in Yerseke niet sterk en stabiel genoeg is, stelt de gemeente Reimerswaal een verkeersverbod in voor de kadewand. ‘Binnenkort wordt er een meetsysteem geplaatst om de stabiliteit van de damwand de komende tijd te meten’, laat de gemeente vrijdag weten. Op basis van de meetresultaten zijn misschien nog meer maatregelen nodig. ‘Dat is op voorhand niet uit te sluiten.’ 

6 dagen geleden