Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

‘Als ik een paar dagen weg ben, mis ik de zeelucht’

‘Als ik een paar dagen weg ben, mis ik de zeelucht’

VLISSINGEN - Helge Prinsen portretteert in de rubriek ‘Ik ben Vlissingen’ elke week een van haar stadsgenoten. Met haar korte portretten wil ze bekende en minder bekende Vlissingers in de schijnwerpers zetten en zo een mooi beeld van de stad schetsen waar zij is geboren en getogen.

Raymond Spruyt (20). Woont nog thuis. Heeft een vriendin. Hoopt in juni de opleiding Ouderenzorg af te ronden. Is transgender. Werd in 2016 wettelijk man. Geboren in Vlissingen.

“Ben een Vlissinger in hart en nieren. Als ik een paar dagen weg ben, mis ik de zeelucht. De nuchtere mensen. De verschillende culturen en geloven. Dat vind ik mooi aan Vlissingen.”

“Ik heb altijd al geweten dat ik in een verkeerd lichaam was geboren. Omdat ik vaak werd gepest op school, hield ik het geheim. Liet zelfs mijn haar groeien en droeg meisjeskleding.”

“Tot ik op mijn vijftiende dacht: nu is het genoeg geweest. Alles wat ze zeiden ging toen het ene oor in en het andere uit. Ik ben in transitie gegaan en kon eindelijk zijn wie ik ben.”

“Op dit moment loop ik stage. Kan erg genieten als ik een oudere aan het lachen kan krijgen. Dan weet je dat ze het leuk hebben. Heb altijd voor mijn opa gezorgd. Weet niet anders.”

“Hij was mijn alles. Samen over de boulevard. Een ijsje halen. Naar voetbal kijken. Naar zijn lievelingsplek Uncle Beach. Zelf was hij oud-commando. Heeft me altijd in álles gesteund.”

“Zijn initialen staan op mijn arm. De andere tattoos vertellen mijn levensverhaal. Van geboorte tot nu. De mooiste is de feniks, de vogel die uit zijn as herrijst en opnieuw gaat leven.”

BIJDRAGE HELGE PRINSEN

Meer uit Vlissingen

Zeeuwse winnaars Kunstbende naar landelijke finale

Op zaterdag 30 september 2023 vindt het Kunstbende Young Creators Festival (de landelijke finale van Kunstbende) plaats in de Kromhouthal in Amsterdam. Ruim 150 jonge makers van 13 t/m 19 jaar strijden om een prachtig talentontwikkelingstraject en een plek op een mainstage.

2 dagen geleden
Dierenasiel Walcheren viert 12,5 jarig bestaan met open dag

VLISSINGEN - Het Dierenasiel Walcheren bestaat 12,5 jaar en viert dat met een open dag op 4 oktober, dierendag. Momenteel wonen er in het dierenasiel zo’n veertig katten en acht honden. “Maar acht honden valt heel erg mee,” weet beroepskracht Simone van Randwijk. “Meestal zijn dat er meer.”

2 dagen geleden
Gemeente neemt proef met doneerringen

VLISSINGEN - De gemeente begint met een proef om doneerringen te plaatsen in de binnenstad. De eerste doneerringen worden al geplaatst. In de doneerringen kunnen lege blikjes en flesjes worden geplaatst die door anderen kunnen worden meegenomen om in te leveren voor het statiegeld. De doneerringen komen er op initiatief van de SGP-fractie die daar in juli een motie over heeft ingediend.

3 dagen geleden
Southern rock van Black Bottle Riot in de Piek

VLISSINGEN -  Zaterdag 30 september klinkt er weer eens southern rock in concertzaal de Piek in Vlissingen. HetNijmeegse viertal Black Bottle Riot speelt vurige rootsrock in de traditie van The AllmanBrothers Band, Tom Petty & the Heartbreakers en zelfs een scheutje Thin Lizzy.

3 dagen geleden
Politie onderzoekt overlijden in woning Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - In een woning in Oost-Souburg is woensdagmiddag een stoffelijk overschot gevonden in een rijtjeshuis. De politie heeft de zaak in onderzoek.

3 dagen geleden
Gemeente biedt plaats aan 75 extra asielzoekers in Marinekazerne

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft 75 extra plaatsen voor asielzoekers in de voormalige Marinekazerne aan de Buitenhaven beschikbaar gesteld. De asielzoekers zijn al geregistreerd en blijven in Vlissingen voor een periode van vier weken. De gemeente voldoet hiermee aan het verzoek van staatssecretaris Van der Burg aan de Nederlandse gemeenten om meer asielzoekers op te vangen.

4 dagen geleden
Voormalige basisschool wordt verbouwd tot opvang Oekraïense vluchtelingen

VLISSINGEN - Voormalige basisschool De Startbaan in Westerzicht wordt de komende maanden verbouwd en geschikt gemaakt voor de opvang van 49 Oekraïense vluchtelingen. De vluchtelingen verblijven nu nog in een appartementencomplex van l’Escaut op de hoek van de Van Dishoeckstraat en de Verkuijl Quakkelaarstraat. 

4 dagen geleden