Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

'Als er dingen spelen, kunnen we altijd even sparren'

'Als er dingen spelen, kunnen we altijd even sparren'

Melanie de Graaf en Lienke Barentsen runnen samen al elf jaar Cityspa Goes. Samen bewijzen ze al jaren dat je als moeder en dochter samen goed kunt ondernemen. 

Cityspa Goes is een kleine oase van rust in de binnenstad. Je kunt er onder meer terecht voor gezichts-, manicure- en pedicurebehandelingen, massages en schoonheidsbehandelingen. Bovendien kunnen bezoekers de drukte even ontvluchten en relaxen in een floatcabine of een infraroodsauna.

Vertel eens over het begin van Cityspa Goes?

Lienke: “We waren op zoek naar iets wat we met zijn tweeën konden doen. Ik werkte zelf in een andere branche, maar Melanie had haar diploma’s als schoonheidsspecialiste en pedicure en wilde iets voor zichzelf beginnen. We gingen regelmatig op stap naar wellnesscentra. Dat bracht ons op dit idee. Toen dit pand eenmaal vrijkwam, hebben we de stap gezet.”

Gaan jullie samen nog steeds naar andere wellnesscentra en schoonheidssalons of hebben jullie daar geen tijd meer voor? 

Melanie: “We doen dat nog regelmatig, maar honderd procent ontspannen zit je nooit. Je let op alles en hoort, ziet en voelt dingen. Altijd is er wel iets wat je anders zou doen of wat je zelf wil doen. Als je een zaak hebt, bestaat de kans dat je bedrijfsblind wordt. Dan is het nuttig om af en toe ergens anders te kijken.”

Lienke: “Soms lig je ook wel eens ergens met kromme tenen. Als je in een salon komt krijg je altijd een warm doekje om te ontspannen. Wij hebben daarvoor een oventje, zodat de doekjes precies op temperatuur zijn. Als ik ergens kom en ik hoor de kraan aangaan om vervolgens een natte, lauwe lap op mijn gezicht te krijgen, dan vind ik dat jammer. En dat komt vaker voor dan je denkt.”

Zijn jullie altijd met het werk bezig?

Melanie: “Mijn werk is mijn hobby, dus ik heb niet het gevoel dat ik ons bedrijf overal mee naartoe neem. Dit is een branche waarin het leuk is om je vrije tijd er ook aan te besteden. Als je privé naar een andere salon gaat, is dat geen ramp.”

Lienke: “Melanie is opgegroeid in een ondernemersfamilie. Toen zij klein was, stonden de aardappelen niet elke dag om zes uur op tafel. Ze snapt het ondernemerschap. Zelf lig ik soms in mijn bed lig en ga dan malen. ‘Misschien kunnen we dit anders doen of dit of dat moet ik morgen nog oppakken’. Er gaat dan van alles door mijn hoofd. Melanie en ik schelen 28 jaar in leeftijd, maar ik heb van haar geleerd dat ik het af en toe moet loslaten. Zij is daar makkelijker in.”

Melanie: “Mijn man en mijn vader werken ook bij hetzelfde bedrijf, dus zij kunnen daar ook altijd over kunnen praten. Als je bij elkaar op visite bent, moet het echter niet altijd over werk gaan.”

Hoe hebben jullie de taken in Cityspa Goes verdeeld?

Lienke: “Melanie concentreert zich vooral op de behandelingen in de salon, ik werk meer op de achtergrond en houd me bezig met planning. We willen sowieso dat er altijd iemand van ons aanwezig is op de zaak. Daarom zijn we ook nooit aan een tweede zaak begonnen. Je kunt je zelf immers niet in tweeën delen. We weten wat we aan elkaar hebben en wat we graag doen. Stel dat ik ziek word, dan kan Melanie de taken echter zo van me overnemen. Andersom is dat ook het geval.”

Wat is het moeilijkste aan het ondernemerschap?

Melanie: “Het werken met personeel is soms lastig. Je hebt te maken met ontzettend veel factoren. Ze kunnen ziek worden, al hebben we daar gelukkig weinig last van, een andere baan vinden of op vakantie willen als het eigenlijk niet kan. Dat zorgt soms voor lastige keuzes. Veel werknemers staan er toch anders in dan jij, omdat het niet hun zaak is. Wij werken veertig, vijftig uur per week, maar personeelsleden willen soms maar twintig uur, maximaal. Daar moet je mee ook kunnen gaan.”

Lienke: “Ik heb zelf jaren voor een baas gewerkt, dus ken de andere kant ook. Als ondernemer moet je soms een gladde rug hebben. Het is fijn dat wij met zijn tweeën zijn. Als er bepaalde dingen spelen, kunnen we altijd even sparren.”

Zijn jullie verschillende typen ondernemers?

Melanie: “Ik ben creatief. Ik vind het leuk om nieuwe producten te zoeken, nieuwe behandelingen te bedenken en bezig te zijn met marketing en de website.”

Lienke: “Ik kan volgens mij best streng zijn. Als ik zie dat dingen niet goed gaan, zeg ik dat. Dan kan ik even boos zijn, maar ik ben het daarna weer snel vergeten.”

‘Soms leek elke minuut te lang te duren’

Heeft de coronacrisis veel invloed gehad op jullie werk?

Melanie: “We hebben onze deuren acht weken moeten sluiten, dus ja. Dan krab je je wel eens achter de oren. Soms leek elke minuut te lang te duren.”

Lienke: “Dit was iets waar we niets aan konden doen. Als je naar het casino gaat en je vergokt 25.000 euro dan kun je dat jezelf kwalijk nemen. Dit niet. Je bent en blijft echter bezorgd en zoekt perspectief. Gelukkig hebben we veel steun aan elkaar. Het was fantastisch toen we weer open gingen. De klanten stonden in de rij en waren ontzettend blij.”

Hoe zien jullie de toekomst?

Lienke: “Ik denk dat ik op termijn wat minder ga werken en de achtergrond meer op zoek. Het is nu echter nog te vroeg. Ik wil en kan het nog niet loslaten, maar de jeugd heeft de toekomst.”

Melanie: “Ik zal me meer gaan bezighouden met administratie en planning. Soms zullen er te weinig uren in een dag zitten.”

Met wie zouden jullie wel eens aan de keukentafel willen zitten?

Melanie: “Ik vind Fred van Leer een leuke man. We hebben hem al een keertje ontmoet. Hij is aardig, grappig, is een echte ondernemer en zegt wat hij denkt. Dat vind ik zelf nog wel eens moeilijk.”

Lienke: “Nick en Simon mogen ook best een kopje koffie komen drinken. Of Gordon! Ik denk dat je ontzettend met hem kan lachen, maar dat je hem aan het einde van de dag helemaal beu bent.”

Meer uit Vlissingen

Politieonderzoek in woning Westerzicht

VLISSINGEN - De politie heeft woensdagnacht een onderzoek gedaan in een woning aan de Westerzicht in Vlissingen. Wat er precies gebeurd is, is vooralsnog onbekend.

1 uur geleden
Twee auto's van de weg A58 Ritthem

RITTHEM - Bij een ongeval op de A58 bij Ritthem zijn woensdagavond twee bestuurders met de schrik vrijgekomen. De beide voertuigen liepen schade op. Het ongeval werd mogelijk veroorzaakt door de weersomstandigheden.

11 uur geleden
Nieuwbouw biedt onderdak aan 350 internationale werknemers

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen heeft groen licht gegeven voor de bouw van huisvesting voor driehondervijftig internationale werknemers op de plaats waar voorheen sportpark Baskensburg was. Ontwikkelaar Delfaerde Comfort Studio's zet in op hoogwaardige huisvesting. "Stel je maar voor dat je zelf in een ander land gaat werken, dan wil je toch ook fatsoenlijk gehuisvest zijn?"

1 dag geleden
Het onderzoek naar de B-24 H bommenwerper voor de kust van Domburg is gisteren begonnen

VLISSINGEN/DOMBURG - Trident Archeology is afgelopen maandag begonnen met het onderzoek naar de Amerikaanse bommenwerper die op 5 november 1943 bij Domburg in zee is gestort. De onderzoekers hopen de stoffelijke resten te vinden van twee bemanningsleden die zich mogelijk nog in het vliegtuig bevinden. Het onderzoek loopt tot 3 mei.

2 dagen geleden
Boom valt op beveiligingsbusje in Oost-Souburg

OOST-SOUBURG - Een medewerker van een beveiligingsbedrijf is maandagmiddag met de schrik vrijgekomen nadat er door het stormachtige weer een boom op het voertuig viel.

2 dagen geleden
Souburger (30) werd meerdere keren gestoken

OOST-SOUBURG - De persoon die gisteren gewond raakte bij een steekpartij in Oost-Souburg is een 30-jarige man uit die plaats. Volgens de politie had hij meerdere steekwonden. De aangehouden verdachten zijn 17 en 18 jaar oud.De politie kreeg zondag rond 21.50 uur meldingen over een conflict in het dorp. Hierbij zou iemand zijn gezien met een mes. Voor de politie reden om direct met meerdere eenheden ter plekke te gaan. Omstanders meldden vervolgens bij de agenten dat in een steeg aan het Zeelandiaplein een gewonde man lag. Deze werd inderdaad aangetroffen. De man werd met spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.Volgens de eerste verklaringen is het slachtoffer op het Zeelandiaplein gestoken. Op het moment dat agenten hier arriveerden, waren de daders er echter al vandoor. "Omdat het vermoeden was dat de verdachten in een woning aan de Platanenstraat zouden zijn, zijn ook daar agenten naartoe gegaan. In de betreffende woning zijn vervolgens twee jongemannen van 17 en 18 jaar aangehouden", zo meldt de politie. De twee zitten nog vast voor verder onderzoek.

2 dagen geleden
Gewonde bij steekpartij Oost-Souburg, meerdere aanhoudingen

OOST-SOUBURG - De politie doet onderzoek naar een steekpartij die zondagavond plaatsvond op het Zeelandiaplein in Oost-Souburg. Een persoon raakte gewond. Meerdere (jonge)mannen zijn door de politie meegenomen.

3 dagen geleden