Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alpaca’s als hobby, niet om te knuffelen

Alpaca’s als hobby, niet om te knuffelen

RITTHEM - Marjolein en Tonnie Poppe uit Ritthem houden al zo’n jaar of acht alpaca’s, momenteel hebben ze er acht in de wei achter hun huis rondlopen. “We wilden dieren in de wei en toen zag je ze nog niet zoveel als nu. We hebben er toen twee gekocht en toen we op vakantie waren nog eentje. Ze zijn gewoon ontzetten leuk”, legt Marjolein uit.

Hoewel wordt gedacht dat alpaca’s echte knuffeldieren zijn, vinden Marjolein en Tonny dat niet. “Een dier is een dier en moet gewoon dier kunnen zijn”, is Marjolein van mening. Ze houden de alpaca’s gewoon uit hobby. “Kijk, die grijze dat is de eerste die bij ons is geboren en dat ging eigenlijk niet meteen helemaal goed. Hij is doof en hij heeft blauwe ogen, dus om er mee verder te fokken is hij niet geschikt. Maar zo’n dier doe je daarom natuurlijk niet weg. Hij is nu gecastreerd en mag bij ons blijven. Het is een heel gevoelig dier. Als ik ‘s morgens beneden kom dan staat hij al te kijken of hij me al kan zien.” De alpaca’s worden één keer per jaar geschoren door ervaren scheerders. “De wol wordt altijd afgenomen door een mevrouw uit Middelburg die het spint. Winst maken we er niet op want het laten scheren van de dieren wordt ook steeds duurder, maar eigenlijk gaat het ons daar natuurlijk ook niet om.” Nieuwe alpaca’s die bij de familie Poppe worden geboren worden ‘halstermak’ gemaakt. “Dat moet nu wel, anders kunnen we ze niet verkopen. Want het is dan vaak de bedoeling dat je ermee kunt gaan wandelen, maar zelf doen we dat dus niet.”

Meer uit Vlissingen

Man (21) uit Delft duwt man (36) uit Vlissingen op het spoor: Politie zoekt getuigen

VLISSINGEN- Naar aanleiding van een incident, dat zaterdagavond 2 maart plaatsvond op het station van Vlissingen, is de politie op zoek naar getuigen. Daar duwde een 21-jarige man uit Delft een 36-jarige man uit Vlissingen om nog onbekende redenen op het spoor. De man uit Vlissingen raakte hierbij gewond en moest per ambulance overgebracht worden naar het ziekenhuis. De politie is op zoek naar getuigen die het incident hebben zien gebeuren of hebben gezien wat er aan vooraf is gegaan.

15 uur geleden
Magdeleen van Eersel exposeert aan de Koudekerkseweg

VLISSINGEN - Magdeleen van Eersel is de dertiende kunstenaar die exposeert in het raam van Sylvia Hubrouck aan de Koudekerkseweg 8. Hubrouck stelt sinds eind 2022 het raam van haar woning ter beschikking aan kunstenaars onder de titel 'Ik geef je mijn raam'.

2 dagen geleden
Samenwerking Zeelandia Middelburg en JVOZ

VLISSINGEN - De JVOZ en de Zeelandia Middelburg gaan verder samenwerken. Vrijdag 23 februari ondertekenden voorzitter Remy Verhage van Zeelandia Middelburg en Eugène Fagg, voorzitter van JVOZ een samenwerkingsovereenkomst. Deze stap is het vervolg op een succesvolle pilot die in de afgelopen periode is uitgevoerd.

2 dagen geleden
Emoties lopen hoog op tijdens informatieavond FNV

VLISSINGEN - De emoties liepen gisteravond hoog op tijdens een informatieavond van de FNV die werd gehouden in de kantine van speeltuin Scheldekwartier. De bijeenkomst stond in het teken van het armoedebeleid van de gemeente Vlissingen. Volgens de FNV komen minima in de gemeente Vlissingen er bekaaider af dan in andere gemeenten als gevolg van de artikel-12 status van de gemeente. De bijeenkomst werd niet alleen bezocht door bezorgde burgers maar ook door gemeenteraadsleden.

3 dagen geleden
Kipvis enthousiast over plannen Machinefabriek

VLISSINGEN - In de eerste plannen voor een culturele invulling van een deel van de Machinefabriek is ook ruimte beschikbaar voor kunstwerkplaats Kipvis. "We zijn erg enthousiast," vertelt Jochem Weststrate, secretaris van Kipvis. "We vinden het een heel goed idee."

3 dagen geleden
Gemeente gaat de 'Gevleugelde Leeuw' veiligstellen

VLISSINGEN - De gemeente Vlissingen gaat de 'Gevleugelde Leeuw' van Kees Keijzer veiligstellen en een nieuwe plek zoeken waar het kunstwerk in de toekomst komt te hangen. Het kunstwerk hangt sinds 1969 aan de gevel van de voormalige Markusschool aan de Falckstraat. De gemeente is voornemens het schoolgebouw te slopen.

4 dagen geleden
De Piek wil graag naar de Machinefabriek

VLISSINGEN - Voorzitter Jaap van Boven heeft goede hoop dat er na jaren onzekerheid eindelijk toekomstperspectief komt voor poppodium De Piek. Het pand aan de Hellebardierstraat voldoet al jaren niet meer maar nu wordt het poppodium genoemd als één van de partijen die mogelijk onderdeel gaan uitmaken van de culturele invulling van de Machinefabriek.

5 dagen geleden