Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Allyourz wint Zeeuwse PioniersPrijs 2023, publieksprijs voor Morningstar Sleeps

Allyourz wint Zeeuwse PioniersPrijs 2023, publieksprijs voor Morningstar Sleeps

MIDDELBURG - Allyourz.nl, het toeristische en boekingsplatform waar je de Zeeuwse accommodaties én activiteiten kunt zien en ook gelijk kunt boeken, heeft de Zeeuwse PioniersPrijs gewonnen. Zeeuwse ‘matrassendisruptor’ MorningStar Sleeps won deze editie de PublieksPrijs.

Het Zeeuwse platform Allyourz uit Middelburg, dat de strijd aangaat met de grote internationale platformen zoals booking.com, werkt aan het trekken van meer bezoekers naar de bestemmingen in Zeeland en zorgt ervoor dat Zeeuwse ondernemers minder afhankelijk zijn van de buitenlandse boekingssites, die veel provisie vragen. Ook helpt het bedrijf de digitale relatie van ondernemers met hun klanten te herstellen, een relatie die bij de grote spelers vaak verloren gaat.

Zeeuwse pioniersgeest
Oprichters Adjan Kodde en Maaike van Geloven zijn erg blij met de prijs. “Het laat zien dat we iets unieks hebben neergezet, wat echt goed is voor Zeeland. Deze aandacht helpt ons om de ingezette groei verder aan te jagen.” Volgens de jury is het nogal wat om zo vanuit Zeeland de strijd aan te gaan met die grote internationale partijen, om alle soorten accommodaties op een plek te tonen en dan ook nog met al die informatie en activiteiten erbij. Allyourz heeft het zich niet makkelijk gemaakt, maar ze gaan voor dat waar ze in golven en helpen daarmee de Zeeuwse ondernemers echt en zetten tegelijkertijd heel Zeeland op de kaart. Ze hebben de Zeeuwse pioniersgeest en ondernemerschap en zijn daarmee de terechte winnaar.”

Won Yip
Naast een kunstwerk, gemaakt door Henk Vierveijzer, en de 5.000 euro prijzengeld, beschikbaar gesteld door sponsoren Rabobank en Rijkse Accountants, is vooral de media-aandacht enorm waardevol voor de genomineerden en winnaars. De prijs werd zaterdag uitgereikt tijdens het Jaar-Event van netwerkstichting De Zeeuwse Connectie in Middelburg, waar als speciale gast ook horeca-tycoon Won Yip aanwezig was, als ‘Zeeuw buiten Zeeland’. Hij vertelde de bijna 400 aanwezigen over zijn Zeeuwse achtergrond en successen als ondernemer.

Publieksprijs
MorningStar Sleeps uit Domburg, de Zeeuwse disruptor op de Nederlandse matrassenmarkt, kreeg dit jaar de meeste publieksstemmen. Deze twee jonge Zeeuwen willen met hun Morningstar Sleeps matrassen de slaapwereld veroveren en zijn in korte tijd al flink op weg. “Met het allerbeste matras voor de beste prijs, op een eerlijke manier, want dat is Zeeuws.”, geven de oprichters Jamie Lemsom en Milan Roelofs aan.De andere genomineerden dit jaar waren Famateq uit Yerseke, de Zeeuwse Mosselburge SEABØR en de Semi-submersible Mussel Farm (SMF) van OOS International. Zoals ieder jaar was het voor de jury weer een hele klus om uit zulke diverse kanshebbers een winnaar te kiezen. “Het geeft aan dat er heel veel mooie Zeeuwse initiatieven zijn die met pionieren tot stand zijn gekomen. Daar mogen we trots op zijn en die trots moeten we vooral ook flink laten blijken en actief uitdragen, want dat is goed voor Zeeland. Dat is het idee achter deze prijs.”

Zeeuwse Connectie
Stichting De Zeeuwse Connectie is een netwerk van dertienduizend actieve en betrokken Zeeuwen, binnen en buiten Zeeland, dat Zeeuwen met elkaar verbindt en activeert. Offline, met borrels en bijeenkomsten in Zeeland en de Randstad en online op social media zoals Facebook, Linkedin en Twitter. De Zeeuwse Connectie is ook initiatiefnemer van ZeeuwseVacaturebank.nl.

Meer uit Middelburg

Zicht op meer geld voor het Bibliotheekwerk in de gemeenten Noord-Beveland en Veere

DOMBURG - De Rijksoverheid heeft besloten dat elke gemeente met ingang van 2025 moet zorgen voor een bereikbare en toegankelijke Bibliotheekvoorziening. Noord-Beveland en Veere zijn de enige gemeenten in Nederland waar geen Bibliotheekgebouw is, maar inwoners gebruik kunnen maken van de Bibliobus. Bibliotheken hebben hun maatschappelijke functies succesvol verbreed en hun impact is vergroot. Het gevolg daarvan is dat de dienstverlening die door de Bibliobussen wordt geboden verder aangevuld dient te worden. Naast het lezen en de educatieve functie voor de scholen, gaat ook de maatschappelijke functie van de Bibliotheek meer aandacht krijgen in deze gemeenten.

19 uur geleden
Boekpresentatie 'Luchtoorlog boven Zeeland, deel 6a, Walcheren' in Museum Veere

VEERE - Op donderdag 30 maart 2023 verzamelden genodigden zich in de Schotse Huizen teVeere voor de boekpresentatie van ‘Luchtoorlog boven Zeeland, deel 6a, Walcheren’. De schrijvers presenteerden met trots het eerste deel in de reeks over Walcheren. De burgemeester van gemeente Veere, Frederiek Schouwenaar, opende de bijeenkomst. 

1 dag geleden
Oleg Kharch (Oekraïne) exposeert in ruimteCAESUUR

MIDDELBURG - Oleg Kharch (Oekraïne) exposeert in ruimteCAESUUR in Middelburg, van zaterdag 1 april tot en met zondag 21 mei 2023. De expositie wordt zaterdag om 16.00 geopend in de galerie in de Lange Noodstraat.

1 dag geleden
Museum Arnemuiden weer open voor publiek

ARNEMUIDEN - Vanaf zaterdag 1 april is het Museum Arnemuiden weer open voor bezoekers. Het museum is op woensdagmiddag en zaterdagmiddag open van 13.00 tot 17.00 uur. Ga op ontdekkingstocht in het verleden van Arnemuiden en leer meer over de visserij, bewonder de streekdracht compleet met -sieraden en breng een bezoekje aan ’t Uusje van Eine.

1 dag geleden
(Her) huisvesting Oekraïners binnen gemeente Veere

DOMBURG - De gemeente Veere heeft twee nieuwe locaties gevonden voor het (her)huisvesten van een deel van de Oekraïense vluchtelingen die al in de gemeente wonen. Aan de Keiweg in Koudekerke en de Mezgerweg in Domburg worden voor 1 juli ongeveer 19 tijdelijke woonunits in elke kern geplaatst. Op 6 april en 11 april organiseert de gemeente informatieavonden voor omwonenden.  

1 dag geleden
Project Dorpsdijk Vrouwenpolder afgerond

VROUWENPOLDER - Eind februari 2023 zijn de werkzaamheden rondom de Dorpsdijk in Vrouwenpolder volgens planning en naar tevredenheid van de gemeente Veere afgerond. Na het al eerder heringerichte deel van de Dorpsdijk in 2012-2013, is nu ook het laatste deel van de Dorpsdijk voorzien van groot onderhoud. Dat vierde wethouder Marcel Steketee gisteren samen met de betrokkenen.

1 dag geleden
Middelburg roept inwoners op om tegels te wippen

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg heeft zich aangesloten bij het initiatief NK Tegelwippen en roept haar inwoners op om massaal mee te doen aan deze actie. Het NK Tegelwippen is een landelijke actie waarbij gemeenten samen met inwoners strijden om zoveel mogelijk tegels te vervangen door groen. Middelburg wil met deze actie haar inwoners inspireren en motiveren om bij te dragen aan een groenere en gezondere leefomgeving.

1 dag geleden