Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alles wat je moet weten van het Sinterklaasfeest in Tholen

Alles wat je moet weten van het Sinterklaasfeest in Tholen

THOLEN - Een nieuwe, frisse wind waait dit jaar door de organisatie van het Thoolse Sinterklaasfeest. Stichting Tholen Sterk neemt het roer van de pakjesboot dit jaar over van stichting STAD en gaat een nieuwe koers varen.

Tholen Sterk staat bekend om de Havendagen, de Avond4Daagse, de Lichtjesoptocht en draagt sinds dit jaar ook verantwoordelijkheid over het Sinterklaasfeest. Vanwege het opheffen van stichting STAD in maart zijn zij de nieuwe organisator. Tholen Sterk introduceert het Huis van Sinterklaas en kiest voor een andere aanlegplaats. ‘’Samen met onze Pieten besloten we unaniem: Het is tijd voor iets nieuws’’, zegt William van Leeuwen, voorzitter van Tholen Sterk.

Aanlegplaats pakjesboot en intocht

De aanlegplaats van de pakjesboot is jarenlang ter hoogte van het monument voor de watersportvereniging geweest. Tholen Sterk wilde terug naar de originele aanlegplaats: ‘’Van oudsher legde de pakjesboot altijd aan in de oude handelshaven. Dan heb ik het over dertig jaar geleden. We hebben besloten terug te gaan naar die plek. Sinterklaas zal daar aanmeren vergezeld door dertig Pieten. Vervolgens zal Sinterklaas te paard aan de intocht deelnemen en in ontvangst worden genomen op de markt. Daar vandaan rijdt hij naar het Huis van Sinterklaas in het oude stadhuis.’’

De intocht is op 18 november. Omstreeks 16.15 uur komt de pakjesboot aan in de oude handelshaven. Rond 17.00 uur wordt Sinterklaas ontvangen op de Kiosk op de Markt.

Huis van Sinterklaas

Stichting Tholen Sterk verwacht dat het Huis van Sinterklaas het nieuwe hoogtepunt wordt. ‘’Wij en onze Pieten wilden graag iets nieuws organiseren voor de Thoolse kinderen. Toen zijn we op het idee gekomen om het stadhuis in te richten als het Huis van Sinterklaas. Kinderen kunnen door het raam naar binnen kijken en de werkkamer van Sinterklaas zien. Op 25 november staan de deuren open voor bezoekers. Kinderen kunnen dan een kijkje nemen in de pakjeskamer, met de Pieten pakjes leren gooien in de schoorsteen, maar bovenal Sinterklaas en zijn hoofdpiet ontmoeten. Er zijn inmiddels meer dan 300 tickets besteld’’, zegt Van Leeuwen. 

Het Huis van Sinterklaas is op 25 november tussen 10.00 en 19.30 uur te bezoeken bij het voormalige stadhuis. Elk half uur kunnen er vijftig bezoekers naar binnen. Online kun je je ticket alvast bestellen, betalen doe je bij entree.

Overige bezoekjes van Sinterklaas

Daarnaast zal Sinterklaas op woensdag 22 november nog bezoekjes brengen aan verschillende woonzorgcentrums en winkels in de stad. Voor de kinderen wordt er een pietengym georganiseerd.

Speurtocht

Tot en met 4 december kun je meedoen aan een chocoladeletterspeurtocht. De letters hangen verstopt door het centrum en vormen samen een zin. Het antwoord lever je in op site van Tholen Sterk.

Kleurplatenwedstrijd

Kinderen van 0 t/m 4 en 5 t/m 8 kunnen van 18 t/m 24 november meedoen aan een kleurplatenwedstrijd. Winnaars worden op 25 november bekend gemaakt. Kleurplaten zijn te vinden op de site van Tholen Sterk.

Sinterklaasjournaal

Natuurlijk verzorgt Tholen Sterk ook een Sinterklaasjournaal. Van maandag 13 t/m vrijdag 17 november en op zondag 19 november kunnen kinderen om 17.00 uur op Omroep Tholen TV volledig op de hoogte gebracht worden over het laatste Sinterklaasnieuws.

Meer uit Tholen

Expositie 'kunst kieke'-route geopend in Sint-Annaland en omgeving

SINT-ANNALAND - 15 jaar geleden werd door Jos Boogaard en haar cursisten voor de eerste keer de 'kunst kieke'-route in Sint-Annaland en omgeving georganiseerd. Inmiddels heeft het evenement dat om de twee jaar tijdens het hemelvaartweekend plaatsvindt, een vaste plek op de agenda van cursisten en bezoekers veroverd!

10 uur geleden
Wasdroger in brand op zolder van woning Sint-Maartensdijk [UPDATE]

SINT-MAARTENSDIJK - De brandweer werd woensdagmiddag opgeroepen voor een brandende wasdroger. De wasdroger vloog in brand op zolder van een woning aan de Bloemenlaan in Smerdiek. De situatie werd al snel opgeschaald naar een middelbrand. Gelukkig werd het vuur al snel onder controle gebracht.

1 dag geleden
ANWB waarschuwt: Hemelvaartsweekend brengt extra drukte op de weg

BRABANT/ZEELAND - ANWB Verkeersinformatie voorspelt een drukke avondspits op woensdag 8 mei vanwege het aanstaande lang Hemelvaartsweekend: "Veel mensen vertrekken woensdagmiddag voor een korte vakantie. Vorig jaar stond er op de vooravond van Hemelvaart 1016 kilometer file."

1 dag geleden
Thoolse zwembaden krijgen zwemtest: 'Een ongeluk zit in een klein hoekje'

THOLEN - Wie komende zomer plezier gaat maken in één van de twee Thoolse zwembaden hoeft zich geen zorgen te maken over zijn veiligheid. Zaterdagmorgen stonden meer dan veertig personeelsleden en vrijwilligers in alle vroegte klaar voor de jaarlijkse zwemtest. En daarbij bleven de deelnemers niet droog. 

1 dag geleden
Gewonde na explosie auto in Tholen, twee traumahelikopters onderweg

THOLEN - Een persoon die dinsdagavond aan een auto zat te sleutelen op de Slabbecoornweg in Tholen is naar het ziekenhuis gebracht. Dat gebeurde nadat er een ontploffing was in de benzinetank van het voertuig. Eén traumahelikopter is geland.

2 dagen geleden
Rijbewijs verlengen op Tholen kan voortaan ook online

THOLEN - Sinds 1 mei 2024 is het in de gemeente Tholen mogelijk om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen. Dit kan via de website van de Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW). Het rijbewijs kan vervolgens al na twee werkdagen worden opgehaald in het gemeentehuis.

2 dagen geleden
Auto in sloot langs Kettingdijk, één gewonde naar ziekenhuis

THOLEN - Een bestuurder is vannacht met zijn auto in de sloot terechtgekomen. Het ongeval gebeurde op de kruising van de Gortzakweg met de Kettingdijk. Eén persoon raakte gewond.

2 dagen geleden