Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Allerlei activiteiten rondom Bevrijding bij museum Memorial 40-45 Kapelle

Allerlei activiteiten rondom Bevrijding bij museum Memorial 40-45 Kapelle

KAPELLE - Kapelle is op 28 oktober 1944 bevrijd. Rondom de aanstaande 28 oktober zijn er extra activiteiten bij herdenkingsmuseum Memorial 40-45 Kapelle.

Op zaterdagen is het museum aan de Goessestraatweg de hele dag open en in de herfstvakantie zijn er extra openingstijden. Het museum zoomt in op hoe Kapelle en omgeving de Tweede Wereldoorlog meemaakt en op de hulp van de Franse soldaten. Om kinderen bij de activiteiten te betrekken, deelden museumvrijwilligers op alle basisscholen in de gemeente Kapelle kleurplaten uit in groep vier en vijf (foto). “Die kunnen ze op 28 oktober inleveren en kinderburgemeester Steyn Almekinders trekt hieruit drie winnaars”, vertelt Andries Looijen van Memorial 40-45 Kapelle.

In een grote tent bij het museum houdt schrijver Hans Sakkers op donderdag 28 oktober een lezing over de Slag om de Schelde. De aanwezigen horen over de gebeurtenissen bij de Slag om de Schelde, zoals wat er in 1944 in de buurt van Kapelle gebeurde. “Na het globale verhaal, dat gaat over België, West-Brabant en Zeeland en de plannen, de uitvoering ervan en de Duitse reacties erop, komen er meer details over Beveland. Het militaire verhaal is niet enorm groot, maar de gevechten nabij Rilland in de Kreekrakpolder zijn wel een uitgebreid verhaal. Ik laat ook een radio-uitzending uit die tijd horen. Ik heb zo’n tien uitzendingen uit het archief en in een ervan wordt verslag gedaan van de opmars vanaf de Kreekrakdam bij Rilland. Als je die uitzendingen hoort, lijkt het of je erbij bent.”

Kijk voor meer informatie en reserveren voor de activiteiten op www.memorial4045kapelle.nl.

Meer uit Reimerswaal

Geniet zondag van 'dweilen' en food in Hansweert

HANSWEERT - Ieder jaar op de laatste zondag van september vindt in Hansweert het Answester Dweilbandfestival plaats. Voor zondag 24 september staat de 21e editie in de startblokken. 

8 uur geleden
Verkeer voorlopig verboden op instabiele dam Julianahaven Yerseke

YERSEKE - Omdat de damwand van de Julianahaven in Yerseke niet sterk en stabiel genoeg is, stelt de gemeente Reimerswaal een verkeersverbod in voor de kadewand. ‘Binnenkort wordt er een meetsysteem geplaatst om de stabiliteit van de damwand de komende tijd te meten’, laat de gemeente vrijdag weten. Op basis van de meetresultaten zijn misschien nog meer maatregelen nodig. ‘Dat is op voorhand niet uit te sluiten.’ 

11 uur geleden
Jonge bestuurder ongeluk Kruiningen mogelijk onder invloed van drugs

KRUININGEN - De 21-jarige Kruininger die donderdag met zijn auto over de kop sloeg in zijn dorp reed mogelijk onder invloed van drugs. Dat meldt de politie.

12 uur geleden
Nieuw bestuur Schoorse herfstmarkt: 'We willen dit leuke feest laten groeien'

SCHORE - Het nieuwe bestuur van stichting Schoorse Herfstmarkt kon zaterdag meekijken hoe de geroutineerde, afzwaaiende bestuursleden de markt in goede banen leidden. Voor editie 2024 staan Niels Peterson, Mark Kneepkens, Jeroen Heerspink en Jelmer Holm aan het roer.

1 dag geleden
Botsing met meerdere voertuigen op A58 bij Schore: meerdere personen gewond

SCHORE - Bij een aanrijding op de snelweg A58 tussen Kapelle en Schore zijn woensdagavond meerdere personen gewond geraakt.

1 dag geleden
Rillandse energiecoöperatie 4411 op 26 september een feit

RILLAND - Op 26 september vindt de oprichtingsvergadering van de Energiecoöperatie 4411 plaats in het dorpshuis van Rilland. Om 20.00 zijn alle inwoners en ondernemers uit het postcodegebied 4411 daar welkom. 

2 dagen geleden
Eerste editie Stof & Spektakel zaterdag in Krabbendijke

KRABBENDIJKE - Zaterdag 23 september organiseren De Stoffenkantine en Van Oorschot Naaimachineservice de eerste editie van ‘Stof & Spektakel’ aan de Zuidweg 21 in Krabbendijke.

2 dagen geleden