Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alleen vele miljoenen kunnen wachttijd op Schroeweg korter maken

Alleen vele miljoenen kunnen wachttijd op Schroeweg korter maken

MIDDELBURG - Alleen grote, kostbare infrastructurele maatregelen zouden de wachttijd voor de spoorbomen op de Schroeweg kunnen verkorten.

Dat zegt Prorail in een brief aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Middelburg. Ze had de spoorbeheerder om een reactie gevraagd naar aanleiding van vragen van de ChristenUnie. Willemien Treurniet wilde weten of deze wachttijden zouden kunnen worden geoptimaliseerd. ‘Er is al veel gedaan meer kunnen we momenteel niet doen’, zegt Prorail in het kort.

Perron

De conducteur op het perron in Middelburg zorgt dat de spoorbomen op de Schroeweg sluiten, net voordat de trein vertrekt richting Vlissingen. Gemiddeld duurt het tussen de vijftig en zestig seconden voordat de trein de overgang passeert.

Tegelijkertijd

Vanwege de handmatige procedure kan het niet dat de spoorbomen dicht gaan als de trein nog niet stilstaat op het station in Middelburg, zoals wel eens wordt gezegd. Dat kan alleen als de trein uit Vlissingen eerder is. “Beide treinen komen immers min of meer tegelijkertijd aan op het station in Middelburg”, zegt het college. Wat overblijft zijn maatregelen zoals een onderdoorgang of het verplaatsen van het station. “Dergelijke ingrepen zijn dermate kostbaar dat het weinig zinvol is om een dergelijk traject te starten.”

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Middelburg

Ook mondkapje verplicht op fietsvoetveer

VLISSINGEN - Passagiers van de Westerschelde Ferry tussen Vlissingen en Breskens zijn vanaf maandag (1 juni) verplicht een mondkapje te dragen als zij 13 jaar of ouder zijn.

7 uur geleden
Thoolse terrassen moeten gewoon om 23.00 uur dicht

THOLEN - Als op 1 juni de terrassen open gaan, moeten Thoolse horeca-ondernemers de reguliere sluitingstijd van 23.00 uur hanteren. Dat laat burgemeester Ger van de Velde - De Wilde weten.

8 uur geleden
Deel omzet Het Modepunt vrijdag en zaterdag naar Vrienden van Siem

SINT-ANNALAND - Op vrijdag 29 en zaterdag 30 mei organiseert Het Modepunt voor dames-, heren- en sportkleding in Sint-Annaland, tijdens de al lopende opheffingsuitverkoop vanwege het overlijden van eigenaresse Wil, een actie voor de goede doelen van de Stichting Vrienden van Siem.

8 uur geleden
Bruggen en sluizen in Kanaal door Walcheren weer vaker open

MIDDELBURG - De bruggen en sluizen in het Kanaal door Walcheren gaan vanaf maandag (1 juni) vier in plaats van twee keer per dag open.

9 uur geleden
Bruggen en sluizen in Kanaal door Walcheren weer vaker open

MIDDELBURG - De bruggen en sluizen in het Kanaal door Walcheren gaan vanaf maandag (1 juni) vier in plaats van twee keer per dag open.

10 uur geleden
Xem, Mees en David kunnen weer de baan op

VLISSINGEN - Steppen en skaten mag sinds vorige week weer in het Nollebos in Vlissingen. De gemeente Vlissingen heeft de skatebaan in het bos heropend en daar zijn David, Mees en Xem heel blij mee.

10 uur geleden
Provincie steunt cultuursector met 4,3 miljoen euro

MIDDELBURG - De provincie komt met een stimuleringsfonds voor de culturele sector in Zeeland.

11 uur geleden