Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alleen vele miljoenen kunnen wachttijd op Schroeweg korter maken

Alleen vele miljoenen kunnen wachttijd op Schroeweg korter maken

MIDDELBURG - Alleen grote, kostbare infrastructurele maatregelen zouden de wachttijd voor de spoorbomen op de Schroeweg kunnen verkorten.

Dat zegt Prorail in een brief aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Middelburg. Ze had de spoorbeheerder om een reactie gevraagd naar aanleiding van vragen van de ChristenUnie. Willemien Treurniet wilde weten of deze wachttijden zouden kunnen worden geoptimaliseerd. ‘Er is al veel gedaan meer kunnen we momenteel niet doen’, zegt Prorail in het kort.

Perron

De conducteur op het perron in Middelburg zorgt dat de spoorbomen op de Schroeweg sluiten, net voordat de trein vertrekt richting Vlissingen. Gemiddeld duurt het tussen de vijftig en zestig seconden voordat de trein de overgang passeert.

Tegelijkertijd

Vanwege de handmatige procedure kan het niet dat de spoorbomen dicht gaan als de trein nog niet stilstaat op het station in Middelburg, zoals wel eens wordt gezegd. Dat kan alleen als de trein uit Vlissingen eerder is. “Beide treinen komen immers min of meer tegelijkertijd aan op het station in Middelburg”, zegt het college. Wat overblijft zijn maatregelen zoals een onderdoorgang of het verplaatsen van het station. “Dergelijke ingrepen zijn dermate kostbaar dat het weinig zinvol is om een dergelijk traject te starten.” 

Meer uit Middelburg

Minder bange meisjes in RuimteCaesuur

MIDDELBURG - In RuimteCaesuur aan de Lange Noordstraat in Middelburg opent op zaterdag 7 oktober de expositie ‘Minder bange meisjes’, van Bo de Jong. Het gaat om een serie schilderijen, zwarte acryl, pigment en inkt op met motiefjes geprinte stof. Een serie beelden over wichten en snotapen, die zonder aarzeling in bomen klimmen.

12 uur geleden
Topviolist en sterdirigent Jaap van Zweden komt naar de Zeeuwse Concertzaal

MIDDELBURG - Donderdag 26 oktober is er een unieke avond met Jaap van Zweden in de Zeeuwse Concertzaal. Tijdens deze avond gaat Ab Nieuwdorp (presentator NPO Klassiek) in gesprek met van Zweden over het nieuwe boek ‘Dat is Jaap!’ en krijgt de luisteraar een kijkje achter de schermen van het leven deze topdirigent. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het 12-jarig Middelburgs piano talent Thomas van Huystee. Een unieke avond, want dit is de enige plek in Nederland dit jaar waar Jaap zijn boek komt presenteren.

13 uur geleden
Casper steelt de show

DOMBURG - Casper (15) doet al sinds zijn tiende mee aan Podium-Z. Dat is een muzikaal spektakel voor kinderen uit de gemeente Veere dat bestaat uit muziekworkshops, een bandcompetitie en vrijwilligerswerk voor jongeren. Sinds Casper meedoet heeft hij in verschillende workshopbands gespeeld, zowel op de gitaar als drums. Al is dat niet het enige, Casper staat ook op het podium om te presenteren! Dit heeft hij al enkele keren gedaan. Verder helpt Casper als vrijwilliger met de voorbereidingen en het opbouwen van het podium.

13 uur geleden
Kinderboekenweek bij het Kaslokaal in Oostkapelle

OOSTKAPELLE - Het is bijna Kinderboekenweek. Bij het Kaslokaal in Oostkapelle zal worden voorgelezen, op 6 en 7 oktober. Oma Janny heeft de leukste prentenboeken uitgekozen die passen bij het thema ‘Bij mij thuis’. Zoek een fijn plekje en kom samen luisteren. Met voorlezen begint een leven lang leesplezier en het is goed voor de ontwikkeling van je kindje. Bovendien is het gewoon heel gezellig.

13 uur geleden
Wijkcentrum Palet krijgt nieuwe beheerders

MIDDELBURG - Vanaf maandag 2 oktober zijn Jan en Anita Boogaard de nieuwe beheerders van wijkcentrum Palet in Middelburg Zuid. Zij nemen het beheer over van Optisport.De gemeente Middelburg vindt het belangrijk dat de wijkcentra, zoals Palet, echt ontmoetingsplekken voor iedereen kunnen zijn. Een wijkgebouw is een uitnodigende plek voor álle buurtbewoners. Middelburgers met een dikke en vooral die met een dunne portemonnee. Iedereen moet zich welkom voelen. De consumpties zijn betaalbaar. Er vinden volop activiteiten plaats. Daarom wordt er overgestapt naar dat wat men sociaal beheer noemt. Tot deze week was het beheer in handen van Optisport. Dit is een commerciële partij. Jan en Anita Boogaard zijn sociaal beheerders. Zij stimuleren en ondersteunen mensen bij het organiseren van activiteiten. Bij deze activiteiten kunnen ook wijkbewoners bijdragen aan het beheer. De horeca is ondersteunend aan de activiteiten. Voor iedereen betaalbaar. Zo worden de gebruiksmogelijkheden vergroot en wordt het Palet echt van de inwoners. De gemeente is dan ook zeer verheugd dat Jan en Anita dit in wijkcentrum Palet gaan oppakken.Centrum voor de wijkSociaal beheer betekent ook dat er meer te doen is voor en door de inwoners van Middelburg. Er zal meer ruimte zijn om nieuwe activiteiten te organiseren. Activiteiten die door inwoners georganiseerd worden en bezocht worden door wijkbewoners. Denk aan koken voor elkaar, een koffiemiddag of een spelletjesmiddag voor jongeren. De gemeente vertrouwt erop dat met deze nieuwe beheerders er met nog meer plezier gebruik gemaakt wordt van het Palet. Dat er extra activiteiten georganiseerd worden, ruimten meer verhuurd worden en wijkbewoners gezellig samen komen voor een kop koffie in het grand café. Men hoopt dat wijkcentrum Palet echt een centrum voor de wijk wordt.

13 uur geleden
Stroper aangehouden bij Oosterscheldekering

VROUWENPOLDER - Een bekende visstroper is gisterenavond voor de zoveelste keer aangehouden. Hij had zeven vissen bij zich. Verschillende handhavingsdiensten en de KNRM zijn woensdagavond in actie gekomen nadat een persoon was gezien bij de Oosterscheldekering.

14 uur geleden
Twee gewonden bij ongeval Waldammeweg Middelburg

MIDDELBURG – Bij een botsing op de Waldammeweg op het industrieterrein Arnestein in Middelburg zijn woensdagmorgen twee personen gewond geraakt. Twee voertuigen raakte fors beschadigd.

16 uur geleden