Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alleen inwoners Vlissingen onder energieverbruiksplafond

Alleen inwoners Vlissingen onder energieverbruiksplafond

VLISSINGEN - Vlissingen is de enige Zeeuwse gemeente waar het gemiddelde gas- en stroomverbruik onder de 1200 kuub (m³) en 2900 kilowattuur (kWh) die de overheid komend jaar instelt als verbruiksplafond ligt. In nog eens zeven gemeenten is alleen het elektriciteitsplafond toereikend. Dat blijkt uit onderzoek van energiebedrijf Zonneplan, op basis van de regionale verbruiksdata van 2021 die het CBS op 7 oktober publiceerde.

In twaalf van de dertien Zeeuwse gemeenten gebruiken huishoudens dus gemiddeld meer gas dan het maximum dat door het kabinet wordt ingesteld. Huishoudens in de gemeenten Hulst en Veere gebruiken het meest: meer dan 1500 kuub per jaar. Bij de huidige energietarieven komt dat neer op minimaal 1570 euro aan extra energiekosten buiten het prijsplafond.

Onder het stroomplafond
Waar het qua gasverbruik dus problematisch gesteld is, ligt het gemiddelde stroomverbruik in meer dan de helft van de Zeeuwse gemeenten wel onder het verbruiksplafond van 2900 kWh per jaar. Naast Vlissingen gaat het om Goes, Hulst, Middelburg, Noord-Beveland, Sluis, Terneuzen en Veere. Van de overige gemeenten ligt het stroomverbruik in Tholen het hoogst: 3020 kWh per jaar en daarmee dus 120 kWh boven het prijsplafond.

Landelijk gezien ligt in zes op de tien gemeenten het gemiddelde gas- en stroomverbruik boven het verbruiksplafond dat het kabinet per 1 januari instelt. In slechts één op de negen gemeenten blijft een doorsnee huishouden binnen de grenzen van zowel 2900 kWh stroom als 1200 m³ gas per jaar.

 

Meer uit Vlissingen

Wilfried Boonman (VVD) geïnstalleerd als nieuwe wethouder

VLISSINGEN - Aan het begin van de gemeenteraadsvergadering is vanavond Wilfried Boonman geïnstalleerd als wethouder. Boonman was tot voor kort raadslid in de gemeente Middelburg. Hij volgt Sal Cracau op die in februari zijn functie neerlegde wegens gezondheidsproblemen en een motie van wantrouwen die hij weliswaar ternauwernood overleefde.

7 uur geleden
Blues Stuff en Busted Feet vanavond in de Piek

VLISSINGEN - De Zeeuwse band Blues Stuff is opgericht in 2014 en bestaat uit een viertal doorgewinterde muzikanten met een sterke voorliefde voor de stevige blues. Ze spelen vrijdag 19 april in de Piek in de Hellebardierstraat.

12 uur geleden
Provincie investeert in erfgoed, mobiliteit, wonen, milieu, sport en leefbaarheid

MIDDELBURG - De Provincie Zeeland investeert de komende jaren onder meer in erfgoed, mobiliteit, leefbaarheid, milieu en in de verdere ontwikkeling van het North Sea Port-district. Dat staat in de voorjaarsnota die Gedeputeerde Staten donderdag 18 april naar Provinciale Staten stuurden.

12 uur geleden
Hartstichting en KNVB maken voetbalvelden hartveilig

VLISSINGEN - Iedere dag krijgen 47 mensen een hartstilstand. Het is van levensbelang dat er binnen 6 minuten gereanimeerd wordt. Ook op en rondom voetbalvelden komt het voor dat iemand een hartstilstand krijgt. Daarom gaan de Hartstichting en de KNVB, samen met de Nederlandse Reanimatie Raad, zoveel mogelijk amateurvoetbalclubs helpen hun vereniging hartveilig te maken.    

14 uur geleden
Overleden persoon gevonden in woning Westerzicht

VLISSINGEN - De politie heeft het onderzoek in een woning in Westerzicht in Vlissinen afgerond. In de woning werd een overleden persoon aangetroffen.

15 uur geleden
Politieonderzoek in woning Westerzicht

VLISSINGEN - De politie heeft woensdagnacht een onderzoek gedaan in een woning aan de Westerzicht in Vlissingen. Wat er precies gebeurd is, is vooralsnog onbekend.

18 uur geleden
Twee auto's van de weg A58 Ritthem

RITTHEM - Bij een ongeval op de A58 bij Ritthem zijn woensdagavond twee bestuurders met de schrik vrijgekomen. De beide voertuigen liepen schade op. Het ongeval werd mogelijk veroorzaakt door de weersomstandigheden.

1 dag geleden