Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alle Tholenaren kunnen binnenkort weer gratis boompjes bestellen

Alle Tholenaren kunnen binnenkort weer gratis boompjes bestellen

THOLEN - Alle Tholenaren kunnen binnenkort gratis boompjes bestellen. Gemeente Tholen voert samen met ZMf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden deze actie uit. In totaal worden er op Tholen 4500 boompjes uitgedeeld. 

Op dinsdag 13 september 2022 kan iedere Zeeuw vanaf 9.00 uur gratis boompjes bestellen via www.zmf.nl. Het uitdelen van de boompjes in de gemeente Tholen vindt plaats op 8, 9 en 10 december 2022 tussen 11.00 en 16.00 uur op de gemeentewerkplaats in Sint-Maartensdijk. 

Gemeente Tholen voert samen met ZMf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden deze actie uit. Net als vorig jaar levert de Gemeente Tholen een extra bijdrage aan dit initiatief waardoor zij inwoners de kans bieden om hun woonomgeving mooier, groener, koeler en gezonder te maken. In de gemeente Tholen worden er dit jaar 4.500 boompjes uitgedeeld. In totaal worden er in Zeeland 14.000 boompjes uitgedeeld. De boompjes zijn niet heel groot, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden meegenomen. 

Inheemse bomen en struiken
Per adres kunnen maximaal 6 boompjes worden besteld. De keuze bestaat uit boswilg, linde, walnoot, appel, kerspruim, meidoorn, hazelaar, gelderse roos, gele kornoelje, hulst en liguster. Dit zijn allemaal inheemse boompjes of struiken die goed groeien in Zeeland en passen in zowel grote als kleine tuinen.

Groene oase in de tuin
Bomen en struiken zijn heel belangrijk voor de biodiversiteit. Ze zorgen voor voedsel en voor beschutting. Ze vormen een thuis voor vogels, insecten en andere dieren. Vooral inheemse soorten hebben een grote waarde voor hen, omdat die goed aansluiten bij wat de dieren in onze omgeving nodig hebben. Bomen kunnen ook helpen om hittestress tegen te gaan. Ze geven schaduw, waardoor het daar veel koeler is dan in de volle zon. Ook houden ze vocht in de bodem langer vast.

Gemeente Tholen heeft vorig jaar ruim 4.000 boompjes uitgedeeld. Ook plantte de gemeente veel extra bomen en struiken aan en verwijderde tegels. Dit jaar doet de gemeente Tholen actief mee met het NK Tegelwippen.

Meer uit Tholen

Op 27 februari 2024 is alle duurzame energie in Zeeland 'op'

THOLEN - Op dinsdag 27 februari hebben Zeeuwen alle duurzame energie verbruikt die in de provincie Zeeland is geproduceerd. Dat is tenminste als we alle energie die dit jaar opgewerkt in één keer zouden gebruiken. Deze dag wordt beschouwd als de Zeeuwse Green Energy Day.

4 uur geleden
Zo voorkom je dat de vlam in de pan slaat: 'Kook met liefde'

THOLEN - Het overkwam onlangs een paar inwoners van Tholen: De vlam sloeg in de pan. Ze slaagden er zelf in het vuur te blussen met een blusdeken. Ronald van Leeuwen, medewerker Brandveilig Leven bij Veiligheidsregio Zeeland, vertelt wat je wel en niet moet doen als de vlam in de pan slaat.

19 uur geleden
Accelerando kijkt uit naar 9e editie van Kidz in Concert

SINT-ANNALAND - De Stallandse muziekvereniging en basisschool De Casembroot organiseren op zaterdag 9 maart de uitvoering Kidz in Concert. Het concert vindt plaats in de sportzaal van De Wellevaete.

22 uur geleden
The Crazy Little Things doen tribute aan Queen in volle zaal Sint Philipsland

SINT PHILIPSLAND - De Bergse band Crazy Little Things heeft vrijdagavond een indrukwekkend optreden neergezet in Sint Philipsland. Dorpshuis De Wimpel was het podium voor deze tributeband van Queen. Met de Fluplandse Marijn Geluk als leadzanger zorgde de band voor een prachtige voorstelling. 

1 dag geleden
Thoolse verenigingen ontvangen cheque voor inclusieve speeltuinen

THOLEN - Wethouder Corniel van Leeuwen heeft deze week aan vier speeltuinverenigingen op Tholen een cheque overhandigd. Elke vereniging ontvangt een bedrag van 25.000 euro. Hiermee kunnen ze hun speeltuinen 'inclusief' maken, zodat alle kinderen kunnen genieten van het spelen.

1 dag geleden
Ruim 6 miljoen euro voor Zeeuwse innovaties: 'Er liggen grote uitdagingen'

THOLEN - Zeeuwse bedrijven en organisaties kunnen dit jaar een subsidie aanvragen voor een innovatief project. Er is een subsidiepot van ruim 6 miljoen euro uit het programma OPZuid. Deze subsidie is bedoeld voor projecten die innovatieve oplossingen bieden op het gebied van energie, klimaat, landbouw, grondstoffen en voeding/gezondheid. De eerste subsidieronde loopt tot medio april.

1 dag geleden
Werkzaamheden landbouwweg Poortvliet worden maandag hervat

POORTVLIET - De werkzaamheden aan de landbouwweg bij Poortvliet (N286) worden vanaf maandag 26 februari hervat. Deze weg wordt aangelegd om het landbouwverkeer te scheiden van het overige verkeer. Hierdoor hoeven de landbouwvoertuigen niet meer door het dorp te rijden.

2 dagen geleden