Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alle Tholenaren kunnen binnenkort weer gratis boompjes bestellen

Alle Tholenaren kunnen binnenkort weer gratis boompjes bestellen

THOLEN - Alle Tholenaren kunnen binnenkort gratis boompjes bestellen. Gemeente Tholen voert samen met ZMf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden deze actie uit. In totaal worden er op Tholen 4500 boompjes uitgedeeld. 

Op dinsdag 13 september 2022 kan iedere Zeeuw vanaf 9.00 uur gratis boompjes bestellen via www.zmf.nl. Het uitdelen van de boompjes in de gemeente Tholen vindt plaats op 8, 9 en 10 december 2022 tussen 11.00 en 16.00 uur op de gemeentewerkplaats in Sint-Maartensdijk. 

Gemeente Tholen voert samen met ZMf, Stichting Landschapsbeheer Zeeland en Velt Zeeuwse Eilanden deze actie uit. Net als vorig jaar levert de Gemeente Tholen een extra bijdrage aan dit initiatief waardoor zij inwoners de kans bieden om hun woonomgeving mooier, groener, koeler en gezonder te maken. In de gemeente Tholen worden er dit jaar 4.500 boompjes uitgedeeld. In totaal worden er in Zeeland 14.000 boompjes uitgedeeld. De boompjes zijn niet heel groot, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden meegenomen. 

Inheemse bomen en struiken
Per adres kunnen maximaal 6 boompjes worden besteld. De keuze bestaat uit boswilg, linde, walnoot, appel, kerspruim, meidoorn, hazelaar, gelderse roos, gele kornoelje, hulst en liguster. Dit zijn allemaal inheemse boompjes of struiken die goed groeien in Zeeland en passen in zowel grote als kleine tuinen.

Groene oase in de tuin
Bomen en struiken zijn heel belangrijk voor de biodiversiteit. Ze zorgen voor voedsel en voor beschutting. Ze vormen een thuis voor vogels, insecten en andere dieren. Vooral inheemse soorten hebben een grote waarde voor hen, omdat die goed aansluiten bij wat de dieren in onze omgeving nodig hebben. Bomen kunnen ook helpen om hittestress tegen te gaan. Ze geven schaduw, waardoor het daar veel koeler is dan in de volle zon. Ook houden ze vocht in de bodem langer vast.

Gemeente Tholen heeft vorig jaar ruim 4.000 boompjes uitgedeeld. Ook plantte de gemeente veel extra bomen en struiken aan en verwijderde tegels. Dit jaar doet de gemeente Tholen actief mee met het NK Tegelwippen.

Meer uit Tholen

Zo speelden de Thoolse clubs tijdens de laatste speelronde [SPEELRONDE 22]

THOLEN - Wat gebeurde er op zaterdag 18 mei allemaal in het amateurvoetbal? In dit overzicht zetten we de uitslagen en programma's van de Thoolse voetbalclubs op een rijtje. Dit is een samenvatting van speelronde 22.

2 uur geleden
KNMI waarschuwt met code geel voor onweer en wateroverlast in Zeeland

ZEELAND - Het KNMI heeft voor een groot deel van het land code geel afgegeven vanwege onweersbuien en veel regen in een korte tijd, wat kan leiden tot wateroverlast. De waarschuwing geldt in Zeeland vanaf 17.00 uur en eindigt pas middernacht. De buien kunnen gepaard gaan met windstoten en hagel.

6 uur geleden
Pinksteren: Een vrije dag voor Nederlanders, maar waarom eigenlijk?

ZEELAND - Pinksteren, de feestdagen die jaarlijks door Nederlanders worden gevierd, brengen een extra vrije dag op maandag met zich mee. Voor velen betekent dit een heerlijk lang weekend, maar wat vieren we eigenlijk? 

1 dag geleden
Let op: Inhaaldag voor afvalinzameling op Tweede Pinksterdag

THOLEN - Het afval en de grondstoffen van maandag 20 mei, Tweede Pinksterdag, worden pas op zaterdag 25 mei opgehaald. Bekijk de inhaaldata ook op de online afvalkalender van de Zeeuwse Reinigingsdienst (ZRD) en in de ZRD-app.

2 dagen geleden
'Meer Zeeuwen langdurig aan het werk na WW-uitkering'

ZEELAND - Na een WW-uitkering blijven mensen langer aan het werk, blijkt uit een analyse van UWV. 73 procent bleef langer dan een jaar achter elkaar aan het werk. Dat is een stijging ten opzichte van eerdere jaren. De krapte op de arbeidsmarkt is een van de oorzaken hiervan.

2 dagen geleden
Gezocht: Gezinnen die wasbare luiers willen testen in de gemeente Tholen

THOLEN - De gemeente Tholen zoekt weer gezinnen die vanaf juni gratis wasbare luiers willen testen. Het gebruik van wasbare luiers vermindert de hoeveelheid restafval bij jonge gezinnen. Dat draagt bij aan de gemeentelijke doelstelling om de hoeveelheid restafval per persoon per jaar te verminderen. Wasbare luiers zijn niet alleen beter voor het milieu, maar leveren ouders ook een besparing op.

3 dagen geleden
Politie zoekt eigenaren van drie, onder verdachte omstandigheden in beslag genomen, fietsen

THOLEN/ STEENBERGEN- De wijkagenten van Tholen en Steenbergen hebben vrijdagavond drie fietsen in beslag genomen. Dit gebeurde onder verdachte omstandigheden. De politie is via social media op zoek naar de rechtmatige eigenaren van de fietsen. 

3 dagen geleden