Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Alle muziek van Neil Young van Spotify gehaald

Alle muziek van Neil Young van Spotify gehaald

STOCKHOLM (ANP) - De muziek van Neil Young wordt in de komende dagen van Spotify gehaald. De streamingdienst bevestigt dat dit is besloten op verzoek van de Canadese zanger, die bij Spotify zijn beklag deed over podcasts waarin desinformatie over het coronavirus wordt verspreid.

Het zou de 76-jarige Young gaan om een podcast van Joe Rogan, die exclusief via Spotify te beluisteren is. Rogan is een bekende presentator en zijn podcast The Joe Rogan Experience is met naar schatting 11 miljoen luisteraars per aflevering de meest beluisterde podcast ter wereld. Hij verspreidt regelmatig desinformatie over het coronavirus. In april vorig jaar riep hij gezonde, jonge mensen op om zich niet te laten vaccineren, recent sprak hij met de omstreden viroloog Robert Malone.

Young uitte zijn kritiek op de podcast in een open brief aan zijn management en Spotify. In de brief, die inmiddels offline is gehaald, schrijft de Canadees volgens Amerikaanse media dat de streamingdienst "potentieel dodelijke informatie helpt verspreiden" door de podcast van Rogan uit te zenden. "Ze kunnen kiezen tussen Rogan en Young, maar niet allebei", schrijft de zanger aan Spotify.

Een woordvoerder van Spotify vertelt aan The Washington Post dat het "alle audio van de wereld" beschikbaar maakt voor haar gebruikers. "Dat brengt een grote verantwoordelijkheid met zich mee", legt de woordvoerder uit, die benadrukt dat het bedrijf balanceert "tussen veiligheid voor de luisteraars en vrijheid voor de makers".

"We hebben sinds het begin van de pandemie meer dan 20.000 podcastafleveringen verwijderd met betrekking tot Covid-19. We betreuren Neils beslissing om zijn muziek van Spotify te verwijderen maar hopen hem snel weer te mogen verwelkomen."

3 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

wispelhuis 4 maanden geleden
Goed zo Neil! Dat zouden meer grote sterren moeten doen.
volijke 4 maanden geleden
Sleep well Neil...
Emmetje24/7 4 maanden geleden
De eigen keuze staat hoog in het vaandel van velen. Promotie om je toch vooral te laten vaccineren wordt toegejuicht maar als iemand een ander geluid laat horen moet ie geboycot worden? Rare wereld!

Meer uit Entertainment

Eerste hemelvaarteditie van The Passion te zien

HILVERSUM (ANP) - Voor het eerst is dit jaar een tweede editie van The Passion. Donderdag wordt een hemelvaarteditie van het jaarlijkse muzikale evenement uitgezonden op NPO 1. Organisatoren KRO-NCRV en de Protestantse Kerk in Nederland willen de kijker zo kennis laten maken met het verhaal van "een van de minst bekende feestdagen", zo legde Peter Kuipers, directievoorzitter bij de omroep, eerder uit.

2 dagen geleden
Ontwerpers 'maken het verschil' met duurzaam design in Stedelijk

AMSTERDAM (ANP) - Het gebruik van duurzame materialen kan een groot verschil maken in de klimaatcrisis. Dat tonen ontwerpers en bedrijven vanuit de hele wereld in tachtig projecten in de nieuwe expositie 'It's Our F***ing Backyard. Designing Material Futures' die donderdag opent in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Het gaat daarbij zowel om heel experimentele ontwerpen die nog toekomstmuziek zijn, maar ook om voorwerpen die nu al in de winkels liggen.

3 dagen geleden
Bruce Springsteen komt met Europese tour naar Nederland

AMSTERDAM (ANP) - Bruce Springsteen en The E Street Band hebben een Europese tour voor volgend jaar aangekondigd, waarbij de Born In The U.S.A.-zanger ook naar Nederland komt. Springsteen treedt 25 mei op in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam en op 11 juni in Landgraaf.

4 dagen geleden
Pussy Riot treedt met Maria Aljotsjina op in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De bekende Russische punkband Pussy Riot heeft zaterdagavond opgetreden in Amsterdam. In poppodium Q-Factory stond ook de bekende activiste Maria Aljotsjina op het toneel. Zij ontvluchtte Rusland eerder deze maand ondanks dat ze onder politietoezicht stond.

6 dagen geleden
Songfestivaluitslag niet aangepast na ontdekken verdachte stemmen

TURIJN (ANP) - De uitslag van de finale van het Eurovisie Songfestival wordt niet meer aangepast. De European Broadcasting Union (EBU) heeft de eindrangschikking bevestigd nadat er de afgelopen dagen onderzoek is gedaan naar mogelijke stemfraude bij de jury's van zes landen.

1 week geleden
Chinezen boos dat ze niet droog blijven onder 'paraplu' van Gucci

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - Chinezen halen op socialmediaplatform Weibo uit naar de 'paraplu' die luxemerk Gucci en sportmerk Adidas daar samen op de markt hebben gebracht. Ze schrijven dat het omgerekend 1500 euro kostende product niet eens water kan tegenhouden. De merken zeggen zelf dat het gaat om een modieuze parasol en geen paraplu.

1 week geleden
Laura Pausini test positief op corona na songfestivalfinale

TURIJN (ANP) - De Italiaanse zangeres en presentatrice Laura Pausini heeft rond de finale van het Eurovisie Songfestival corona opgelopen. Ze maakte dat op Instagram bekend.

1 week geleden